DANISH MUSIC AWARDS

Danskers musik spillet 100 millioner gange sidste år - blev glemt til prisfest

Flere millioner har hørt hans musik, men på Strøget i København er der ingen, der genkender ham.

25-årige Martin Jensen er Danmarks ukendte megastjerne.

Han kan gå ubemærket ned ad Strøget i København – og det på trods af, at han ifølge musiktjenesten Spotify er på listen over de 150 mest afspillede kunstnere på verdensplan. I år er Martin Jensen for første gang nomineret til dansk musikbranches største prisuddeling, Danish Music Awards, hvor han også skal optræde.

- Det er superfedt at få lov til at være med i år og fedt at få lov til at spille. Selvom jeg nok skulle have været med sidste år også, siger han.

For på trods af at der var godt gang i karrieren sidste år, blev han ikke inviteret til prisfesten dengang.

- Jeg tænker, at 100 millioner streamede tracks sidste år med ’All I wanna do’ burde have givet et eller andet. Det gjorde det så ikke, tilføjer han.

Martin Jensen er nomineret i kategorien 'Årets hit' og som 'Årets producer'.

Kendte sange – ukendt ansigt

Men at Danmark er lidt sene til at opdage hans succes, er ikke den store overraskelse for Martin Jensen.

Selvom de fleste har danset til hans to store hits, ’Solo dance’ og ’All I wanna do’, og de fleste efterhånden har hørt hans navn omtalt, så er det de færreste, der ved, hvordan han ser ud.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvor svært danskere på gaden havde ved at genkende verdensstjernen, da han gik undercover som journalist.

Men det passer faktisk Martin Jensen meget godt, at han kan være anonym i Danmark. Han savner i hvert fald ikke at blive stoppet på gaden.

- Det er meget rart at kunne gå herhjemme i fred. Så får jeg fornemmelsen af at være kendt, når jeg er ude på jobs rundt omkring i verden.

Martin Jensen er størst i England, hvor han blandt andet har spillet for 70.000 mennesker på Wembley Stadion. Men også Tyskland, Frankrig, Italien og Canada har fået øjnene op for den populære dj fra Silkeborg.

Derfor blev han ikke nomineret sidste år

Selvom de gik udenom ham sidste år, så er man fra DMAs side glade for at kunne pege på Martin Jensen i år, fortæller Lasse Lindholm, kommunikationschef hos musikselskabernes brancheorganisation IFPI, der står for Danish Music Awards.

- Han har haft et helt fantastisk år. Hans hit 'Solo Dance' bringer ham op i samme liga som internationale stjerner som David Guetta, så der er en god grund til at spotlightet er på ham i år i nomineringerne, og der er en god grund til, at han skal spille til DMA, siger han.

At den danske dj ikke var nomineret for årets hit sidste år, skyldes, at Martin Jensens mange afspilninger især kom fra udlandet, forklarer Lasse Lindholm 

- Årets hit er en opgørelse af de fem mest streamede, downloadede og radiospillede numre. Vi kigger på den danske opgørelse, og jeg er sikker på, at han ligger ganske lunt, men han har ikke ligget i top-fem i perioden for sidste år. 

Danish Music Awards bliver uddelt lørdag aften klokken 20.00. Du kan se hele prisshowet på TV 2 og TV 2 PLAY søndag aften.