'Game of Thrones'-skuespiller med nye beskyldninger mod filmmogul

16x9
Arkivbillede. Lena Headey følte sig magtesløs under et møde med Harvey Weinstein i Venedig i 2005. Foto: FREDERIC J BROWN / Scanpix

Hollywood-produceren Harvey Weinstein reagerede voldsomt, da 'Game of Thrones'-stjerne afviste ham.

Hollywood-produceren Harvey Weinstein har gentagne gange antastet 'Game of Thrones'-stjernen Lena Headey.

Det hævder den 44-årige skuespillerinde i en stribe af indlæg på sin Twitter-profil.

Begge tilfælde skete under filmfestivalen i Venedig i 2005.

Under det første møde, hvor Lena Headey var ved at promovere filmen 'The Brothers Grimm', spurgte Harvey Weinstein angiveligt skuespilleren, om hun ville med på en gåtur ned til vandet.

- Jeg gik derned sammen med ham. Han stoppede og lavede nogle uanstændige kommentarer, en gestus. Jeg lo bare af det. Jeg var virkelig chokeret, skriver hun.

Til et morgenmadsmøde på et hotel skete den næste krænkelse. Lena Headey fortæller, at hun antog, at mødet ville handle om potentielt arbejde, men Weinstein begyndte i stedet at stille spørgsmål om hendes kærlighedsliv. Senere inviterede han angiveligt skuespilleren op på sit værelse for at se på et manuskript.

Men hurtigt fornemmede Lena Headey, at Weinstein havde en anden bagtanke.

- Vi gik hen mod elevatoren, og energien skiftede. Hele min krop gik i højt alarmberedskab. Da døren til elevatoren gik op, sagde jeg til Harvey: "Jeg er ikke interesseret i andet end arbejde. Så lad være med at tænke, jeg gik med dig af andre årsager. Intet kommer til at ske", skriver hun.

Over 40 kvinder anklager filmproducer

Ifølge Lena Headey blev Hollywood-produceren rasende, og med en hånd i ryggen pressede Weinstein hende hen mod sit hotelværelse.

- Jeg følte mig magtesløs, tilføjer hun på sin Twitter-profil.

Men Weinstein kunne angiveligt ikke få sit adgangskort til hotelværelset til at fungere. Han fulgte hende derfor i stedet til udgangen, mens han havde et solidt greb om hendes arm.

- Fortæl ikke andre om det her. Ikke din manager, ikke din agent, hviskede Weinstein hende i øret, mens Lena Headey var ved at forlade hotellet.

- Jeg kom ind i min bil, og jeg græd, skriver hun.

Lena Headeys beskyldninger kommer i kølvandet på over 40 andre kvinder, der også har anklaget Harvey Weinstein for seksuelle krænkelser og chikane.

En af de kvinder, der har beskyldt Harvey Weinstein for overgreb, er skuespilleren Alyssa Milano, som er kendt for tv-serier som ’Melrose Place’. Hun startede søndag Twitter-kampagnen #MeToo ('også mig', red.), hvor andre kvinder kunne byde ind med deres historier om voldtægt, befamlinger, misbrug og andre overgreb, som de har oplevet.

I løbet af de seneste døgn har kampagnen spredt sig over hele verden. Det har været det mest benyttede hashtag på Twitter. Ifølge trendmap.com er der tweetet 1,2 millioner gange alene tirsdag under #MeToo. Desuden har kvinder verden over delt deres historier på andre sociale medier som Facebook og Instagram under hashtagget.

I videoen nedenfor afslører modellen Ambra Gutierrez i samarbejde med politiet i 2015, at Weinstein havde begået overgreb mod hende. Under sit møde med Weinstein var hun udstyret med en skjult mikrofon. Hør optagelsen her:

Weinstein forsøger at true sig til sex med model. Video: Lasse Pedersen Underbjerg

Beskyldninger om fuldbyrdet sex

Blandt de kendte kvinder, der har beskyldt Harvey Weinstein for overgreb, er også skuespilleren Angelina Jolie.

- Jeg havde en dårlig oplevelse med Harvey Weinstein i min ungdom, og derfor valgte jeg aldrig at arbejde sammen med ham igen, siger hun ifølge The New York Times.

Også skuespillerinderne Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Rose McGowan og Cara Delevingne har meldt ud om krænkelser. I alt har over 40 kvinder anklaget Weinstein.

Beskyldningerne omfatter blandt andet uønsket oralsex, tvungen oralsex og fuldbyrdet sex.

- Jeg fortalte lederen af dit studie, at HW (Harvey Weinstein, red.) voldtog mig. Jeg sagde det igen og igen. Han sagde, det ikke var bevist. Jeg sagde, at jeg var beviset, skriver Rose McGowan, som blandt andet er kendt fra tv-serien 'Heksene fra Warren Manor', i et opslag på Twitter.

Mit hjerte er knust for alle de kvinder, som har lidt så enorm smerte på grund af disse utilgivelige handlinger

Georgina Chapman, Harvey Weinsteins tidligere kone

Harvey Weinsteins hustru, den 41-årige Georgina Chapman, der ellers har støttet sin mand, gjorde det tirsdag aften klart for hele verden, at hun nu vil skilles fra sin mand gennem 10 år.

- Mit hjerte er knust for alle de kvinder, som har lidt så enorm smerte på grund af disse utilgivelige handlinger, skrev hun i en udtalelse til magasinet People.

Sagen mod filmproduceren Harvey Weinstein startede, da New York Times den 5. oktober offentliggjorde en artikel, hvor en række kvindelige skuespillere anklagede Weinstein for seksuelle overgreb og uterlighed.

Lena Headeys beskyldninger mod Harvey Weinstein er ikke bekræftet af Hollywood-produceren.

Kendte kvinder har anklaget Harvey Weinstein for overgreb