Et skrig om hjælp - Burhan G åbner op om svær kærlighed

I 'Toppen af poppen' fortæller Burhan G om de udfordringer, han mødte, da han forsøgte at skabe et fælles liv med sin kæreste, Sarah Zobel.

Sangeren Burhan G er en meget privat person, og han deler helst ikke ud af sine inderste tanker og følelser.

Derfor var det også en overraskelse for ham selv, da han pludselig åbnede op over for 'Toppen af poppen'-kollegerne omkring flere af sine personlige historier bag sangteksterne.

- Jeg har aldrig fortalt de her ting til nogen, ikke engang til min familie, siger han i afsnittet søndag aften, hvor han selv er hovedpersonen.

Se videoklip fra programmet øverst.

Et skrig om hjælp

Burhan G

Burhan Genç Koç er født den 20. januar 1983.

Opvokset i Brøndby Strand med kurdisk-tyrkiske forældre og en lillesøster.

Begyndte sangkarrieren i Københavns Drengekor i 3. klasse, hvor han sang solosopran.

Udgav sit første album, 'Playground', i 2004, og fulgte op med 'Breakout' i 2007.

Fik sit gennembrud med det dansksprogede album 'Burhan G' i 2010.

Har siden lavet 'Din for evigt' i 2013 og 'Pas på pigerne' i 2016.

Har haft 13 top 10-singler på den danske hitliste og modtaget talrige guld- og platinplader.

Kæreste med Sarah Zobel, som han har sønnen Dallas med.

Medvirker i 'Toppen af poppen' 2017.

En af de sværeste perioder i sit liv oplevede den 34-årige sanger, da han i 2012 flyttede sammen med sin kæreste, Sarah Zobel.

Parret havde nemlig indledt en affære, mens Sarah Zobel stadig var gift med sin mand gennem 13 år, balletdanseren Alexander Kølpin, som desuden var far til hendes to børn, Roberta og Vincent på dengang 11 og 6 år. Siden fulgte en svær skilsmisse.

- Der var rigtig meget ballade omkring den situation, altså, når der er sådan noget som skilsmisse og børn involveret, så bliver man lige pludselig en del af en film, man ikke vil være med i. Det var virkelig hårdt, fortæller Burhan G i 'Toppen af poppen' om dét at stå på sidelinjen i den omtumlede skilsmissesag.

Det følsomme emne blev bragt på bane i forbindelse med, at 22-årige Karl William leverede en stærk fortolkning af 'Din for evigt' fra Burhan G's album af samme titel fra 2013. Et album, der omhandler perioden, hvor han kæmpede for sit livs kærlighed.

- Hele den plade, 'Din for evigt', fra sang 1 til 10, handler om min kæreste, Sarah. Dén sang var ligesom sådan et skrig om hjælp, siger Burhan G om titelsangen. Hør en bid af sangen i videoklippet nedenfor.

Hele albummet 'Din for evigt', som Burhan G udgav i 2013, handler om den periode, hvor han og hans kæreste gennem fem år, Sarah Zobel, kæmpede for kærligheden. Video: Susanne Nielsen

Musikken fungerede samtidig som en slags ventil til at komme af med de modstridende følelser og frustrationer.

- Det var min måde at tale til verden på, fordi jeg havde trukket mig fra det hele, siger han.

Kontrollen, som blev nedbrudt

Noget af det, som kærlighedssangen 'Din for evigt' for alvor kredser om, er det dilemma, man står i, når man er blevet overmandet af følelser, som man ved er forbudte, men som samtidig kræver næsten overmenneskelig styrke at modstå.

"Jeg er jo din. Det er alt, jeg er. Jeg kan prøve, men jeg kan ikk' la' vær'. Og hvis jeg går og siger farvel, så ved jeg, du finder mig alligevel", lyder det blandt andet i teksten.

Og for et udpræget kontrolmenneske som Burhan G har det været noget af en kamel at skulle sluge, at han trods tvivl og modstand måtte give efter for forelskelsen.

- Når den rammer, så rammer den bare, siger han til TV 2 om den stærke passion, der slog ned i ham ved mødet med den ni år ældre og gifte kvinde Sarah Zobel.

Tatovering med budskab

Udover at bruge sangskrivningen som talerør for følelser og stemninger er Burhan G også glad for kropsudsmykninger i form af tatoveringer, som han udtrykker forskellige ting med.

- De (tatoveringerne, red.) repræsenterer allesammen en tid. Men det er ikke dem alle, der betyder noget konkret, siger Burhan G.

En af de tatoveringer, som har en særlig betydning for ham, er motivet med to små englebørn eller amoriner, hvoraf den ene giver den anden et kys på kinden. De symboliserer forholdet til kæresten Sarah, og ovenover står ordene 'Din for evigt'.

Hør alle sangfortolkningerne fra 'Toppen af poppen' gratis her.

Se syvende afsnit af 'Toppen af poppen' med Burhan G i fokus søndag klokken 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play.

Her er artisterne i 'Toppen af poppen' 2017

Michael Falch

Michael Falch

Sangeren Michael Falch brød igennem i midt 70'erne, da han dannede rockbandet Malurt.

Senere gik han solo, og han er kendt for hits som 'Mød mig i mørket' og 'Superlove'. Han har udgivet adskillige albums op gennem 80'erne, 90'erne og 00'erne og har turneret både som soloartist og med Malurt. 

Michael Falch har også gjort karriere som skuespiller, blandt andet i tv-serien 'Rejseholdet', hvor han spillede retsmedicineren Jan Boysen', og som navnløs journalist i gennembrudsfilmen 'Mord i mørket', der indbragte ham en Bodilpris for bedste mandlige hovedrolle. 

Derudover er han også kendt som forfatter til de tre dagbogsbøger 'Helligdage', 'Hjemve' og 'Trækruter'. Og til efteråret kommer den fjerde, 'Til grænsen'.

Michael Falch er adskillige gange blevet spurgt, om han ville medvirke i 'Toppen af poppen' - første gang i 2010 - men har altså først sagt ja i 2017. 

Privat bor han med sin kæreste nær Storebælt og har tre piger fra et tidligere ægteskab - deriblandt sangerinden Mathilde Falch.

Michael Falch er 60 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Dorthe Gerlach

Dorthe Gerlach

Dorthe Gerlach udkom i 2015 med det dansksprogede album ’Natlys’, hvoraf singlen af samme navn kommer fra.

Hun er også kendt som sangerinde i duoen Hush, der har solgt over 100.000 albums i Danmark og turneret i ind- og udland i mere end 10 år.

- Jeg har seriøst ikke glædet mig så meget til en lejrskole siden 1. klasse, skriver hun på sin Facebook-profil om sin forestående medvirken i 'Toppen af poppen'.

I de foregående år har hun med stor interesse fulgt tv-programmet hjemme fra sofaen. 

- Omdrejningspunktet i programmet er musikken, historierne bag og dét, der sker, når alle deler noget af sig selv. På den måde handler det om at stemme hinanden ind, ikke om at stemme hinanden ud, og det kan jeg godt lide, siger hun. 

Dorthe Gerlach er 37 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Karl William

Karl William

Den aarhusianske sanger Karl William står bag hits som 'Foruden at forgude', 'Placebo', 'Tale om noget', 'Alt er fint' og 'Blind igen', og hans musik beskrives som en blanding af elektropop og R'n'B.

Karl William er en del af musikfælleskabet Hukaos, og det var EP'en 'Døende' fra 2014, der for alvor gav ham og Hukaos-makkerne Louis Rustum, Thøger Dixgaard og Tais Stausholm hitlistesucces. 

Den jyske sanger har blandt andet sagt ja til at være med i 'Toppen af poppen', fordi det vil give ham mulighed for at høre de andre kunstneres erfaringer - og samtidig snakke om perioder, han ikke selv har været en del af som musiker. 

- Nu når jeg er så ung, som jeg er, er det vildt rart at snakke med garvede kunstnere om musikbranchen og musiklivet. Og bare høre, hvordan de andre har oplevet det og oplever deres nutid og fremtid, fortæller han. 

I 2015 fik Karl William prisen 'P3 Talentet', og i 2016 modtog han 'P3 Prisen'.

Karl William er 22 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Aura Dione

Aura Dione

Det er i år præcis ti år siden, at Aura Dione, debuterede med singlen 'Something From Nothing', og debutalbummet 'Columbine' kom på gaden året efter. 

Den danske sangerinde, der også har færøske, spanske og franske rødder, har især toppet hitlisten i Tyskland, hvor hun solgte over 300.000 eksemplarer af singlen 'I Will Love You Monday' i 2009.

Sangen 'Geronimo' røg to år senere til tops i både Tyskland og Danmark. 

Aura Diones borgerlige navn er Maria Louise Joensen, og hvis man kan huske at have set hende i andre tv-programmer, er det fordi, hun som 16-årig var med i den første sæson af talentshowet 'Popstars'.

Aura Dione fortæller, at hun vil forsøge at skabe et personligt univers i sine versioner af de andres sange under 'Toppen af poppen'.  

- Jeg har lyst til at udfordre mig selv og prøve at fortolke de andre kunstneres sange, fortæller hun om grunden til, at hun sagde ja til at deltage. 

I maj 2017 udgav sangerinden sit tredje album 'Can't Steal the Music'.

Aura Dione er 32 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Søren Huss

Søren Huss

Sanger, sangskriver og musiker Søren Huss er bedst kendt som frontfigur i rockbandet Saybia, der blev dannet i Nyborg i 1993.

De bragede igennem ungdomsværelserne med hits som 'The Day After Tomorrow' og 'The Second You Sleep'.

Han har som solist udgivet to dansksprogede album og har et tredje på vej. I Søren Huss' solo-debutalbum 'Troen & Ingen' er omdrejningspunktet tabet af hans kæreste - og moren til deres fælles datter - som omkom i en tragisk højresvingsulykke tilbage i 2007. 

Søren Huss har taget tilløb til at være med i 'Toppen af poppen', men i år skulle det være, fortæller han:

- Jeg er et godt sted i min karriere, og jeg har hørt fra en masse kolleger, at det er en rigtig fin oplevelse.

Sangeren vandt prisen som Årets danske mandlige kunstner ved Danish Music Awards i 2011.

Søren Huss er 41 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Caroline Henderson

Caroline Henderson

Pop- og jazzsangerinden Caroline Henderson har udgivet flere soloalbum og været med i både film og forestillinger: Blandt andet stod hun i 2012 bag koncertteaterforestillingen ‘Jazz, Love & Henderson' på Østre Gasværk. 

Caroline Henderson er datter af den amerikanske jazz-musiker Rudy Henderson og den svenske mor, Gunilla. 

Hun er født i Stockholm og flyttede til Danmark i 1983.

Seks år senere slog Caroline Henderson musikalsk igennem herhjemme, da hun sammen med sangerinden Maria Bramsen dannede bandet RayDeeOhh. Gruppen står bag hits som 'Jeg vil la' lyset brænde', 'Mandags-stævnemøde' og 'Brændende læber", og RayDeeOhh eksisterede indtil 1991.  

Om motivationen til at være med i programmet, siger hun:

- Jeg synes, det kunne være en passende udfordring på nuværende tidspunkt i min karriere. Det bliver spændende forhåbentligt at få et lille indblik i de andres liv gennem musikken, siger hun.

Caroline Henderson har vundet otte Danish Music Awards, og hun er ridder af Dannebrog. 

Hun er 55 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Burhan G

Burhan G

Efter to engelsksprogede album brød R'n'B-sangeren igennem i 2010 med det selvbetitlede album 'Burhan G', der indeholder sange på dansk.  

I 2011 hittede han med 'Jeg’ i live', der er en cover-version af Sanne Salomonsen og Thomas Helmigs hit fra 1989.

Burhan G har haft hele 13 top-10 singler på den danske hitliste. 

- Jeg glæder mig til at lære de andre lidt bedre at kende, høre deres historier og mærke deres fortællinger i musikken, siger den 34-årige sanger om sin medvirken i 'Toppen af poppen'.

Privat har  han sønnen Dallas med Sarah Zobel. 

Burhan G's fulde navn er Burhan Genç og han er opvokset i Brøndby Strand med sine tyrkisk-kurdiske forældre og en lillesøster. 

Burhan G er 34 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2