Et skrig om hjælp - Burhan G åbner op om svær kærlighed

I 'Toppen af poppen' fortæller Burhan G om de udfordringer, han mødte, da han forsøgte at skabe et fælles liv med sin kæreste, Sarah Zobel.

Sangeren Burhan G er en meget privat person, og han deler helst ikke ud af sine inderste tanker og følelser.

Derfor var det også en overraskelse for ham selv, da han pludselig åbnede op over for 'Toppen af poppen'-kollegerne omkring flere af sine personlige historier bag sangteksterne.

- Jeg har aldrig fortalt de her ting til nogen, ikke engang til min familie, siger han i afsnittet søndag aften, hvor han selv er hovedpersonen.

Se videoklip fra programmet øverst.

Et skrig om hjælp

Burhan G - Blå bog

Burhan Genç Koç er født den 20. januar 1983.

Opvokset i Brøndby Strand med kurdisk-tyrkiske forældre og en lillesøster.

Begyndte sangkarrieren i Københavns Drengekor i 3. klasse, hvor han sang solosopran.

Udgav sit første album, 'Playground', i 2004, og fulgte op med 'Breakout' i 2007.

Fik sit gennembrud med det dansksprogede album 'Burhan G' i 2010.

Har siden lavet 'Din for evigt' i 2013 og 'Pas på pigerne' i 2016.

Har haft 13 top 10-singler på den danske hitliste og modtaget talrige guld- og platinplader.

Kæreste med Sarah Zobel, som han har sønnen Dallas med.

Medvirker i 'Toppen af poppen' 2017.

En af de sværeste perioder i sit liv oplevede den 34-årige sanger, da han i 2012 flyttede sammen med sin kæreste, Sarah Zobel.

Parret havde nemlig indledt en affære, mens Sarah Zobel stadig var gift med sin mand gennem 13 år, balletdanseren Alexander Kølpin, som desuden var far til hendes to børn, Roberta og Vincent på dengang 11 og 6 år. Siden fulgte en svær skilsmisse.

- Der var rigtig meget ballade omkring den situation, altså, når der er sådan noget som skilsmisse og børn involveret, så bliver man lige pludselig en del af en film, man ikke vil være med i. Det var virkelig hårdt, fortæller Burhan G i 'Toppen af poppen' om dét at stå på sidelinjen i den omtumlede skilsmissesag.

Det følsomme emne blev bragt på bane i forbindelse med, at 22-årige Karl William leverede en stærk fortolkning af 'Din for evigt' fra Burhan G's album af samme titel fra 2013. Et album, der omhandler perioden, hvor han kæmpede for sit livs kærlighed.

- Hele den plade, 'Din for evigt', fra sang 1 til 10, handler om min kæreste, Sarah. Dén sang var ligesom sådan et skrig om hjælp, siger Burhan G om titelsangen. Hør en bid af sangen i videoklippet nedenfor.

Hele albummet 'Din for evigt', som Burhan G udgav i 2013, handler om den periode, hvor han og hans kæreste gennem fem år, Sarah Zobel, kæmpede for kærligheden. Video: Susanne Nielsen

Musikken fungerede samtidig som en slags ventil til at komme af med de modstridende følelser og frustrationer.

- Det var min måde at tale til verden på, fordi jeg havde trukket mig fra det hele, siger han.

Kontrollen, som blev nedbrudt

Noget af det, som kærlighedssangen 'Din for evigt' for alvor kredser om, er det dilemma, man står i, når man er blevet overmandet af følelser, som man ved er forbudte, men som samtidig kræver næsten overmenneskelig styrke at modstå.

Burhan G ses her til 'Danish Music Awards' i 2016 sammen med sin ni år ældre kæreste, Sarah Zobel, som han i december samme år fik sønnen Dallas sammen med.
Burhan G ses her til 'Danish Music Awards' i 2016 sammen med sin ni år ældre kæreste, Sarah Zobel, som han i december samme år fik sønnen Dallas sammen med. Foto: Polfoto

"Jeg er jo din. Det er alt, jeg er. Jeg kan prøve, men jeg kan ikk' la' vær'. Og hvis jeg går og siger farvel, så ved jeg, du finder mig alligevel", lyder det blandt andet i teksten.

Og for et udpræget kontrolmenneske som Burhan G har det været noget af en kamel at skulle sluge, at han trods tvivl og modstand måtte give efter for forelskelsen.

- Når den rammer, så rammer den bare, siger han til TV 2 om den stærke passion, der slog ned i ham ved mødet med den ni år ældre og gifte kvinde Sarah Zobel.

Tatovering med budskab

Udover at bruge sangskrivningen som talerør for følelser og stemninger er Burhan G også glad for kropsudsmykninger i form af tatoveringer, som han udtrykker forskellige ting med.

- De (tatoveringerne, red.) repræsenterer allesammen en tid. Men det er ikke dem alle, der betyder noget konkret, siger Burhan G.

Kropsudsmykning i form af tatoveringer er en kunstform, som Burhan G går meget op i. Han opsøger jævnligt nogle af verdens dygtigste tatovører, når han er ude på rejse. Motivet med de to englebørn symboliserer forholdet til kæresten Sarah.
Kropsudsmykning i form af tatoveringer er en kunstform, som Burhan G går meget op i. Han opsøger jævnligt nogle af verdens dygtigste tatovører, når han er ude på rejse. Motivet med de to englebørn symboliserer forholdet til kæresten Sarah. Foto: Polfoto

En af de tatoveringer, som har en særlig betydning for ham, er motivet med to små englebørn eller amoriner, hvoraf den ene giver den anden et kys på kinden. De symboliserer forholdet til kæresten Sarah, og ovenover står ordene 'Din for evigt'.

Hør alle sangfortolkningerne fra 'Toppen af poppen' gratis her.

Se syvende afsnit af 'Toppen af poppen' med Burhan G i fokus søndag klokken 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play.

Her er artisterne i 'Toppen af poppen' 2017