Burhan G i nyt samarbejde med ’Toppen af poppen’-kollega

Under opholdet i Kerteminde har sangeren Burhan G fået et særligt forhold til holdets yngste artist, som han nu går i studiet for at lave musik med.

Årets 'Toppen af poppen'-hold har været meget varieret, både hvad angår alder, etnicitet og musikalsk udtryk.

Men alligevel har kemien og den gensidige inspiration været helt i top mellem de syv artister, som under deres ugelange ophold på Lundsgaard Gods i Kerteminde har indgået venskaber og samarbejde på kryds og tværs.

En af de mere frugtbare alliancer er opstået mellem den 34-årige popmagiker Burhan G, der stammer fra Københavns vestegn, og det nye stjerneskud inden for elektronisk musik og sanglyrik, 22-årige Karl William fra Aarhus.

- Vi er i studiet i de her dage for at indspille en sang, vi har skrevet sammen. Og jeg må indrømme, at jeg virkelig elsker den her sang. Den kommer I til at høre meget mere om på et senere tidspunkt, siger Burhan G til TV 2.

I videoklippet øverst mødes Burhan G og Karl William i et musikstudie nogle måneder efter 'Toppen af poppen'. 

Er begge på vej med nyt album

Selv om Burhan G ikke vil afsløre ret meget om sit sangskriveri med Karl William, vil han dog gerne ud med én ting omkring deres fælles projekt:

Karl William synger Burhan G-hittet 'Din for evigt', som den 22-årige aarhusianer opfatter som en af de bedste sange, der nogensinde er skrevet på dansk. De grønne "vans", Karl William har på, har han fået af Burhan G.
Karl William synger Burhan G-hittet 'Din for evigt', som den 22-årige aarhusianer opfatter som en af de bedste sange, der nogensinde er skrevet på dansk. De grønne "vans", Karl William har på, har han fået af Burhan G. Foto: TV 2-screendump

- Det er en helt isoleret ting til Karl Williams plade faktisk. Og så har jeg allerede sagt for meget, konstaterer han med et grin.

Karl William har blandt andet været i Aarsdale på Bornholm for at indspille nogle af de øvrige numre til sin nye plade sammen med sine partnere fra musikfællesskabet Hukaos, og han håber på en snarlig udgivelse.

- Den skulle gerne komme ud inden jul på et tidspunkt, siger Karl William.

Også Burhan G arbejder for tiden på et nyt, dansksproget album. Men hans fans skal dog væbne sig med lidt mere tålmodighed.

- Mit album kommer til næste år. Det lyder som lang tid, men det er det overhovedet ikke, for det er jo om tre måneder. Og det glæder jeg mig til, siger han.

Efter 'Toppen af poppen'-opholdet på Fyn er Burhan G og Karl William gået sammen om at lave musik. Her mødes de i studiet i forbindelse med et ekstraprogram.
Efter 'Toppen af poppen'-opholdet på Fyn er Burhan G og Karl William gået sammen om at lave musik. Her mødes de i studiet i forbindelse med et ekstraprogram. Foto: TV 2-screendump

Venter på en opringning

Som det fremgik af et af de tidligere afsnit af 'Toppen af poppen', hvor HUSH-sangerinden Dorthe Gerlach var i centrum, har Burhan G en særlig svaghed for countrymusik. En genre, han gerne selv vil eksperimentere mere med fremover.

Burhan G - Blå bog

Burhan Genç Koç er født den 20. januar 1983.

Opvokset i Brøndby Strand med kurdisk-tyrkiske forældre og en lillesøster.

Begyndte sangkarrieren i Københavns Drengekor i 3. klasse, hvor han sang solosopran.

Udgav sit første album, 'Playground', i 2004, og fulgte op med 'Breakout' i 2007.

Fik sit gennembrud med det dansksprogede album 'Burhan G' i 2010.

Har siden lavet 'Din for evigt' i 2013 og 'Pas på pigerne' i 2016.

Har haft 13 top 10-singler på den danske hitliste og modtaget talrige guld- og platinplader.

Kæreste med Sarah Zobel, som han har sønnen Dallas med.

Medvirker i 'Toppen af poppen' 2017.

- Det er en ting, som der ikke er ret mange, der ved om mig. Men jeg hører rigtig meget country, når jeg er alene, siger Burhan G og tilføjer:

- Jeg er faldet pladask for den måde at skrive sange på. Det er virkelig historiefortælling, der vil noget. Altså, sådan på den måde, at "nu sætter vi os ned, og så skal jeg fortælle dig noget"-agtigt, og så er der sat musik til bagefter.

Burhan G er da heller ikke bleg for at indrømme, at han gerne vil indgå et samarbejde med den country-inspirerede popduo HUSH (bestående af Dorthe Gerlach og hendes mand, Michael Hartmann, red.), som i øvrigt netop har udgivet en ny single, 'Sing'.

- Jeg venter bare på en opringning, konstaterer han med optimisme i stemmen.

Som et "selvudviklingskursus"

Ifølge Burhan G har forløbet med de andre 'Toppen af poppen'-artister været "en vild oplevelse", og han er blevet overrasket over, hvor tæt de allesammen er kommet på hinanden i løbet af en uge.

Dét med at skulle stå ansigt til ansigt med sine kolleger og bare være til stede, var vildt

Burhan G, sanger og sangskriver

- Det var nærmest et selvudviklingskursus for mig. En rejse til månen og tilbage igen. Vi artister er jo sådan nogle usikre sjæle. Så dét med at skulle stå ansigt til ansigt med sine kolleger og bare være til stede, var vildt. På et splitsekund vidste vi alt om hinanden, siger Burhan G og fortsætter.

- Vi var jo sammen hele tiden. Lige meget hvor i huset, man bevægede sig hen, så sad der én. Og så satte man sig ned og snakkede. Jeg følte, at jeg var i trygge rammer, fordi jeg lærte seks utroligt fantastiske mennesker at kende.

Selve den musiske del af samværet har inspireret Burhan G til at tage de andre artisters sange med sig, blandt andet Ray Dee Ohhs 'Jeg vil la' lyset brænde' og Saybias 'The Second You Sleep', når han fra februar til marts næste år er på turné rundt i landet.

- Jeg er glad for at have de her sange med på setlisten, for jeg kan mærke derude, at folk gerne vil høre dem. Jeg har sendt mit band i svedeboksen, så de skal kunne spille alle sangene, og så vil jeg lytte til folks ønsker, når vi kommer ud i de forskellige byer, lover han.

Du kan høre alle sangfortolkningerne fra 'Toppen af poppen'-programmerne gratis her.

Gik du glip af afsnit 7 af 'Toppen af poppen', kan du se det lige nu på TV 2 Play. Her finder du også snigpremieren på afsnit 8, hvor 'Toppen af poppen'-artisterne mødes igen fire måneder senere.

I anledning af 'Knæk Cancer'-ugen optræder 'Toppen af poppen'-artisterne desuden ved en støttekoncert tirsdag den 24. oktober på TV 2.

Her er artisterne i 'Toppen af poppen' 2017