Toppen af poppen

Burhan G i nyt samarbejde med ’Toppen af poppen’-kollega

Under opholdet i Kerteminde har sangeren Burhan G fået et særligt forhold til holdets yngste artist, som han nu går i studiet for at lave musik med.

Årets 'Toppen af poppen'-hold har været meget varieret, både hvad angår alder, etnicitet og musikalsk udtryk.

Men alligevel har kemien og den gensidige inspiration været helt i top mellem de syv artister, som under deres ugelange ophold på Lundsgaard Gods i Kerteminde har indgået venskaber og samarbejde på kryds og tværs.

En af de mere frugtbare alliancer er opstået mellem den 34-årige popmagiker Burhan G, der stammer fra Københavns vestegn, og det nye stjerneskud inden for elektronisk musik og sanglyrik, 22-årige Karl William fra Aarhus.

- Vi er i studiet i de her dage for at indspille en sang, vi har skrevet sammen. Og jeg må indrømme, at jeg virkelig elsker den her sang. Den kommer I til at høre meget mere om på et senere tidspunkt, siger Burhan G til TV 2.

I videoklippet øverst mødes Burhan G og Karl William i et musikstudie nogle måneder efter 'Toppen af poppen'. 

Er begge på vej med nyt album

Selv om Burhan G ikke vil afsløre ret meget om sit sangskriveri med Karl William, vil han dog gerne ud med én ting omkring deres fælles projekt:

- Det er en helt isoleret ting til Karl Williams plade faktisk. Og så har jeg allerede sagt for meget, konstaterer han med et grin.

Karl William har blandt andet været i Aarsdale på Bornholm for at indspille nogle af de øvrige numre til sin nye plade sammen med sine partnere fra musikfællesskabet Hukaos, og han håber på en snarlig udgivelse.

- Den skulle gerne komme ud inden jul på et tidspunkt, siger Karl William.

Også Burhan G arbejder for tiden på et nyt, dansksproget album. Men hans fans skal dog væbne sig med lidt mere tålmodighed.

- Mit album kommer til næste år. Det lyder som lang tid, men det er det overhovedet ikke, for det er jo om tre måneder. Og det glæder jeg mig til, siger han.

Venter på en opringning

Som det fremgik af et af de tidligere afsnit af 'Toppen af poppen', hvor HUSH-sangerinden Dorthe Gerlach var i centrum, har Burhan G en særlig svaghed for countrymusik. En genre, han gerne selv vil eksperimentere mere med fremover.

Burhan G

Burhan Genç Koç er født den 20. januar 1983.

Opvokset i Brøndby Strand med kurdisk-tyrkiske forældre og en lillesøster.

Begyndte sangkarrieren i Københavns Drengekor i 3. klasse, hvor han sang solosopran.

Udgav sit første album, 'Playground', i 2004, og fulgte op med 'Breakout' i 2007.

Fik sit gennembrud med det dansksprogede album 'Burhan G' i 2010.

Har siden lavet 'Din for evigt' i 2013 og 'Pas på pigerne' i 2016.

Har haft 13 top 10-singler på den danske hitliste og modtaget talrige guld- og platinplader.

Kæreste med Sarah Zobel, som han har sønnen Dallas med.

Medvirker i 'Toppen af poppen' 2017.

- Det er en ting, som der ikke er ret mange, der ved om mig. Men jeg hører rigtig meget country, når jeg er alene, siger Burhan G og tilføjer:

- Jeg er faldet pladask for den måde at skrive sange på. Det er virkelig historiefortælling, der vil noget. Altså, sådan på den måde, at "nu sætter vi os ned, og så skal jeg fortælle dig noget"-agtigt, og så er der sat musik til bagefter.

Burhan G er da heller ikke bleg for at indrømme, at han gerne vil indgå et samarbejde med den country-inspirerede popduo HUSH (bestående af Dorthe Gerlach og hendes mand, Michael Hartmann, red.), som i øvrigt netop har udgivet en ny single, 'Sing'.

- Jeg venter bare på en opringning, konstaterer han med optimisme i stemmen.

Som et "selvudviklingskursus"

Ifølge Burhan G har forløbet med de andre 'Toppen af poppen'-artister været "en vild oplevelse", og han er blevet overrasket over, hvor tæt de allesammen er kommet på hinanden i løbet af en uge.

Dét med at skulle stå ansigt til ansigt med sine kolleger og bare være til stede, var vildt

Burhan G, sanger og sangskriver

- Det var nærmest et selvudviklingskursus for mig. En rejse til månen og tilbage igen. Vi artister er jo sådan nogle usikre sjæle. Så dét med at skulle stå ansigt til ansigt med sine kolleger og bare være til stede, var vildt. På et splitsekund vidste vi alt om hinanden, siger Burhan G og fortsætter.

- Vi var jo sammen hele tiden. Lige meget hvor i huset, man bevægede sig hen, så sad der én. Og så satte man sig ned og snakkede. Jeg følte, at jeg var i trygge rammer, fordi jeg lærte seks utroligt fantastiske mennesker at kende.

Selve den musiske del af samværet har inspireret Burhan G til at tage de andre artisters sange med sig, blandt andet Ray Dee Ohhs 'Jeg vil la' lyset brænde' og Saybias 'The Second You Sleep', når han fra februar til marts næste år er på turné rundt i landet.

- Jeg er glad for at have de her sange med på setlisten, for jeg kan mærke derude, at folk gerne vil høre dem. Jeg har sendt mit band i svedeboksen, så de skal kunne spille alle sangene, og så vil jeg lytte til folks ønsker, når vi kommer ud i de forskellige byer, lover han.

Du kan høre alle sangfortolkningerne fra 'Toppen af poppen'-programmerne gratis her.

Gik du glip af afsnit 7 af 'Toppen af poppen', kan du se det lige nu på TV 2 Play. Her finder du også snigpremieren på afsnit 8, hvor 'Toppen af poppen'-artisterne mødes igen fire måneder senere.

I anledning af 'Knæk Cancer'-ugen optræder 'Toppen af poppen'-artisterne desuden ved en støttekoncert tirsdag den 24. oktober på TV 2.

Her er artisterne i 'Toppen af poppen' 2017

Michael Falch

Michael Falch

Sangeren Michael Falch brød igennem i midt 70'erne, da han dannede rockbandet Malurt.

Senere gik han solo, og han er kendt for hits som 'Mød mig i mørket' og 'Superlove'. Han har udgivet adskillige albums op gennem 80'erne, 90'erne og 00'erne og har turneret både som soloartist og med Malurt. 

Michael Falch har også gjort karriere som skuespiller, blandt andet i tv-serien 'Rejseholdet', hvor han spillede retsmedicineren Jan Boysen', og som navnløs journalist i gennembrudsfilmen 'Mord i mørket', der indbragte ham en Bodilpris for bedste mandlige hovedrolle. 

Derudover er han også kendt som forfatter til de tre dagbogsbøger 'Helligdage', 'Hjemve' og 'Trækruter'. Og til efteråret kommer den fjerde, 'Til grænsen'.

Michael Falch er adskillige gange blevet spurgt, om han ville medvirke i 'Toppen af poppen' - første gang i 2010 - men har altså først sagt ja i 2017. 

Privat bor han med sin kæreste nær Storebælt og har tre piger fra et tidligere ægteskab - deriblandt sangerinden Mathilde Falch.

Michael Falch er 60 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Dorthe Gerlach

Dorthe Gerlach

Dorthe Gerlach udkom i 2015 med det dansksprogede album ’Natlys’, hvoraf singlen af samme navn kommer fra.

Hun er også kendt som sangerinde i duoen Hush, der har solgt over 100.000 albums i Danmark og turneret i ind- og udland i mere end 10 år.

- Jeg har seriøst ikke glædet mig så meget til en lejrskole siden 1. klasse, skriver hun på sin Facebook-profil om sin forestående medvirken i 'Toppen af poppen'.

I de foregående år har hun med stor interesse fulgt tv-programmet hjemme fra sofaen. 

- Omdrejningspunktet i programmet er musikken, historierne bag og dét, der sker, når alle deler noget af sig selv. På den måde handler det om at stemme hinanden ind, ikke om at stemme hinanden ud, og det kan jeg godt lide, siger hun. 

Dorthe Gerlach er 37 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Karl William

Karl William

Den aarhusianske sanger Karl William står bag hits som 'Foruden at forgude', 'Placebo', 'Tale om noget', 'Alt er fint' og 'Blind igen', og hans musik beskrives som en blanding af elektropop og R'n'B.

Karl William er en del af musikfælleskabet Hukaos, og det var EP'en 'Døende' fra 2014, der for alvor gav ham og Hukaos-makkerne Louis Rustum, Thøger Dixgaard og Tais Stausholm hitlistesucces. 

Den jyske sanger har blandt andet sagt ja til at være med i 'Toppen af poppen', fordi det vil give ham mulighed for at høre de andre kunstneres erfaringer - og samtidig snakke om perioder, han ikke selv har været en del af som musiker. 

- Nu når jeg er så ung, som jeg er, er det vildt rart at snakke med garvede kunstnere om musikbranchen og musiklivet. Og bare høre, hvordan de andre har oplevet det og oplever deres nutid og fremtid, fortæller han. 

I 2015 fik Karl William prisen 'P3 Talentet', og i 2016 modtog han 'P3 Prisen'.

Karl William er 22 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Aura Dione

Aura Dione

Det er i år præcis ti år siden, at Aura Dione, debuterede med singlen 'Something From Nothing', og debutalbummet 'Columbine' kom på gaden året efter. 

Den danske sangerinde, der også har færøske, spanske og franske rødder, har især toppet hitlisten i Tyskland, hvor hun solgte over 300.000 eksemplarer af singlen 'I Will Love You Monday' i 2009.

Sangen 'Geronimo' røg to år senere til tops i både Tyskland og Danmark. 

Aura Diones borgerlige navn er Maria Louise Joensen, og hvis man kan huske at have set hende i andre tv-programmer, er det fordi, hun som 16-årig var med i den første sæson af talentshowet 'Popstars'.

Aura Dione fortæller, at hun vil forsøge at skabe et personligt univers i sine versioner af de andres sange under 'Toppen af poppen'.  

- Jeg har lyst til at udfordre mig selv og prøve at fortolke de andre kunstneres sange, fortæller hun om grunden til, at hun sagde ja til at deltage. 

I maj 2017 udgav sangerinden sit tredje album 'Can't Steal the Music'.

Aura Dione er 32 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Søren Huss

Søren Huss

Sanger, sangskriver og musiker Søren Huss er bedst kendt som frontfigur i rockbandet Saybia, der blev dannet i Nyborg i 1993.

De bragede igennem ungdomsværelserne med hits som 'The Day After Tomorrow' og 'The Second You Sleep'.

Han har som solist udgivet to dansksprogede album og har et tredje på vej. I Søren Huss' solo-debutalbum 'Troen & Ingen' er omdrejningspunktet tabet af hans kæreste - og moren til deres fælles datter - som omkom i en tragisk højresvingsulykke tilbage i 2007. 

Søren Huss har taget tilløb til at være med i 'Toppen af poppen', men i år skulle det være, fortæller han:

- Jeg er et godt sted i min karriere, og jeg har hørt fra en masse kolleger, at det er en rigtig fin oplevelse.

Sangeren vandt prisen som Årets danske mandlige kunstner ved Danish Music Awards i 2011.

Søren Huss er 41 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Caroline Henderson

Caroline Henderson

Pop- og jazzsangerinden Caroline Henderson har udgivet flere soloalbum og været med i både film og forestillinger: Blandt andet stod hun i 2012 bag koncertteaterforestillingen ‘Jazz, Love & Henderson' på Østre Gasværk. 

Caroline Henderson er datter af den amerikanske jazz-musiker Rudy Henderson og den svenske mor, Gunilla. 

Hun er født i Stockholm og flyttede til Danmark i 1983.

Seks år senere slog Caroline Henderson musikalsk igennem herhjemme, da hun sammen med sangerinden Maria Bramsen dannede bandet RayDeeOhh. Gruppen står bag hits som 'Jeg vil la' lyset brænde', 'Mandags-stævnemøde' og 'Brændende læber", og RayDeeOhh eksisterede indtil 1991.  

Om motivationen til at være med i programmet, siger hun:

- Jeg synes, det kunne være en passende udfordring på nuværende tidspunkt i min karriere. Det bliver spændende forhåbentligt at få et lille indblik i de andres liv gennem musikken, siger hun.

Caroline Henderson har vundet otte Danish Music Awards, og hun er ridder af Dannebrog. 

Hun er 55 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Burhan G

Burhan G

Efter to engelsksprogede album brød R'n'B-sangeren igennem i 2010 med det selvbetitlede album 'Burhan G', der indeholder sange på dansk.  

I 2011 hittede han med 'Jeg’ i live', der er en cover-version af Sanne Salomonsen og Thomas Helmigs hit fra 1989.

Burhan G har haft hele 13 top-10 singler på den danske hitliste. 

- Jeg glæder mig til at lære de andre lidt bedre at kende, høre deres historier og mærke deres fortællinger i musikken, siger den 34-årige sanger om sin medvirken i 'Toppen af poppen'.

Privat har  han sønnen Dallas med Sarah Zobel. 

Burhan G's fulde navn er Burhan Genç og han er opvokset i Brøndby Strand med sine tyrkisk-kurdiske forældre og en lillesøster. 

Burhan G er 34 år.

Foto: Stephen Freiheit / TV 2