GO'

Keld Heick skrev Rasmus Seebachs konfirmationssang - hør et vers her

Dansktopsangeren Keld Heick var gode venner med sangkollegaen Tommy Seebach.

"Når han ikke går i skole, kan han skues / På en film, jo jo, de siger da, han ka' bruges / Så nu ser vi meget gerne, Rasmus blir' den nye stjerne / Danmarks svar på Kevin Costner og Tom Cruise / Jibiyay yay jibi jibi yay / Men hvis det med filmen, det kikser, og han prøver med musik så kan det være hans far får stof til rasmus blues."

Sådan skrev Keld Heick i den konfirmationssang, han skrev til Rasmus Seebach. Sangen er skrevet til melodien 'Du må få min sofacykel, når jeg dør'. Han gæstede torsdag morgen 'Go' morgen Danmark', hvor han spillede et vers. Du kan se og høre, hvordan det gik i videoen øverst i artiklen.

Og Rasmus Seebach er ikke den eneste, som Keld Heick har skrevet lejlighedssange til:

- Det var jo sådan at for mange af mine kolleger, der skrev jeg deres festsange. Og for Tommys familie tror jeg både, jeg har skrevet fødselsdagssange og konfirmationssange til alle ungerne, fortæller han og fortsætter:

- Det var den der med: "Keld, kan du ikke liiiige skrive en sang."

I sangen til Rasmus Seebach synger han om, at Rasmus bliver Danmarks svar på skuespillerne Kevin Costner og Tom Cruise. Det var fordi, at den unge Seebach spillede skuespil, og at han på det tidspunkt skulle spille over for Sofiie Gråbøl i 'Carmen & Babyface'.

To barnestjerner

Keld Heick var både ven og kollega med Tommy Seebach, og derfor har han også fulgt Rasmus Seebach vokse sig fra en lille dreng til en stor stjerne.

Og allerede da Rasmus Seebach var lille, kunne Keld Heick se et spirrende muskalsk talent.

- Tommy sagde jo altid, at hans to drenge var utrolig musikalske. Og jeg må indrømme, at da jeg hørte dem som ganske små, tænkte jeg: "Hold da kæft, det er to barnestjerner, vi har der," siger Keld Heick og tilføjer:

- Der var ingen tvivl om, at talentet for musik var kæmpestort.

Her ses Rasmus Seebach på Bøgescenerne på Smukfest i 2014.

Janteloven lever

Det er ikke så ofte, at far og søn begge får så stor musikalsk succes herhjemme, og Keld Heick er imponeret over, hvad Rasmus Seebach har drevet sit talent til. For ifølge ham er det ikke en fordel at have en far, der er en landskendt musiker.

- Mange siger, om Rasmus ikke mest af alt er blevet til noget, fordi hans far er Tommy Seebach. Men nej, han er blevet til noget på trods af, at hans far er Tommy Seebach, siger Keld Heick og fortsætter:

- Janteloven lever i bedste velgående herhjemme. Og hvis du er søn eller datter af et kendt menneske, så skal du præstere 10 gange så meget for at bryde igennem – og dét har Rasmus også gjort.

Tommy Seebach lavede flere Melodi Grand Prix-sange.

Slående lighed

Keld Heick mener, at der særligt er én slående lighed mellem far og søn, og det er evnen til at skrive ørehængere. 

Eksempelvis husker Keld Heich, hvordan Tommy Seebach kunne sætte sig ned til klaveret og i løbet af fem minutter have lavet en ny sang.

- Og den var altid en ørehænger.

Keld Heick mener, at Rasmus Seebach har den samme evne, men med et ekstra lag.

- Rasmus har talent for at skrive tekster og forløse teksterne. Man kan ikke lade være med at lytte efter, for man kan mærke, at det kommer fra hjertet.

Her ses storebror Nicolai og Rasmus Seebach fra dengang, hvor de lavede musik sammen under navnet G-bach.

Han kan se rigtig meget af sin gamle ven leve videre i Rasmus Seebach og hans storebror Nicolai, der er med til at skrive og producere sin brors sange.

- Man kan jo godt høre Tommy i Rasmus' sange. Måden, de fraserer på, er jo Seebach'sk. 

Seebach musical

Netop i disse dage har en musical om både Tommy og Rasmus Seebach premiere. Fredericia Teater har nemlig kastet sig over de to musikalske talenters karrierer og skrevet dem sammen til en fælles musikalsk fortælling.

- Der er jo en kæmpe sangskat, og hvis man tager teaterbrillerne på, så er Tommys historie jo isoleret set en tragedie. Han ender med at have en karriere med sin menneskelige nedtur, og når man lægger den sammen med Rasmus' historie, så kommer der en forløsning på det, siger Mads Æbeløe, der er manuskriptfortfatter på musicalen.

I denne uge er der premiere på en musical om Tommy og Rasmus Seebach. Video: Marie Holm Mathiasen

Og heldigvis har Seebach-familien været med på ideen, og de er undervejs blevet konsulteret om handlingen og hjulpet med at få historierne fortalt rigtigt.

- Vi er meget stolte og beærede over, at Fredericia Teater har valgt at fortælle vores historie, og at de synes, at den egner sig til en musical. De er sindssygt ambitiøse og dygtige, og det gør, at vi føler, at vores historie ikke kunne være havnet i bedre hænder, siger Rasmus Seebach.

Han fortæller også, at han er sikker på, at det bliver en grænseoverskridende oplevelse for ham og hans familie at overvære familiens liv udspille sig foran mange mennesker.

- Det skal nok blive mærkeligt, siger han.