Toppen af poppen

Caroline Henderson i tårer over 27 år gammel sang: - Derfor blev jeg så rørt

Jazz-divaen Caroline Henderson gav efter for følelserne, da sangerkollegaen Dorthe Gerlach fortolkede en gammel Ray Dee Ohh-sang i 'Toppen af poppen'.

- Alt i alt er du det bedste, jeg har. Alt i alt er du mit eneste svar.

Sådan lyder de indledende tekststrofer til en gammel kærlighedssang fra popgruppen Ray Dee Ohh, som Caroline Henderson sang lead på for 27 år siden. 

Men selv om der er gået så mange år, siden hun lagde stemme til 'Alt i alt', vækker den stadig stærke følelser hos hende. 

- Jeg bliver rørt af den sang, fordi den er en påmindelse om en tid, der var meget hård for mig. Den handler om alt det, jeg ikke troede på dengang, siger Caroline Henderson til TV 2. 

Se Caroline Hendersons reaktion på Dorthe Gerlachs fortolkning af 'Alt i alt' i videoklippet øverst.

Blev bragt tilbage i tiden

Faktisk har den nu 55-årige jazz-sangerinde gjort, hvad hun kunne, for at undgå at høre sangen igen, lige siden hun indspillede den i 1990.

Caroline Henderson

Født 28. september 1962 i Stockholm.

Dtter af den amerikanske jazz-musiker Rudy Henderson og den svenske mor, Gunilla.

Flyttede til Danmark i 1983.

Fik i 1989 sit store gennembrud i popgruppen Ray Dee Ohh, der opløstes i 1991.

Har siden 1995 udgivet 13 soloalbummer - med et 14. på vej - og har vundet otte Danish Music Awards.

Arbejder også som skuespiller, manuskriptforfatter og teaterproducent.

Har to sønner fra et tidligere ægteskab og er nu gift med Martin Gylling, som hun har fået sin tredje søn med.

Caroline Henderson er ridder af Dannebrog.

Medvirker i 'Toppen af poppen' 2017.

- Jeg har ikke nogen Ray Dee Ohh-plader derhjemme, og hvis 'Alt i alt' er blevet spillet i radioen, har jeg skyndt mig at slukke. For jeg kan høre på min stemme, at jeg bare lyder enormt ked af det, og det har gjort mig meget trist. Så jeg har ikke været i kontakt med sangen i alle de år, siger hun.

Det kom derfor bag på Caroline Henderson, at Dorthe Gerlach havde valgt at fortolke den i 'Toppen af poppen'.

- Da Dorthe pludselig sang den, var det som om, jeg blev bragt direkte tilbage til den tid. Og jeg tænkte med det samme: "Åh nej, den sang!". Men på den anden side var det jo superfint, fordi hun sang den på sådan en Dorthe-måde, og så fik den ligesom en helt ny betydning og healede de ting, jeg forbinder med den sang, konstaterer hun.

Se Dorthe Gerlachs version af Ray Dee Ohh-sangen 'Alt i alt' i videoklippet her nedenfor.

Toppen af poppen: Dorthe Gerlach fortolker Caroline Henderson

Et slag i ansigtet

Den svære periode i sit liv, som Caroline Henderson refererer til, var dengang, hun i 1988 blev skilt fra sin første mand og måtte klare sig alene med to små børn.

- Da børnenes far og jeg gik fra hinanden, stod jeg pludselig med ansvaret for to små drenge på 11 måneder og fire år. Jeg havde kun været fem år i Danmark og talte ikke engang rigtig dansk endnu. Så på lige præcis det tidspunkt i mit liv var det hele meget svært for mig. Jeg følte mig som et såret dyr og havde mistet troen på kærligheden, siger Caroline Henderson og fortsætter.

Jeg følte mig som et såret dyr og havde mistet troen på kærligheden

Caroline Henderson, sangerinde og skuespiller

- Så da jeg blev bedt om at synge 'Alt i alt', var det nærmest et slag i ansigtet på mig. Det er sådan en kærlighedserklæringssang om, at man har tillid til hinanden, er der for hinanden og støtter op om hinanden. Alt dét, jeg havde mistet og ikke troede på mere. Så jeg frabad mig faktisk at synge den.

Er blevet klogere og ældre

Men selv om hun allerede midt i 20'erne oplevede at blive desillusioneret i forhold til kærligheden og måtte kæmpe sig igennem en længere periode, hvor hun havde det "skidesvært", gav det hende samtidig en styrke til at lave den base, hun ikke tidligere havde haft.

- I min barndom, ungdom og tidlige år som voksen flagrede jeg meget rundt. Det gjorde mine forældre også, så jeg flagrede bare med og havde ikke noget fast barndomshjem. Men da jeg pludselig blev alene med mine to ældste sønner, var jeg nødt til at sige: "Okay, så er det nu! Nu bygger vi et fundament, som er totalt stabilt!", siger hun.

Hvad kærligheden angår, har Caroline Henderson da også hen ad vejen genvundet troen og tilliden. 

- Nu er jeg jo heldigvis blevet klogere og ældre, og det har vist sig, at kærligheden er meget større, end jeg overhovedet kunne forestille mig dengang, og at den ikke bare kommer sådan i nogle små sekvenser, hvis du forstår, hvad jeg mener, lyder det fra Danmarks ukronede jazz-dronning, som i dag er lykkeligt gift på tiende år med Martin Gylling.

Du kan se og høre alle sangfortolkningerne fra programmet her.

Gik du glip af 'Toppen af poppen' med Caroline Henderson, kan du gense programmet lige nu på TV 2 Play, hvor du også finder snigpremieren på næste afsnit med Søren Huss.