Vild med dans

Rasmus Seebach mistede næsten kæresten - nu skriver han musik om det

- På et tidspunkt nåede vi dertil, hvor jeg måtte tigge og bede hende om at blive.

Rasmus Seebach tager imod med et kæmpe smil i pladeselskabets lokaler i Københavns centrum. Inden han har sat sig, har han en baby-video klar, som han stolt viser frem.

Seebach er nemlig blevet far, og det er noget, der fylder.

Faktisk fylder det så meget, at han nu er aktuel med to singler fra det kommende album – '2017' og 'Bli' her lidt endnu' - som han har dedikeret til den otte måneder gamle dreng.

Rasmus Seebach fortæller, at selvom albummet er dedikeret til hans søn Holger, så handler singlen 'Bli' her lidt endnu' faktisk om, hvordan han og kæresten Julie Teglhus var ved at gå fra hinanden.

Her kan du høre en bid af den nye single, hvor Rasmus Seebach synger om kampen for forholdet:

- Ingen kærlighedsforhold er en konstant dans på roser. Og min pige og jeg måtte også igennem en svær periode. På et tidspunkt nåede vi dertil, hvor jeg måtte tigge og bede hende om at blive og give det en chance, forklarer han.

Et af problemerne var ifølge sangeren, at han var en "rodløs fyr, der bare tonsede rundt", og at Julie ikke så let lod sig imponere, men hun valgte som bekendt at blive sammen med den 37-årige sanger – og nu har de dannet par siden 2013.

Rasmus Seebachs blå bog

  • Rasmus Christian Seebach er en dansk sanger, sangskriver og producer.
  • Han startede sin solokarriere med singlen "Engel" i april 2009.
  • Forinden havde han fungeret som sangskriver for andre artister i mere end ti år.
  • Rasmus' forældre er Tommy Seebach og Karen Sommer Seebach.
  • Han har en lillesøster, Marie, foruden storebroderen Nicolai.
  • Han danner par med den 13 år yngre jurastuderende Julie Teglhus. Sammen har de en søn.

- Så selvom sangene for eksempel handler om kærlighed, så er det stadig til Holger. Det er en form for forklaring omkring, hvad der gik forud for ham, siger Rasmus Seebach.

Singlerne udkommer den 15. september og bliver efterfulgt af albummet på et endnu ikke offentliggjort tidspunkt i løbet af efteråret. Fredag spiller Rasmus Seebach for første gang '2017' live til 'Vild med dans'.

Ét lille menneskes mening

Det at få en søn har rykket godt og grundigt i den danske stjerne - nu fokuserer han i høj grad på ét lille bitte menneske.

- At få en søn har virkelig sat tingene i perspektiv. I det store hele må folk mere tænke, hvad de vil, fordi jeg har nogle derhjemme, der virkelig synes, jeg er sød, forklarer Rasmus Seebach og viser stolt en video af sin søn frem. Sønnen på otte måneder har grineflip over noget, Rasmus gør.

- Men selvfølgelig går jeg stadig op i, at mine fans kan lide det, jeg laver, uddyber han.

Han håber også, at det nye album vil være med at forklare sønnen, at hans far engang var sej.

- Når jeg bliver en gammel kikset far, så kan han måske høre albummet og huske, at jeg engang var cool, griner Rasmus Seebach.

Anderledes end Tommy?

At blive forældre kaster mange mennesker tilbage til deres egen barndom, og for Rasmus Seebach er minderne fra barndommen lykkelige. 

- Jeg tror ikke, at jeg på den måde vil gøre noget anderledes end min far. Han var en sindssygt god far. Og jeg følte mig enormt elsket. Han var bare alkoholiker. Det håber jeg ikke, at jeg bliver. Det tror jeg nu heller ikke, siger han.

Derudover er det bare vigtigt for sangeren, at sønnen kommer til at føle sig lige så elsket, som han selv har gjort. Og hvis han også får musikken videre med sig i livet, vil Rasmus Seebach blive glad.

- At have musikken er en stor gave. Lige meget om man er glad eller trist, så kan man sætte sig og klimpre et par akkorder og arbejde med det, forklarer han.

I Seebach-familien har der ikke været mange strikse regler, og den 37-årige kunstner tror heller ikke, at der kommer til at være det, når hans søn bliver ældre.

- Jeg havde selv ret frie tøjler. Der var for eksempel ikke regler om sodavand. Det fik vi bare en gang imellem, så det hele var mere large, forklarer han.

Rasmus Seebach er aktuel med to nye singler. Her fortæller han om, hvorfor der er gået to år siden den sidste udgivelse. Video: Maria Thuesen Bleeg