Vild med dans

Bookmakernes dom: Disse dansere topper og flopper i ’Vild med dans’

Én nydanser er udset til storfavorit, men alt kan ændre sig, når vi ser dem danse, siger oddsansvarlig i Danske Spil.

På fredag får 12 nervøse, spændte og meget modige dansepar deres debut i ’Vild med dans’.

Men selvom vi endnu ikke har set dem danse et eneste dansetrin på de bonede gulve, har bookmakerne allerede deres favoritter klar.

Spiludbyderne Danske Spil, Bet25 og Nordicbet spår, at skuespilleren Sofie Lassen-Kahlke, der danner par med danseren Michael Olesen, har størst chance for at vinde 'Vild med dans' 2017.

Se listen over de fire favoritter nederst i artiklen.

På Danske Spil giver det pengene fire og en halv gange igen, hvis man spiller på, at Sofie Lassen-Kahlke vinder 'Vild med dans' 2017.

Oddsansvarlig i Danske Spil Peter Emmike Rasmussen forklarer:

- Hendes baggrund med musicals og teater gør, at det måske er lettere for hende at lære at danse, og det har vægtet højt, når vi har sat odds på hende.

Spiller du hundrede kroner på, at Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen vinder 'Vild med dans', får du lige nu kun 450 kroner tilbage.

Danseevner og popularitet

Peter Emmike Rasmussen har været med til at sætte odds på deltagerne i ’Vild med dans’ på Danske Spil, lige siden første sæson blev vist tilbage i 2005.

Spillet om, hvordan det går i årets ’Vild med dans’, har været åbent siden august, men oddsene bliver løbende justeret – og de kommer til at ændre sig efter premieren på fredag, regner han med.

- Det er jo vanvittigt svært at spå om. Vi kender ikke til de her 12 personers formåen på et dansegulv endnu, så vi lægger i stedet vægt på, hvor kendte de er, og hvor gode, vi tror, de er til at fremstå på tv.

Dak og Daniel er også vinderfavoritter

Håndboldspilleren Daniel Svensson og køkkenchef Dak Wichangoen er i toptre sammen med Sofie Lassen-Kahlke.

De to er sprunget frem til meget lavere odds og er faktisk dem, vi taber flest penge på lige nu, siger Peter Emmike Rasmussen.

En af årsagerne til deres oprykning som vinderfavoritter er blandt andet deres dansepartnere.

Dak Wichangoen er til daglig køkkenchef på michelinrestauranten Kiin Kiin.

- Da vi startede med at sætte odds, kendte vi ikke de professionelle dansere. Derfor er Dak eksempelvis sprunget frem til lavere odds, efter vi fandt ud af, at hun skulle danse med Thomas Evers Poulsen. Hans popularitet gør, at vi kan spekulere i, at det går bedre for hende, siger han.

Deltagerne kommer tæt på hinanden i træningslokalet, når de træner op til første liveshow i 'Vild med dans'. Video: Ida Zander Jensen

Overraskelsen har vundet de sidste to år

Men det er ikke nødvendigvis en fordel at være favorit fra begyndelsen. Sidste år så man, at bokseren Sarah Mahfoud var sat til meget høje odds før premieren, og det samme så man i 2015 med skuespilleren Ena Spottag.

Bokser Sarah Mahfoud og partner Morten Kjeldgaard vinder 'Vild med dans' 2016.

Begge endte med at vinde, hvilket bookmakerne bestemt ikke havde forudset fra begyndelsen.

- Vi har lært, at alt kan ske i ’Vild med dans'. Derfor er der heller ikke nogen odds, der er helt vanvittige, siger Peter Emmike Rasmussen.

Hvis det samme skal ske igen i år, skal det ifølge bookmakerne være tv-vært Christian Bækgaard, komiker Ane Høgsberg eller rapperen Jokeren, der ender med at løbe med sejren. De tre står nemlig dårligst inden premieren fredag.

Jokeren ville oddse på sig selv som vinder af 'Vild med dans'. Det fortæller han i 'Go'morgen Danmark' sammen med Ane Høgsberg og René Holten Poulsen. Video: Marie Kjempff

For Danske Spil er 'Vild med dans' et af de mest populære underholdningsshows at oddse på – sammen med 'Eurovision' og 'X Factor'.

De vinder 'Vild med dans' - ifølge bookmakerne

 1. Sofie Lassen-Kahlke

  Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen.

  Parret giver:

  • Odds 4,50 hos Danske Spil
  • Odds 4,60 hos Nordicbet
  • Odds 5,00 hos Bet25
 2. Daniel Svensson

  Daniel Svensson og Karina Frimodt.

  Parret giver: 

  • Odds 7,25 hos Nordicbet
  • Odds 7,00 hos Danske spil
  • Odds 8 hos Bet25
 3. Dak Wichangoen

  Dak Wichangoen og Thomas Evers Poulsen.

  Parret giver:

  • Odds 8 hos Nordicbet
  • Odds 7 hos Danske Spil
  • Odds 8 hos Bet25
 4. Mie Ø. Nielsen

  Mie Ø. Nielsen skal danse med Mads Vad.

  Parret giver:

  • Odds 8 hos Nordicbet
  • Odds 9 hos Danske Spil
  • Odds 6 hos Bet25