Vild med dans

Sportspar er gået fra hinanden: Vi er stadig på talefod

Kajakroer René Holten Poulsen bruger ’Vild med dans’ til at give sig selv fri og prøve noget nyt.

I disse dage er der vendt op og ned på mange ting i den 28-årige kajakroer René Holten Poulsens liv.

For når han ikke sidder i kajakken, så bliver han sendt til tælling i et danselokale. Her træner han nemlig benhårdt sammen med dansepartneren Jenna Bagge til at blive klar til at imponere dommere og seere til premieren på ’Vild med dans’.

- Jeg har slet ikke haft tid til at blive nervøs over første liveshow endnu, fordi jeg har trænet så meget - først kajakken og nu også dansen. Men Jenna er sød og pissedygtig, så jeg er i gode hænder, siger René Holten Poulsen.

På grund af hans deltagelse i VM i sidste uge er parret begyndt at træne senere end de andre dansere. Derfor har de haft nogle intense dage.

- Det er mentalt hårdt. Når jeg kommer hjem efter sådan en sekstimers træningsdag, så er jeg træt i hovedet – ligesom hvis man har læst en rigtig indviklet bog.

Ikke kærester længere

Men dansen er ikke det eneste nye, der er sket i kajakroerens liv.

Over for TV 2 bekræfter René Holten Poulsen, at han ikke længere danner par med svømmeren Pernille Blume.

- Vi er ikke kærester længere. Der er no hard feelings, og vi er stadigvæk på talefod.

Pernille Blume bekræfter også bruddet, men ønsker som René Holten Poulsen ikke at kommentere yderligere på det.

For kajakroeren er der også meget andet at se til netop nu. Inden 'Vild med dans' for alvor går i gang, skal han nemlig også lige have overstået et danmarksmesterskab i denne weekend.

Vigtigt at have det sjovt

Som elitesportsudøver kender René Holten Poulsen alt til hård træning og at nå sine mål. Men han har også erfaret, at han går kold i det, hvis han ikke husker at give sig selv fri og have det sjovt.

- Når man træner meget fokuseret, så bliver det meget intenst – især hvis man gør det i fire år i træk. Der har jeg lært, at man også skal give sig tid til andre ting i livet og så skrue op for træningen op til de afgørende konkurrencer.

Derfor er ’Vild med dans’ dermed også en kærkommen mulighed for at give sig selv fri og opleve noget nyt og spændende uden for kajak-sæsonen.

- Jeg har mødt de fleste af de andre deltagere allerede, og jeg synes, at der er en rigtig god og hyggelig stemning på holdet. Vi hjælper hinanden og giver gode råd i træningslokalet, siger han.

Til spørgsmålet, om hans kommende kæreste også vil blive fundet i sportens verden, svarer han:

- Om hun kan lide sport eller ej, er ikke så vigtigt. Jeg leder bare efter en sød pige, jeg kan holde af.

Se René og Jenna debutere på hele Danmarks dansegulv fredag den 8. september 2017 på TV 2.