Årets komiker: Her er Danmarks sjoveste mænd

Prisen for 'Årets Komiker' gik i år til hele to personer - nemlig satireduoen fra 'Den Korte Radioavis', Frederik Cilius og Rasmus Bruun.

- Det var satans. Det kommer bag på mig. Det havde jeg slet ikke regnet med.

Sådan lød det torsdag aften fra den ene del af makkerparret bag det satiriske radioprogram ’Den Korte Radioavis’. Her modtog de nemlig prisen som 'Årets Komiker' ved dette års 'ZULU Comedy Galla'. 

Ordene kom fra Rasmus Bruun, der sammen med Frederik Cilius står bag succesprogrammet fra Radio24syv, hvor man kender dem som journalisterne Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun.

Kirsten Birgit havde tacklet det meget bedre

Det er første gang to radiosatirikere vinder prisen, og blandt andet derfor havde de ikke regnet med at gå hjem med en statuette, afslørede de efter showet: 

- Vi var hundrede procent sikre på, at vi ikke ville vinde prisen. Vi troede, Mick (Øgendahl, red.) ville vinde. Vi troede, det handlede om, hvem der havde flest følgere på Facebook, sagde Rasmus Bruun. 

'Den Korte Radioavis' er især kendt for sin selvhøjtidelige og egocentriske korrespondent Kirsten Birgit Kretz Schiøtz Hørsholm. Frederik Cilius, som er manden bag rollen, fortalte straks, at korrespondenten havde håndteret situationen helt anderledes. 

- Kirsten Birgit havde tacklet det meget bedre end os. Hun havde holdt en bedre tale og havde for eksempel heller ikke gidet at stå og tale her med jer (journalister, red.) bagefter, sagde Frederik Cilius grinende. 

I skal lave politisk satire

Prisen blev uddelt af sidste års vinder, Jonatan Spang. Det var dog de to programchefer fra kanalen, Michael Bertelsen og Mads Brügger, der tidligere på aftenen præsenterede makkerparret.

Her afslørede de samtidig, hvordan programmet blev til: 

- Vi sagde til dem: Folk skriger på politiske satire. Og så sagde Frederik Cilius: "Jamen politik interesserer os slet ikke, forklarede Mads Brügger. 

- Så sagde vi: "Nej, men det skal I lave. I skal lave det hver dag, en hel time. I skal selv lave det, og en af jer skal være en kvinde, forklarede han og fik salen til at grine. 

Frederik Cilius og Rasmus Bruun var oppe imod de tre garvede komikere Linda P., Rune Klan og Mick Øgendahl, men ZULU-seerne stemte altså dem ind som deres favoritter.

Talentprisen gik til ...

Ud over ’Årets Komiker’ blev ’Talentprisen’ også tildelt til komikeren Jacob Taarnhøj. Prisen blev uddelt af en fagjury med blandt andet denne begrundelse.

- For få år siden stod Jacob Taarnhøj på scenen i ’ZULU Comedy Galla’ som et af æslerne (De nye håb, red.). Siden da er det gået lynende stærkt, og nu har han vundet ’Talentprisen’. Det har han for sine teknisk, sublime sceneshows, der udover en nominering også har skaffet ham en finale plads til ’DM i Standup’.

Du kan se 'ZULU Comedy Galla' søndag den 10. september. Se alle billederne fra den røde løber ved at trykke på billedet herunder:

'ZULU Comedy Gallaen' sparker traditionen tro årets Comedy Festival i gang, som i år kan opleves i hele landet. Du kan se hele festivalprogrammet her.