Pudsigt skæbnetræf førte Michael Falch i armene på kæresten

Der skulle to tilfældige møder til - med års mellemrum - før sangeren Michael Falch blev kæreste med sin nuværende samlever, Anita.

I 2006 befandt Michael Falch sig i en ulykkelig periode af sit liv, hvor han netop var blevet skilt og for første gang i 30 år var alene.

For at lade op og få ny energi lejede han sig ind i et lille, stråtækt hus nær Nyborg på Fyn, "Fiskehuset", hvor han ville fordybe sig i musikken langt fra bylivets fristelser. Men allerede første aften møder han den kvinde, der tre år senere bliver hans kæreste.

- Den aften jeg kommer her, kan jeg godt se, at den kvinde, der boede inde i det andet bindingsværkshus ved siden af, var ved at flytte. Og jeg kan se ud gennem det lille staldvindue, at hun var kørt fast i sneen, fortæller Michael Falch i 'Toppen af poppen'.

- Jeg går ud og skubber på, og heldigvis var der så meget power på, at jeg fik skubbet hende fri. Og vi fik lige sådan hilst og "ha' det godt og pøj-pøj med livet". Men så ville skæbnen, at jeg to-tre år efter møder hende igen. Og det er Anita, som jeg bor sammen med i dag.

Se videoklip fra 'Toppen af poppen' øverst på siden.

Løb bogstaveligt talt ind i hende

Michael Falch

Michael Ehlert Falch er født  16. september 1956 i Køge.

Familien boede siden i Glostrup, Brabrand, Lystrup, Sønderborg, Tåstrup og Tønder.

Blev samfundssproglig student fra Tønder Gymnasium i 1976 og læste dansk ved Københavns Universitet i fire år.

I 1977 dannede han rockbandet Malurt, hvor han var frontfigur. Efter at bandet blev opløst i 1984, gik han solo og har siden udgivet et stort antal albummer.

Har siden 1986 medvirket i talrige film og tv-serier, deriblandt 'Isfugle', 'Mord i mørket', og 'Rejseholdet'.

Var gift med Linda Lyneborg fra 1983-2006 og har tre døtre, Mathilde, Soffi og Anna.

Under de tre måneders ophold i "Fiskehuset" producerede Michael Falch sit comeback-album 'Falder du nu', og herefter flyttede han tilbage til Sjælland, hvor han i en periode boede i Vordingborg med sin datter Mathilde, som på det tidspunkt gik i gymnasiet.

Der gik derfor et par år, før han igen vendte snuden mod de fynske øer og denne gang slog sig ned på Tåsinge for at fortsætte sin tilbagetrukne og rolige livsstil i smukke, landlige omgivelser.

- En dag var jeg på en løbetur ved voldene i Nyborg, hvor der var en temmelig krævende rute med stejle stigninger. Pludselig kom en kvinde løbende i fuld fart, og jeg genkendte hende straks fra vores møde ved Fiskehuset, siger Michael Falch og fortsætter.

- Hun løb betydeligt hurtigere end mig, så jeg kunne godt mærke, at jeg skulle op i tempo, hvis jeg skulle følge med hende. Men jeg fik indhentet hende, og så fik vi lavet en aftale om at drikke kaffe.

Lever meget i samklang

Der skulle dog, ifølge Michael Falch, "mere end én kop kaffe til", før han blev kærester med den otte år yngre Anita Olsen, som boede i Nyborg og arbejdede som familieterapeut.

Men da de først havde lært hinanden at kende, gik det hurtigt, og Anita flyttede i 2010 ind hos ham på Tåsinge. Året efter tog de turen over Storebælt og købte et gammelt bindingsværkshus fra år 1800 i Skælskør, hvor de har boet lige siden.

- Anita og jeg lever meget i samklang. Vi har en livsstil, der minder meget om hinandens. Vi lever meget enkelt og almindeligt, prøver at få en fornuftig kost og dyrke motion. Vi er jo nødt til at løbe, for vi har den fælles brist, at vi spiser for meget slik, indrømmer Michael Falch.

Fast morgenritual

En af de faste ritualer, som har vundet indpas i Michael Falchs liv, lige siden han for 15 år siden indførte en ny livsstil uden alkohol, piller og stress, er, at han hver morgen begynder dagen med meditation og eftertanke.

Sangeren Michael Falch har i over 15 år levet et alkoholfrit liv. Hver morgen mediterer han og minder sig selv om de idealer, han lever efter nu. Video: Susanne Nielsen

- Jeg tager nogle beslutninger om morgenen og siger: "Okay, de her idealer vil jeg leve den her dag på". Det er jo noget med på et dybt plan at have erkendt sine begrænsninger og så respektere dem i stedet for at være i et åbent oprør mod dem. For så holder den indre diskussion efterhånden op, siger han.

- Heldigvis går det jo skidegodt både med familieliv og karriere. Så jeg har en grundfølelse af dyb taknemlighed. Det er kun på fodboldbanen, at det kniber for øjeblikket. Jeg får ikke scoret så mange mål, som jeg gerne vil, lyder det med et grin fra den 60-årige sanger, skuespiller og forfatter.

Du kan høre eller genhøre alle sangfortolkningerne fra 'Toppen af poppen' her.

Se 'Toppen af poppen' søndag kl. 20.00 - eller se snigpremiere lige nu på TV 2 Play