Her er Taylor Swifts nye video - rummer nye angreb på kolleger

Under MTV Video Music Awards vakte Taylor Swifts nye musikvideo opsigt.

Sangerinden Taylor Swift har f√•et nok.

Siden MTV Video Music Awards, der blev afholdt s√łndag, er spekulationerne eskaleret. For f√łrste gang kunne fans og andre interesserede nemlig se musikvideoen til hendes nyeste single, 'Look What¬†You Made Me Do', i fuld l√¶ngde.

Musikvideoen starter på en kirkegård, hvor Taylor Swift i en dæmonlignende udgave af sig selv kravler op af sin egen grav i tordenvejr, mens hun synger:

- I don't like your little games. Don't like your tilted stage. The role you made me play. Of the fool, no, I don't like you.

På dansk oversættes det til: "Jeg kan ikke lide dine små lege. Jeg kan ikke lide den hældende scene. Den rolle, du fik mig til at spille, som fjolset. Nej, jeg kan ikke lide dig".

Hvem sætningerne er henvendt til, er stadig uvist. Men flere fans og eksperter har deres bud. Eksempelvis at det er til Kanye West, som stod på en skrå scene under sin Saint Pablo Tour. 

Hun f√łler sig misforst√•et og sat til at spille en rolle, hun ikke identificerer sig med.

Sofie Kock Aukdal, musikanmelder

Siden singlen blev udgivet i sidste uge, har fans spekuleret i et hav af referencer i sangen. Og angiveligt er der grund til at tro, at de holder stik, mener Sofie Kock Aukdal, musikanmelder hos Soundvenue, efter at have set musikvideoen.

-¬†Hun f√łler sig misforst√•et og sat til at spille en rolle, hun ikke identificerer sig med, skriver hun.

Se hele Taylor Swifts nyeste musikvideo her:

Tre ærkefjender får stikpiller

Taylor Swift har i seneste år været i offentlige skænderier med flere kolleger, blandt andre Kanye West, Kim Kardashian og Katy Perry.

Ud fra at have set den nye musikvideo er der angiveligt ingen tvivl. Taylor Swift går til modangreb.

Hun langer indirekte ud efter en eller flere unavngivne kolleger, hun tidligere har krydset klinger med. Det skriver flere medier, heriblandt Soundvenue og Entertainment Weekly.

-¬†I stedet for at afvise denne sammenligning virker det som om, Taylor fors√łger at genvinde noget magt og styrke ved frivilligt at p√•tage sig den m√•ske knap s√• charmerende rolle, som andre har givet hende, skriver Sofie Kock Aukdal.

Musikanmelderen mener også, at sangerinden refererer til hendes tre ærkefjender; Kanye West, Kim Kardashian West og Katy Perry i sin nyeste musikvideo.

- I would very much like to be excluded from this narrative.

På dansk oversættes det til: "Jeg vil meget gerne lukkes ude af denne fortælling".

Sætningen er angiveligt en direkte hentydning til West-parret, som hun verbalt har bekriget siden juli sidste år. Her skrev Taylor Swift på sin Twitter og Instagram:

-¬†Det √łjeblik, hvor Kanye West i hemmelighed optager jeres telefonsamtale, og Kim (Kardashian red.) l√¶gger det ud p√• internettet.

Hun henviste til, at Kanye¬†West i sangen 'Famous' kalder hende en k√¶lling. I et opkald skulle han have f√•et hendes tilladelse, men det n√¶gter Taylor Swift. Det viser sig efterf√łlgende, at rapperen har optaget deres samtale, og hans hustru kort tid efter offentliggjorde en video, hvor Kanye¬†West¬†l√¶ser s√¶tningen med ordet 'k√¶lling' op for Taylor Swift.

Coveret p√• Taylor Swifts nye album, der udkommer i november. Titlen er 'Reputation', der p√• dansk betyder omd√łmme:

Taylor Swift fortsætter konflikt med kollega

Det er ikke kun West-parret, der tilsyneladende indirekte bliver svinet til i Taylor Swifts nye musikvideo.

Også sangerinden Katy Perry står for skud, selvom hun ikke nævnes ved navn. Det skete også i 2014 med sangen 'Bad Blood'.

Symbolet på fjendskabet i den nye musikvideo er en hvid kattemaske, som Taylor Swift bærer undervejs. Masken ligner til forveksling den samme, som var en del af Katy Perrys musikvideo 'Dark Horse'.

Mens hun har kattemasken p√•, b√¶rer Taylor Swift ogs√• en¬†sort tr√łje med en l√łve trykt p√• maven. Det tolkes som en klar reference til Katy Perrys tekst 'I got the eye of a tiger'¬†i sangen 'Roar'.

Undervejs synger Taylor Swift:

- The world moves on, another day, another drama, drama. But not for me, not for me, all I think about is karma.

På dansk betyder det: "Verden går videre, en anden dag, et nyt drama, drama. Men ikke for mig. Ikke for mig. Alt jeg tænker på er karma.

Taylor Swift kopierer Katy Perry.
Taylor Swift kopierer Katy Perry. Foto: Youtube

Igennem hele sangen er en pulserende rytme, et h√łjt tempo og en¬†markant mere dyster¬†og ildevarslende stil end¬†tidligere.

Den nye single er på én dag blevet streamet på Spotify over otte millioner gange. Det er ny rekord, oplyser musiktjenesten i et tweet. 

Taylor Swifts album 'Reputation' udkommer den 10. november.

Den nye single kommer cirka tre √•r efter Taylor Swifts seneste album, '1989', som solgte 1,28 millioner eksemplarer i den f√łrste uge efter udgivelsen. Det¬†sikrede hende¬†en Grammy for bedste album.