Kendte

Hugo Helmig har spillet sin første koncert

- Jeg havde egentligt droppet tanken om musikken og tænkt, at det var min fars ting.

Hugo Helmig har netop afholdt sin debutkoncert i Århus, og han hitter allerede på flere radiostationer og streamingtjenester.

Men Hugo Helmig er ikke Hr.-hvem-som-helst.

Hans efternavn giver et hint om hans baggrund - han er nemlig søn af modellen Renée Toft Simonsen og sangeren Thomas Helmig.

I juni udgav han debutsinglen ’Please Don’t Lie’, som har været P3s uundgåelige og fået mere end 150.000 visninger på Youtube.

Torsdag afholdte han sin debutkoncert på Train i Aarhus, og her var hans mor blandt publikum.

- Han var så fantastisk. Han gjorde det virkelig godt - men jeg er jo også hans mor, siger Renée Toft Simonsen og fortsætter:

- Jeg har lyttet med fra de første spæde forsøg og haft mulighed for at følge med. Han er virkelig bare blevet bedre og bedre.

Renée Toft Simonsen lagde kort efter koncerten et klip op af hendes søn, der synger sin egen sang 'You Should Know'.

Han er sin egen

Men selvom den 19-årige Hugo allerede lyder som en stjerne, så vil de kendte forældre dog gerne skåne ham en smule - blandt andet fra medierne.

- Han er jo kun 19 år gammel, så vil vi gerne passe lidt på ham stadig. Det hele kan være lidt voldsomt, siger Renée Toft Simonsen.

I kommentarerne til moderens video på Instagram skriver flere, at han slægter sin far på. Den sammenligning er Renée Toft Simonsen dog ikke så vild med.

- Det er den letteste ting at fokusere på, men han er jo sin egen. Alle mine fire børn er deres egne. Vi lægger ikke afstand til hinanden i familien, men vi er jo bare vores egne, siger Renée Toft Simonsen.

Ville droppe musikken

Hugo Helmig har længe været interesseret i musikken. Han har blandt andet gået på Århus Friskole og på Eriksminde Efterskole, hvor han har dyrket sin passion for sang.

- Jeg havde egentligt droppet tanken om musikken og tænkt, at det var min fars ting. Men stille og roligt sneg det sig ind alligevel, og til sidst fandt jeg ud af, at jeg ikke kunne lade være. At det var det, jeg ville med mit liv, siger Hugo Helmig i en pressemeddelelse.

Hugo Helmig henter sin musikalske inspiration fra store singer-songwritere som John Mayer og Ed Sheeran.

Hans single 'Please Don't Lie' er, ifølge den unge sanger, en "kærlig opsang" skrevet som et pophit.

- Vi ønsker alle at vise os som perfekte på de sociale medier, men det er der jo ingen, der er. Det er ærgerligt, at det er blevet normen, at vi skal fremstille os selv på denne her overmenneskelige måde. ’Please Don’t Lie’ er en kærlig opsang til os alle – inklusive mig selv, udtaler Hugo Helmig i pressemeddelelsen.

Hugo Helmig er langt fra den første søn af en sanger, som har haft succes indenfor de seneste år. Nedenfor kan du se listen.

Disse børn af kendte danskere hitter også

Hjalmar Larsen

Hjalmar Larsen

Kim Larsens næstyngste søn, Hjalmer Larsen, har påbegyndt sin musikkarriere - og det går ganske godt. Derudover har Kim Larsens børn Alice Eva og Sylvester også rørt på sig indenfor musikbranchen.

Foto: TV 2

Eloq

Eloq

August Fenger Janson, bedre kendt som Eloq, er en dansk musikproducer og DJ. Eloq er medstifter og medlem af det danske pladeselskab Cheff Records.

Foto: Torkil Adsersen / ScanpixDenmark

Rasmus Seebach

Rasmus Seebach

Rasmus Christian Seebach er en dansk sanger, sangskriver og producer. Han solodebuterede med hitsinglen "Engel" i april 2009 og har siden da haft utallige hits. Han er søn af sangeren Tommy Seebach.

Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen / Scanpix Denmark

Xander

Xander

Alexander Theo Linnet, bedre kendt som Xander, er en dansk popsanger og sangskriver. Han er søn af sangerinden Anne Linnet.

Foto: Martin Sylvest Andersen / Scanpix Denmark

Hugo Helmig

Hugo Helmig

Netop udkommet med sin debutsingle 'Please don't lie to me'. Søn af Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig.

Foto: Nils Meilvang / Scanpix