Det så du ikke på tv: Karl William følte sig overrumplet af medier

22-årige Karl William har allerede mærket de ubehagelige sider af kendislivet. Ikke mindst, da han blev trukket en tur gennem den kulørte mediemølle.

For den yngste 'Toppen af poppen'-artist nogensinde, 22-årige Karl William fra Aarhus, har musikerkarrieren indtil videre været en succeshistorie.

Udover at han er blevet sammenlignet med CV Jørgensen for sin nyskabende sangpoesi, er han blevet tildelt de to eftertragtede priser, 'P3 Talentet' og 'P3 Prisen 2016'.

Men den kometagtige berømmelse har også bragt mindre behagelige oplevelser med sig. Kort efter at Karl William flyttede til København i 2016, fik han sig eksempelvis en ufrivillig tur i mediekarrusellen.

- Jeg tror, jeg blev lidt chokeret over så småt at komme ind i det der medieræs, der åbenbart hører med oveni, siger Karl William til sine ældre og mere erfarne musikerkolleger i ”Toppen af poppen”.

Den del af samtalen blev der ikke plads til i tv-udsendelsen, men klippet kan ses i toppen af denne artikel.

Sarkastisk bemærkning blev citeret ordret

Medieballaden, som Karl William gerne ville have været foruden, opstod efter, at han blev interviewet til Politiken om, hvordan han havde oplevet det at flytte til København. Og i den forbindelse nævnte han, at han en aften var blevet afvist ved den celebre natklub Arch.

Karl William - blå bog

Karl William Wandahl er født 1. januar 1995 i Aarhus. 

I 2013 lagde han som 18-årig debutsinglen 'Kostumeramt' på nettet og slog benene væk under musikbranche og anmeldere.

Han er en del af musikerkollektivet Hukaos, som ud over ham selv tæller blandt andre Thøger Dixgaard, Louis Rustum og sangeren-produceren Tais.

Hans kendteste numre er 'Foruden at forgude' (2014), "Placebo" (2015), "Tale om noget" (2015), "Alt er fint" (2016) og "Blind igen" (2016).

I 2015 modtog han prisen 'P3 Talentet' for "sin stærke debut", og året efter 'P3 Prisen 2016'.

Medvirker i 'Toppen af poppen' 2017.

- Jeg blev spurgt om, hvad jeg syntes det værste sted i København var, og der tror jeg, at jeg har haft lidt min sarkastiske hat på, for jeg har skyndt mig at sige: "Det er Arch, for der blev jeg afvist, fordi jeg var for grim", siger Karl William og fortsætter.

- Senere i interviewet bliver jeg spurgt: Hvad vil du så rive ned med en bulldozer? Så siger jeg: "Jamen, det er jo så den der Arch jo, for jeg kan ikke lige komme på andet". Det har de så koblet til: "Karl nævner også, at han vil rive Arch ned med en bulldozer". 

"Havde ikke tænkt, det skulle ske for mig"

Det, der fra Karl Williams side var ment som en sarkastisk bemærkning, blev snart opsnappet af en række andre medier.

- Pludselig er den historie i alle de der blade der, og der var billeder af mig på internettet, hvor der stod "Popstjerne afvist på natklub" ... Jeg synes faktisk ikke, det var særlig sjovt lige dét der, konstaterer Karl William, som er blevet overrumplet over, hvordan små ting hurtigt kan blæses op i medierne.

- Dét havde jeg ikke tænkt skulle ske for mig nogensinde. Men lige nu der sker det lidt, erkender han.

Karl William optræder her i 'Toppen af poppen' med opbakning fra The Antonelli Orchestra. Programmet er optaget i en gammel herregård i Kerteminde på Fyn.
Karl William optræder her i 'Toppen af poppen' med opbakning fra The Antonelli Orchestra. Programmet er optaget i en gammel herregård i Kerteminde på Fyn. Foto: Stephen Freiheit / TV 2

Journalist: - Jeg giver gerne en undskyldning

Politiken-journalist Simon Roliggaard, som lavede det oprindelige interview med Karl William, er ked af at høre, at den unge sanger har haft så dårlig en oplevelse med medierne.

- Jeg giver gerne en undskyldning, hvis det kan hjælpe lidt. Det har aldrig været min mening, at episoden med natklubben skulle fylde så meget. Det var bare en lille del af et længere spørgsmål-svar interview, som blev bragt i papirudgaven af Politiken, siger Simon Roliggaard til TV 2.

Ifølge journalisten havde Karl William på forhånd læst og godkendt artiklen, før den blev trykt i avisen. Oprindelig havde artiklen overskriften "Jeg er stadig ny i København - så jeg elsker lidt det hele", men på nettet blev der vinklet skarpt på natklubhistorien.

- Jeg var selv på ferie, da artiklen blev bragt. Så jeg blev noget chokeret, da jeg opdagede, hvilket medierøre, den havde skabt, og at Remée (som ejer natklubben Arch, red.) var blevet vred, fortæller han.

Gik du glip af sæsonpremieren på 'Toppen af poppen', kan du se afsnittet med Karl William lige nu på TV 2 Play, hvor der også er snigpremiere på andet afsnit med Michael Falch som hovedperson.

Du kan også se eller gense alle sangfortolkningerne fra første afsnit her 

Her er artisterne i 'Toppen af poppen' 2017