Ny dommer i 'Danmark har talent': Børn er mit bløde punkt

Det bliver Thomas Buttenschøn, der overtager den ledige stol i dommerpanelet.

Få mennesker er så heldige at leve af deres talent - én af dem er den 32-årige musiker Thomas Buttenschøn.

Nu får han muligheden for at hylde andre talentfulde danskere, når han begynder i jobbet som dommer i programmet ‘Danmark har talent’.

- Jeg kommer til at kigge efter originalitet og noget, der overrasker og får mig til at tabe kæben. Det handler om at kunne bevise, at man er bedre end alle andre til lige netop den ting, der er ens talent, siger han.

Thomas Buttenschøn skal overtage sangerinden Nabihas stol i dommerpanelet, der udover Buttenschøn kommer til at bestå af de erfarne talent-dommere Peter Frödin, Cecilie Lassen og Jarl Friis-Mikkelsen. Musikerkollegaen Topgunn har også været dommer.

I videoen ovenover kan du se Thomas Buttenschøn vise rundt på optagelserne til den nye sæson.

Her er mit bløde punkt

Som dommer vil Buttenschøn med egne ord være retfærdig, og hvis han skal sende nogen hjem, så bliver det med et venligt glimt i øjet.

Men han har et blødt punkt, når det kommer til en særlig gruppe talent-deltagere:

Umiddelbart kan jeg blive meget rørt af børn

Thomas Buttenschøn, sanger og ny dommer i 'Danmark har talent'

- Umiddelbart kan jeg blive meget rørt af børn. Nu har jeg jo selv to drenge, der betyder alt i min verden, og man ved, når man selv er forælder, hvordan det har været at skabe de her mennesker.

Men det vigtigste er dog, at dem, der optræder, gør det med en sådan troværdighed, så han som dommer kan føle dem.

- For mig handler det om at tro på det, der bliver fortalt. Jeg skal føle deres passion og viden, og så er det lige meget, hvordan det bliver udtrykt, om det er i en sang eller en dans eller noget helt tredje.

Tre guitarer på samme tid

Det bliver den fjerde sæson af ‘Danmark har talent’, der ruller over skærmen. Sidste år var det 10-årige Johanne Astrid, der imponerede alle med sine hårdtslående evner bag trommesættet.

Hun spillede sig til sejren og imponerede både seere, dommer og ikke mindst idolerne fra D-A-D, som hun senere fik lov at spille med.

. Video: Amalie Hebel Andersen

For Thomas Buttenschøn er det dog et andet talentøjeblik, der står særligt klart.

Han sad hjemme i stuen og legede dommer fra sofaen, da han tabte kæben over en musiker, der virkelig forstod at multitaske - det var tyskfødte Pierre, der kunne spille på hele tre guitarer på samme tid.

'Danmark har Talent'-deltageren Pierre er en særdeles god multitasker. Video: Marie Kjempff

- Der blev jeg overrasket, det havde jeg ikke set før. Det håber jeg også kommer til at ske denne gang, siger han.

Thomas Buttenschøn slog igennem som musiker med hittet ‘Fantastiske mandag’ i 2006 og har siden udgivet musik i eget navn.

Han var aktuel i sidste sæson af ‘Vild med Dans’, hvor han sammen med Mie Martha Moltke dansede sig til en flot fjerdeplads.

Se Thomas Buttenschøn og Mie Martha Moltke i en argentinsk tango