Vild med dans

Simon Jul om ’Vild med dans’: - Jeg gør det for pengene

Han er satiriker, radiovært og gårdejer, og så er han det sidste ’Vild med dans’-navn, der bliver offentliggjort i dette års sæson.

Simon Jul siger selv, at han har sagt ja til at deltage i ’Vild med dans’ 2017, fordi han står og skal have lagt et nyt badeværelsesgulv.

- Jeg gør det for pengene. Der er få, der kan sige, at de har danset sig til et nyt badeværelsesgulv.

- Ej, jeg tror nu også, det bliver sjovt, og at jeg kommer til at møde en masse nye mennesker, siger han.

40-årige Simon Jul har været en fast bestanddel af den danske satirescene, siden han i 2001 slog igennem i ungdomsprogrammet ’Banjos Likørstue’ med makkeren Jan Elhøj. Her opfandt de blandt andet knallertkarakteren Kenned og lavede en hyldestrap til ost, og på kort tid groede de en solid fanskare af teenagere i alle aldre, der elskede deres ironiske univers.

Læs mere om Simon Jul og de andre deltagere i 'Vild med dans' 2017 her.

Fakta: Simon Jul

Fulde navn: Simon Jul Jørgensen

Alder: 40 år

Opvokset: I Grenaa og Roskilde

Har en kæreste

Udvalgte TV-serier:

Banjos Likørstue

Torsdag i 2’eren

Det Røde Kapel

Radiovært:
Morgenhyrderne på Radio100fm

Bæltestedet på Radio24syv

Konferencier:

Smukfest

Grøn Koncert

Og meget mere

Musiker – ikke danser

Simon Jul starter som de fleste nye deltagere i ’Vild med dans’ uden nogensinde at have kastet sig ud i standarddans, cha-cha-cha eller salsa.

- Jeg kan jo overhovedet ikke danse på den måde. Jeg kan godt komme på dansegulvet til en fest, men det er jo ikke det samme.

Alligevel er takter og rytmer ikke helt ukendte for ham. Han har udgivet et soloalbum og har været med som livemusiker på turné med Niarn og på scenen med Suspekt.

Men han tror nu ikke, at hans musikalske kundskaber kommer til at give ham en fordel i dansekonkurrencen.

- Det kan der godt være nogen, der har påstået, men rent motorisk hører jeg ikke hjemme nogen steder, så det tror jeg nu ikke.

- Men jeg skal følge med så godt, som jeg overhovedet kan.

De seneste par år har han siddet bag mikrofonen på satireradioprogrammet ’Bæltestedet’ på Radio24syv sammen med kollega og ven Jan Elhøj.

Gårdejer med bonderøven

Men Simon Jul kan mere end at være sjov på tv og radio. Han har også kastet sig over sin anden store passion: gastronomi og bæredygtighed.

Sammen med Frank Erichsen, bedre kendt som "Bonderøven" fra programmerne af samme navn, har han købt en gård på Djursland, som de har istandsat. Her holder de kurser i bæredygtigt landbrug – man kan eksempelvis komme til kursus i podning af frugttræer.

Udover det er han også involveret i den økologiske slagterbutik Spis Min gris i København.

Med offentliggørelsen af Simon Jul, så er alle 12 deltagere af ’Vild Med dans’ 2017 fundet. Læs om dem alle sammen her.