Vild med dans

Sportsvært med i 'Vild med dans'

Christian Müller Bækgaard skifter for en stund TV 2 Sporten ud med 14. sæson af ’Vild med dans’.

Nok er TV 2 Sportens Christian Müller Bækgaard vant til at optræde på skærmen. Men at læse nyheder op er alligevel noget andet end at feje hen over et dansegulv.

- 9 ud af 10 gange har jeg selv skrevet, hvad jeg skal sige, og det hele står i teleprompteren. I ’Vild med dans’ skal jeg huske alt udenad – og flytte kroppen imens. Det er stik modsat af, hvad jeg plejer at gøre, siger Christian Müller Bækgaard.

Så selvom studieværten normalt ikke tænker over de mange øjne, der hver dag følger ham på den anden side af skærmen, giver deltagelsen i ’Vild med dans’ anderledes svedige håndflader.

- Lige nu synes jeg, at alle der har været med i programmet, er verdens modigste mennesker, siger han.

Bryllupsdanser

Christian Müller Bækgaard har ”altid set programmet og har altid godt kunne lide det,” som han siger. De forskellige dansearter er han dog ikke ekspert i.

- Jeg glæder mig til at lære det og have en fest. Jeg er ikke ret god til at danse, men jeg kan godt lide det. Og når man når langt ud på natten til et bryllup, så synes man jo selv, at det går rimelig godt.

- Men der dukker Anne Laxholm, Britt Bendixen, Jens Werner og Nikolaj Hübbe selvfølgelig heller ikke op og dømmer, tilføjer han.

Christian Müller Bækgaard

  • Studievært på TV 2 Sporten
  • 33 år
  • Bor på Østerbro med sin 30-årige hustru Louise
  • Sammen har de 4-årige Carl Christian og 1-årige Esther

Respekt og frygt

Amatørdansernes båd er Christian Müller Bækgaard ikke alene i, og han ser frem til at møde de andre deltagere. Ikke mindst sin kommende dansemakker, der skal hjælpe ham med at kridte danseskoene af.

Indtil da nager nervøsiteten.

- Jeg er virkelig bange for at være dårlig. Jeg har kæmpe respekt – og frygt – for det at lære at danse. Allermest er jeg nervøs for ikke at slå til, siger Christian Müller Bækgaard, der håber at blive længe nok til at give sin stolte mormor ”nogle gode fredage”.

I de tidligere sæsoner har han ofte siddet hjemme i lænestolen og tænkt, at det da ikke kan være så svært at lære en dans og vise den frem i to minutter. Men når pilen pludselig peger på én selv, får man hurtigt ”svedige hænder og præstationsangst”, forklarer han.

- Men det ser jo også sjovt ud, så jeg vil gerne være med så længe som muligt. Min strategi bliver at tage det, som det kommer: At give den gas, have en fest, træne og øve og have det sjovt. Og huske på, at det værste, der kan ske, er, at man kan blive stemt ud.

Søde - og mindre søde - beskeder

At dømme ud fra TV 2-vært Lene Beiers tidligere deltagelse i ’Vild med dans’ bør Christian Müller Bækgaard imidlertid også forberede sig på kritiske kommentarer fra nogle seere. Især om hans tilknytning til TV 2.

Lige på det punkt har Christian Müller Bækgaard endnu ikke en strategi klar, men som nyhedsvært er han allerede vant til med jævne mellemrum at modtage ”mindre søde beskeder”. Ikke ofte, men de kommer.

- Jeg er ikke så god til at modtage den slags, men det kan være, jeg så bliver kureret. Til gengæld er jeg allerede ret god til at håndtere de positive beskeder, griner han og understreger, at han ikke nødvendigvis ser det at være insider på TV 2 som en fordel.

- Jeg tror, det handler om to ting: Om folk kan lide en, og om dansen er god. Så tror jeg sådan set, at man kan være ansat hvor som helst i landet i den her sammenhæng.

Det kan være svært at vide, hvornår man er på, og hvornår man ikke er. Video: Marie Holm Mathiasen

Hjemmefrontens heppekor

Uanset hvad seerne må mene på godt og ondt, har Christian Müller Bækgaard fuld opbakning fra hjemmefronten. I hvert fald fra sin kone, Louise.

Sammen har de to forberedt sig på, at det bliver en hård tid. Og kun med hendes velsignelse ville Christian Müller Bækgaard deltage i programmet.

Anderledes ligelade er hans børn.

- Min søn synes ikke engang, det er spændende, at jeg laver sportsnyheder. Der kan jeg endnu ikke konkurrere med tegnefilm og Ramasjang, siger han.

Læs mere om Christian Müller Bækgaard og de andre deltagere i 'Vild med dans' 2017 her.