Vild med dans

Tredobbelt verdensmester skal vise muskler i ’Vild med dans’

Kajakroer René Holten Poulsen kommer til at vise sine store arme og tynde ben, når han skal i stramt tøj og ud på dansegulvet.

Træning – spise – træning – og så i seng.

Sådan ser den 28-årige kajakroer René Holten Poulsens skema ud lige nu. Han er nemlig ved at gøre klar til VM i kajakroning, der løber af stablen i slutningen af august i Tjekkiet.

Han er tredobbelt verdensmester og seksdobbelt europamester, og hans drøm er også at blive olympisk mester. Men selvom han lever og ånder for kajak, har han sagt ja til at være med i ’Vild med dans’ for at give sig selv en sjov og lærerig pause, når ro-sæsonen går på hæld til efteråret:

- Jeg har lavet det samme de seneste seks år. Jeg har trænet og trænet, så jeg tænkte, det var en god mulighed for at lave noget andet. Få noget mentalt luft - ikke fordi jeg er træt af kajak, men fordi det også er godt at prøve noget nyt af, siger han til TV 2.

Viser de tynde ben frem

Den veltrænede roer er vant til at vise musklerne frem i sit stramme og aerodynamiske tøj, når der skal vindes medaljer i kajakken.

Men hvad man ikke ser, når han sidder der, er, at benene ikke er helt så kraftige som overkroppen. Det kommer til gengæld til at blive afsløret, når han skal hoppe i de stramme dansebukser, som herrerne i ’Vild med dans’ har på fredag efter fredag.

Det frygter ro-stjernen nu ikke.

- Så kommer folk bare til at se, hvor tynde ben jeg har i forhold til min overkrop.

Og netop hans fysik og konkurrencegen, tror han på, kommer til at gøre en forskel i dansekonkurrencen.

- Mine fordele er, at jeg har en god grundfysik og en stærk vilje til at fortsætte. Men om jeg har rytme, det må vi bare håbe på, siger han.

- Hun må godt være lidt hård

Det er yderst sjældent, at René Holten Poulsen vover sig ud på dansegulvet, og han kan med egne ord ikke se forskel på en vals eller en salsa.

Derfor må han også parkere en del af sin stolthed, når seere og dommere skal vurdere, om han kan danse eller ej:

- Jeg er vant til at lave noget, hvor jeg er en af de bedste i verden, så det er specielt at skulle lave noget helt andet, som jeg måske ikke er god til - og så foran så mange mennesker.

Men han stoler fuldt ud på de professionelle dansere og håber, at han bliver matchet med en, der kan tage ham langt i konkurrencen.

- Hun må godt være lidt hård, det har jeg ikke noget imod. Hvis jeg skal blive god, så skal hun være en dygtig og hård træner.  

René Holten Poulsen er også kendt for at danne par med svømmeren Pernille Blume.

Læs mere om René Holten Poulsen og de andre deltagere i 'Vild med dans' 2017 her.