Vild med dans

Olympisk svømmehåb skal være med i ’Vild med dans’

Mie Ø. Nielsen har set ’Vild med dans’ hjemme hos sine forældre som barn – og nu skal hun selv være med.

Den 20-årige svømmer har vundet medaljer ved VM og OL i Rio, men til efteråret skal hun op af det hjemmevante klorvand og ind på dansegulvet i det populære danseprogram ’Vild med dans’.

- Normalt er jeg ikke så meget for at danse, men jeg tager det her som en kæmpe udfordring og mulighed. Jeg kommer jo til at lære at danse rigtigt, siger hun begejstret.

Men det er ikke kun dansetrinene, der bliver noget nyt for den unge svømmer.

- Jeg er ikke vant til at gå i kjoler, normalt har jeg bare håret sat op i en knold, og jeg går ikke med makeup, så det bliver noget af en forvandling, jeg kommer til at gå igennem, siger hun.

Mie Ø. Nielsen

  • 20 år gammel
  • Single
  • Født og opvokset i Aalborg, hvor hun også bor i dag.
  • Svømmetalentet kommer ikke fra fremmede. Hendes mor, Lone Jensen, og hendes far, Benny Jensen, er tidligere topsvømmere.
  • Svømmer for Aalborg Svømmeklub

Høj dansepartner

Da første sæson af ’Vild med dans’ blev sendt i 2005, var Mie Ø. Nielsen bare otte år gammel, men hun har fulgt sporadisk med hjemme på forældrenes fjernsyn – de fredage, hun ikke var til svømmestævner.

Og selvom der ikke er tid til meget tv-kiggeri, når man skal pleje sin træning, så har hun også fulgt med i de senere år. Sidste års vinder, bokseren Sarah Mahfoud, er et af Mie Ø. Nielsens ’Vild med dans’-idoler.

- Hun er jo i så god form, og så har hun en koordinationsevne, der siger spar to.

Og netop koordinationsevnerne er en bekymring for den 185 centimeter højde atlet:

- Jeg plejer at bruge min højde som en undskyldning for, at jeg godt kan være lidt klodset. Mine lemmer er jo lidt længere fra hjernen, som jeg siger.

Højden er også en udfordring, når svømmetalentet skal parres med en professionel danser:

- Jeg er blevet lovet, at de vil finde en, der passer i højden, siger hun.

Læs mere om de andre deltagere i 'Vild med dans' 2017 her.

I liga med Blume, Ottesen og Friis

Mie Ø. Nielsen er det yngste skud på stammen i den nuværende stjernetrup af kvindelige svømmere.

Som bare 14-årig deltog hun i VM i Beograd, hvor hun svømmede holdløb med Pernille Blume, Jeanette Ottesen og Lotte Friis. Sidenhen er det blevet til en god samling medaljer ved både EM, VM og senest ved OL i Rio.

Og drømmen er da også at hive lidt metal hjem ved det kommende OL i Tokyo 2020.

Ikke første svømmer

Det er ikke første gang, at en svømmer prøver kræfter med salsa og rumba i 'Vild med dans'. Kollegerne Jeanette Ottesen og Lotte Friis har tidligere skiftet badedragt og badehætte ud med stiletter og glitrende kjoler.

'Vild med dans' kommer tilbage på skærmen til september 2017. Det er intet mindre end 14. sæson af det populære danseprogram.