Kendte

’Despacito’-sanger til forhadt præsident: - Min musik skal ikke bruges til propaganda

Det store sommerhit ’Despacito’ er pludselig havnet i en politisk orkan.

Sangeren Luis Fonsi står bag ørehængeren ’Despacito’ – og nu føler han sig kopieret af en særdeles magtfuld herre. Det skriver CNN.

Den omstridte venezuelanske præsident Nicolas Maduro har nemlig lavet en alternativ udgave af hittet, som han bruger til at reklamere for en kontroversiel folkeafstemning den 30. juli i år, der går ud på at ændre den nuværende forfatning. Maduros modstandere siger om folkeafstemningen, at ’den vil ødelægge de sidste tegn på demokrati i landet’. 

Luis Fonsi fordømmer Maduros kopi i et længere indlæg på sin Instagram-profil.

- Min musik er for alle dem, der vil lytte til det og nyde det, men det skal ikke bruges til propaganda, der har til hensigt at manipulere et folk, der råber på frihed og en bedre fremtid, skriver han.

Ikke første gang det sker

’Despacito’ er blevet et hit i samarbejde med reggaeton-stjernen Daddy Yankee og popstjernen Justin Bieber, og sangen har rekorden som det mest afspillede nummer på globalt plan – med 4,6 milliarder afspilninger på bare et halvt år.

I præsident Maduros version er den velkendte rytme og det fængende omkvæd det samme som i Luis Fonsis original, men teksten er helt anderledes. Hør Maduros version her.

Det er dog ikke første gang, at ’Despacito’ bliver taget i brug i det ophedede politiske klima i Venezuela. Tidligere har oppositionen brugt sangen i en redigeret version, men der var Luis Fonsi ikke ude og fordømme det i offentligheden, skriver CNN.

- Dit regime er en hån

Både Luis Fonsi og Daddy Yankee er puertoricanere, men har en stor fanskare i hele Latinamerika.

Også Daddy Yankee har fordømt Maduros kopi.

Han skriver på sin Instagram-profil, at han ikke er overrasket over, at Maduro har stjålet melodien og skriver blandt andet direkte til præsidenten:

- Dit diktatoriske regime er ikke kun en hån mod mine venezuelanske brødre, men for hele verden.

Justin Bieber har ikke udtalt sig i sagen, men det kommer han nok heller ikke til, da han mandag aflyste en del koncerter og har udtalt, at han den kommende tid skal slappe af.

Den danske sangerinde Nanna Lüders har også oplevet, at en af hendes sange blev en brik i et politisk spil. Det skete, da Det Konservative Folkeparti brugte hendes sang 'Afrika'. Lüders fik efterfølgende erkendt en erstatning på 50.000 kroner.