Kendte

Nikolaj Coster-Waldau gæster ’The Simpsons’

Skuespiller Nikolaj Coster-Waldau bytter snart denne blå baggrund ud med det gule karaktergalleri fra 'The Simpsons'. MARIO ANZUONI / Scanpix Denmark

Den danske ‘Game of Thrones’-stjerne skifter for en stund slagmarken ud med et besøg hos familien Simpson.

Efter at have kæmpet sig frem til syvende sæson af tv-serien ’Game of Thrones’ får danske Nikolaj Coster-Waldau nu en gæsteoptræden i en anden kultserie. Nemlig i 29. sæson af ’The Simpsons’.

Her skal skuespilleren i afsnittet ’The Serfsons’ lægge stemme til en karakter med en ”overraskende og sexet forbindelse til en af hovedpersonerne i en fantasy-inspireret episode,” skriver Entertainment Weekly.

Selv om manden bag den sværdsvingende kongedræber således tager turen fra det blodige Westeros til det animerede Springfield, vil han altså sandsynligvis stadig være tæt på sin berømte rolle fra HBO’s hitserie. Her spiller han ridderen Jaime Lannister, som har et incestuøst forhold til sin søster, Cercei.

Et kærlighedsbrev

Hovedproducenten for ’The Simpsons’, Matt Selman, kalder afsnittet med danskerens gæsteoptræden for ”et kærlighedsbrev til fantasygenren for bøger, film og tv-shows". Og han håber, at flere ’Game of Thrones’-stjerner finder vej forbi den solgule Simpsons-familie.

- Vi vil elske at få dem alle med – forhåbentlig behøver vi ikke vente alt for længe, før de alle er blevet slået ihjel (i serien, red.), siger Matt Selman til Entertainment Weekly, og tilføjer:

- Vi er bare nørder, der ønsker at møde vores nørdhelte.

Allerede nu har den hollandske skuespillerinde Carice van Houten, som i ’Game of Thrones’ spiller den røde præstinde Melisandre, lagt stemme til en ’Simpsons’-karakter. Og foruden Nikolaj Coster-Waldau står blandt andre den britiske sanger Ed Sheeran på gæstelisten til den kommende sæson.

Sidstnævnte har ellers for nylig modtaget stor kritik for en gæsteoptræden på tv - i netop ’Game of Thrones’.