Kendte

Leonardo Di Caprio ledte 30 paparazzi-fotografer væk fra Leonardo DiCaprio

En brasiliansk mand afledte 30 fotografer. Han deler nemlig navn med Hollywoodstjerne. Også danske kendte har en række navnebrødre og –søstre.

Leonardo Di Caprio er 40 år og rejser verden rundt for at promovere sit arbejde. Desuden er han designer, brasilianer og træt af at blive forvekslet med den 42-årige amerikanske skuespiller Leonardo DiCaprio.

- Jeg kan ikke huske en eneste gang, hvor jeg identificerede mig selv, og folk ikke grinede, siger han til TIME.

Siden Hollywoods Leonardo slog igennem i storfilmen 'Titanic' har den brasilianske Di Caprio haft svært ved at blive taget seriøst. For at distancere sig benytter brasilianeren derfor kælenavnet 'Leo'. Med begrænset held.

Sælgere griner i telefonen og lægger på, når han bestiller noget i sit navn. Hans antal af følgere på sociale medier svinger med et par tusind alt efter sladderbladshistorierne, og han er lidt for ofte blevet spurgt, hvor han har gjort af den brasilianske supermodel Gisele Bündchen, som hans alterego i en overgang datede.

På Leos Instagram-profil mærker man også i hans personlige beskrivelse en lettere opgivende tone:

- Ja. Det er mit rigtige navn, står der.

Omvendt har navnet også skaffet designeren særbehandling.  Blandt andet fra flyselskaber - og uden brug af skuespil - når det har stået klart, at der er tale om en navnebror. Og måske den Oscar-vindende DiCaprio til tider er taknemmelig for forvirringen, som da brasilianske Leo afledte 30 paparazzi-fotografer ved et spabesøg i Los Angeles.

405 gange Casper Christensen

Også Danmark er fuld af folk, der oplever at blive forvekslet med kendte navnebrødre og -søstre. En af dem er 57-årige Casper Christensen, der er tidligere ishockeydommer og i dag arbejder på et lager i Sæby.

Han har intet imod at være en af de 405 danskere, der deler navn med ’Klovn’-komikeren. Heller ikke når han til tider får en joke med på vejen, eller som da han fik et sæt ’Tour de Fiss’’-undertøj i fødselsdagsgave med reference til Klovn the movie.

- Jeg har det helt fint med det og tager det med et smil på læben, siger han og nævner, at han på hoteller godt kan se, at personalet nogle gange lige afventer, om det er komikeren, der står bag en booking.

Sker det, at folk studser over hans navn, er Casper Christensen heller ikke bleg for at nynne kendingsmelodien fra tv-programmet ’Husk lige tandbørsten’. Det bryder isen.

Casper Christensen (venstre) og Morten Olsen (højre) har begge mødt reaktioner på at dele navn med en kendt dansker.

373 Morten Olsen’er

Isbryderdelen nikker den 40-årige journalist Morten Olsen genkendende til. Når han ringer til andre, bliver han ofte mødt med bemærkningen: "Jeg troede lige, at jeg skulle på landsholdet", fulgt op af et: "Arh, den har du nok hørt før".

- Der må jeg sige, at det har jeg. Men selv om det ikke er den mest originale vittighed, er den god til at bryde isen og gør, at jeg bliver bemærket, siger Morten Olsen.

Det har han blandt andet oplevet hos både en grænsevagt og den tidligere fodboldspiller Thomas Doll. Begge tyskere blødte op efter at opdage Morten Olsens status som en af de 372 danskere, der deler navn med "den store fodboldspiller", som de omtaler Danmarks forhenværende landstræner.

- Med et så almindeligt navn, som Morten Olsen jo er, kunne jeg ellers nemt forsvinde i mængden. På den måde er det en fordel, siger han.

Af andre udbredte kendisnavne kan det blandt andet nævnes, at 182 danskere hedder Mads Mikkelsen, 224 hedder Bodil Jørgensen, 397 hedder Connie Nielsen, og hele 1157 personer deler navn med håndboldstjernen Mikkel Hansen.

Indtast selv dit navn her, og se, hvor mange du deler det med.

Afstemning

Deler du også navn med en kendt person?