Kendte

Outlandish går i opløsning

De nåede at spille sammen i mere end 20 år.

De tre gutter fra det danske band Outlandish har valgt at sige stop.

Det fortæller de på deres side på det sociale medie Instagram.

- Det er tid til at bevæge os videre. Vi har været velsignet med en 20 år lang og smuk karriere. Vi har mødt så mange mennesker, set så mange steder og oplevet så meget. Vi var tre drenge fra forstæderne med drømme om at erobre verden, men vi har helt ærligt opnået så meget mere, skriver gruppen på engelsk på deres Instagram-konto og fortsætter:

- Den mængde kærlighed og respekt, som vi har fået som mennesker og kunstnere, overgår enhver pris, man kan vinde, og enhver mængde penge, man kan tjene.

Outlandish mødte hinanden for første gang i en ungdomsklub som unge drenge, og efter kort tid begyndte de sammen at interesse sig for musik - i særdeleshed rap og hiphop.

De tre mænd Isam Bachiri, Lenny Martinez og Waqas Qadri dannede officielt bandet Outlandish i 1997, hvor de i samarbejde med pladeselskabet BMG udgav deres første single 'Pacific to Pacific'.

Oprindeligt stammer Isam fra Marokko, Lenny fra Honduras og Waqas fra Pakistan, og det var præcis deres etniske baggrunde, der hjalp dem til at beslutte sig for bandnavnet. Inden de lagde sig fast på netop dette navn, kaldte de tre gutter sig for 'Young, Gifted and Brown' og spillede blandt andet til gymnasiefester i København.

Gennembruddet kom løbende, men da de i år 2000 udgav deres første album 'Outland's Official', hittede de Danmark over med singlen 'Walou'.

Fem album blev det til igennem bandets 20 år lange karriere. Senest udkom de med 'Warrior // Worrier', som blandt andet indeholdt hittet af samme navn.

Men nu er det altså slut med hits fra det etnisk-inspirerede band.

- I vores hjerter ved vi, at det er tid til at lægge bandet i graven og begynde på andre ting hver for sig. 20 år er lang tid, og vi føler ikke, at vi har mere at give som Outlandish, så i stedet for bare at blive ved og ikke give jer det bedste, vil vi hellere slutte nu, skriver de.

Om det er helt slut med at høre Isam, Lenny og Waqas' stemmer er dog uvist.

- Hvad fremtiden bringer, ved vi ikke, men for nu er det den beslutning, vi har taget, skriver de afsluttende.