Kendte

Superstjerne har formøblet over 4 milliarder - nu er han tæt på ruin

I årevis har han været en af de bedst betalte filmstjerner i verden, men nu truer finansiel ruin, imens et sagsanlæg skal finde en syndebuk.

Når man arbejder i den amerikanske filmindustri som en superstjerne, er det ikke unormalt, at man lader andre håndtere hele ens økonomi. Hvad enten det handler om at indhente løn fra filmarbejde, betale skat, regninger eller finansiel rådgivning, så udliciterer mange rige superstjerner disse opgaver til andre. 

Således også Johnny Depp. 

Fra 1999 til 2016 håndterede virksomheden TMG alle aspekter af hans økonomi. 

I januar i år kom det så frem, at superstjernen var ved at være flad. Der skulle findes en syndebuk og en forklaring på, hvordan kan en superstjerne, som på 17 år har tjent omkring 4,2 mia. kroner, og som stadig tjener omkring 130 millioner kroner per film, kan være tæt på ruin?, skriver Vanity Fair

Derfor sagsøgte han den 13. januar TMG med et krav på knap 175 millioner kroner for forsømmelse, svig og flere andre anklager. 

18 dage senere svarede TMG tilbage med et andet sagsanlæg, hvor de beskyldte Johnny Depp for at have en absurd evne til at forbrænde penge og ikke være modtagelig for rådgivning. De søger 3,7 millioner kroner i ubetalte regninger og rettens ord for, at stjernen selv er skyld i sin ruin.

 I samme måned indgik skuespilleren et forlig med sin ekskone Amber Heard på 50 millioner kroner.

Amber Heard

  • Født i 1986.
  • Kendt fra film som Zombieland og The Danish Girl.
  • Sprang ud som biseksuel i 2010.
  • Mødte Johnny Depp under indspilningerne til filmen 'The Rum Diary' i 2011, kort tid efter flyttede parret sammen. 
  • I 2015 blev hun gift med Johnny Depp.
  • I maj 2016 søgte hun om skilsmisse og anklagede samtidig Johnny Depp for fysisk og psykisk vold. 

Skødesløs forbrug

TMG hævder, at Johnny Depps forbrug toppede i 2013 med faste udgifter for 13 millioner kroner om måneden. De tal afviser Johnny Depps advokat Adam Waldman, skriver Vanity Fair. 

Ifølge TMG har Johnny Depp købt 14 ejendomme, blandt andet et vinslot i Frankrig og fire sammenhængende øer i Bahamas. Der var også en 47 meter lang yacht, som blev købt, renoveret og holdt flydende med otte besætningsmedlemmer. 12 opbevaringsrum med dyre souvenirs, blandt andet 70 sjældne guitarer og kunstgenstande fra Warhol, Klimt, Modigliani og Basquiat samt meget mere. 

Ydermere mener TMG, at Johnny Depp har haft 40 fuldtidsansatte til knap to millioner kroner om måneden, hvilket Depps advokat Adam Waldman benægter. 

Han påstår, at der højst har været 15 - de fleste af dem konsulenter. 

Der er - ifølge TMG - flere udgiftsposter på listen: 

Sikkerhed døgnet rundt for stjernen og den nærmeste familie kostede knap en million om måneden. Familie og venner har fået omkring 65 millioner kroner og så var der lige de måneder, hvor Depp brugte 200.000 kroner på vin.

Sidst, men absolut ikke mindst, var der regningen for en ekstravagant bisættelse for gonzo-journalisten Hunter S. Thompson, som begik selvmord i 2005. Johnny Depp fik bygget en 46 meter lang kanon, hvor Thompsons asken blev skudt ud. Regningen blev på mellem 19,5 og 32,5 millioner kroner. 

Usynlige rådgivere

Forretningsforbindelser som TMG opererer ofte i det skjulte i Hollywood, hvor de sørger for, at deres rige klienter ikke får likvide problemer og har penge parat, når de skal bruges. TMG drives af brødrene Joel og Robert Mandel, hvor det var Joel, som havde den direkte kontakt til Johnny Depp. 

Samarbejdet blev indledt i 1999, hvor Joel blev inviteret til et møde med Depp i dennes knap 700 kvadratmeter store villa i Los Angeles. Den første 'Pirates of the Caribbean'-film var lige om hjørnet og et stort cashflow ville begynde. 

Desværre var Johnny Depp, ifølge Vanity Fair, formentlig økonomisk skolet af skuespilleren Nicholas Cage, da de kendte hinanden fra de tidlige år i Hollywood. Nicholas Cage formåede selv at brænde knap en milliard kroner af og var tæt på økonomisk kollaps i 2009.

Derfor var det, ifølge Vanity Fair, en stor opgave for TMG og Joel Mandel at holde udgifterne nede for Johnny Depp. Når han overvejede at bruge penge på noget, rådgav TMG om alle de efterfølgende udgifter, hvor superstjernen kun så de positive sider ved købet. 

Eksempelvis de øde øer i Bahamas. Johnny Depp så et tilflugtssted for familien, hvor han kunne lade op til sin næste film. Rådgiveren lagde vægt på de enorme omkostninger ved at få etableret infrastruktur, elektricitet, VVS mm., men øerne blev købt.

Ligeledes købte han yachten 'Anatolia' for 52 millioner. Brugte lige så meget på at få den renoveret og omdøbte den til 'Vajoliroja'. En sammentrækning af Va for Vanessa Paradis (ekskone), jo for ham selv, liro for datteren Lily-Rose og ja for sønnen Jack. De løbende udgifter for båden lød på mellem 2 og 2,6 millioner kroner - om måneden.

Han købte også arkiver og notesbøger fra den afdøde forfatter Nick Tosches for knap 8 millioner kroner. Ifølge TMG var aftalen underskrevet af Johnny Depp og et par dråber blod.

Og så var der også dengang, hvor han købte alle sine naboers huse i Los Angeles, så han kunne indrette dem til gæstehuse og et lydstudie.

På vej mod ruin

I 2007 var udgifterne så høje, at det var svært for stjernen at kradse penge nok ind - selvom han fik i omegnen af 130 millioner kroner per film. 

Johnny Depps agent, Tracey Jacobs, kæmpede for at finde filmroller, som gav masser af penge.

- Det blev sværere og sværere at finde roller, som både var gode og gav en god løn. Der bliver ikke lavet så mange film i den kaliber, har hun udtalt ifølge Vanity Fair. 

Den ellers så succesfulde stjerne medvirkede således i flere film, som floppede i biograferne. 'Transcendence', 'Mortdecai' og 'The Lone Ranger' blakkede et ellers fænomenalt ry hos superstjernen.

I 2012 var situationen så grel, at TMG eftersigende kæmpede for at få Johnny Depp til at sænke forbruget og sælge ud af de mange kostbare indkøb. Derudover forlangte Joel Mandel også at få indsigt i alle stjernens store indkøb, så han kunne bremse handlen eller i det mindste forhandle prisen ned. 

Ifølge New York Post nægtede Johnny Depp dog at sælge sit privatfly.

Nu er det op til retten at afgøre, om Johnny Depp selv bærer skylden for at have formøblet størstedelen af sin formue væk eller om TMG kan gøres ansvarlige. 

Der er ikke sat dato for retssagen, men Johnny Depp kan dog glæde sig ved, at hans seneste film, 'Pirates of the Caribbean - Salazar's Revenge', lige nu går sin sejrsgang i hele verden og dermed giver lidt millioner på kistebunden.