Kendte

Forsanger fra D-A-D går solo: - Jeg har optjent retten til at udtrykke mig som jeg vil

I 33 år har han stået i spidsen for hele Danmarks husorkester D-A-D. Nu går han solo, men det er ikke uden at ryste en smule på hånden.

Man har hørt det før. Forsangeren i et kendt band vil lege med nogle soloprojekter, og kort efter holder bandet pause på ubestemt tid. 

Det vil dog ikke ske med D-A-D, forsikrer forsanger Jesper Binzer, som i dag udkommer med sin første sang, helt fra egen hånd. 

- Der var et naturligt afbræk i september i D-A-D, hvor flere af medlemmerne trængte til noget ferie. Jeg ved, hvor mange kræfter, det kræver at bygge en solokarriere op op, så jeg kan love herfra, at jeg ikke finder på andet end at være i D-A-D, siger han til TV 2. 

Alligevel har den energiske forsanger med den uændrede frisure gennem 30 år brugt ferien på at lave sit eget materiale. 

- Jeg har lavet alt selv. Helt fra bunden. Det kan man ikke i et band. Så bliver det, som jeg kalder "anvisningsrock", hvor de andre ikke har bidraget med noget, siger han. 

For godt til at lade være

Henover sidste vinter og foråret brugte han tid i studiet, hvor han skabte en håndfuld melodier.

- Jeg bildte mig ind, at materialet var for godt til at lade være. Bagefter spillede jeg det for nogle gode venner, og én af dem sagde, at han ville bruge det til en bokseturnering, siger Jesper Binzer. 

Det er fuldstændig angstprovokerende at skulle gå solo.

Jesper Binzer, forsanger i D-A-D

Bokseturneringen er 'World Boxing Super Series', hvor otte internationale boksere skal kæmpe om Muhammad Ali-trofæet. De første kampe finder sted i september og finalen afholdes i maj 2018. 

Sådan blev debutsinglen 'The Future Is Now' fra den garvede rocksanger en regulær boksesang. 

Det vender vi tilbage til. 

Optjent retten til at udtrykke mig som jeg vil

Jesper Binzer erkender, at det er med en vis uro at udgive musik helt under egne faner, men heldigvis har kollegaerne i D-A-D taget godt i mod det. 

- Der er frihed under ansvar i bandet. Så længe, man møder i 'øveren' til tiden, blander vi os ikke i hinandens ting, siger Jesper Binzer og henviser til, at Laust Sonne (trommeslager, red.) også har soloprojekter ved siden af. 

Derfor var det en kærkommen lejlighed, der bød sig, da de andre medlemmer i bandet havde brug for ferie.

- Jeg har lavet musik hele livet, og det er det bedste, jeg ved. Men det er fuldstændig angstprovokerende at skulle gå solo. Jeg har ventet syv til ti år på, at "musen har talt til mig" i en kreativ pause fra bandet, siger Jesper Binzer. 

Hvis det hele falder på ansigtet, er det lidt pinligt

Jesper Binzer, forsanger i D-A-D

Da han bevæger sig ind på et helt nyt territorium som solokunstner, holder han ekstra øje med medierne for at afkode responsen. Man han markerer sig også som en rockstjerner, der kender scenen. 

- Jeg har optjent retten til at udtrykke mig, som jeg vil, så det bliver ikke så krampagtigt at holde øje med tilbagemeldingen. Men jeg har da ørene til jorden for at høre D-A-Ds fans' vurdering, siger han og fortsætter: 

- Men hvis det hele falder på ansigtet, er det lidt pinligt. 

Boksesang 2

Som tidligere beskrevet, er Jesper Binzers nye single 'The Future Is Now' med til at lancere den internationale bokseturnering 'World Boxing Super Series'. 

I en pressemeddelelse udtaler medarrangør Kalle Sauerland: 

- Der kunne ikke være en mere passende titel på et nummer, der skal være med til at lancere turneringen. Fremtidens boksning starter nu med 'World Boxing Super Series', hvor de bedste kæmper mod de bedste. Vi er rigtig glade for at arbejde sammen med Jesper, og er stolte af, at han kommer med dette mesterværk af et nummer, siger han.

Selv er Jesper Binzer ikke den store sportsmand. 

- Jeg er selv fuldstændig sportsmongol, men jeg kan da se nogle paralleller til boksning. Risikoen for hjerneskade er større der, men vi headbanger altså også ret meget selv, siger han. 

Med Jesper Binzers sang har Danmark nu to musiknumre, som klæber sig til boksning. Den anden er rockbandet Volbeats 'A Warrior's Call', som de udgav i 2010. Sangen er bokseren Mikkel Kesslers kendingsmelodi. 

Men for Jesper Binzer handler det ikke om sidde på rocktronen. 

- Der er noget sejt i boksning, som man ikke kan se i andre sportsgrene. Det er knald eller fald, og ligesom i rock er man på, når man går på scenen.

Forsangeren tager en pause fra D-A-D og har smidt singlen 'The Future Is Now' på gaden. Video: Alexander Klemp