Var med i 'Landmand søger kærlighed' - nu opgiver han gården

Frede Refsgaard føler ikke, han både kan passe sit landsted, arbejde og være far på fuldtid.

For to år siden medvirkede 38-årige Frede Refsgaard i det populære datingprogram 'Landmand søger kærlighed'. Det gjorde han i håbet om finde en sød kvinde, som havde lyst til at flytte sammen med ham på hans gård.

Det lykkedes ikke, og han forblev derfor alene på gården. Men for nylig fik han selskab på sin gård. Frede Refsgaard har nemlig sin otteårige datter fra et tidligere ægteskab boende på fuldtid nu.

Derfor tog Frede for kort tid siden en stor beslutning om at sætte sit landsted til salg. Han har ikke længere tid til at passe gården i det omfang, det er nødvendigt.

- Jeg har jo et fuldtidsarbejde og er også far på fuldtid nu, så jeg må vælge vedligeholdelsen af min gård fra for at få penge på bordet og tid sammen med min datter, siger Frede Refsgaard, der dog er ærgerlig over at skulle af med sit hus, som, han synes, er dejligt.

Datteren går i skole et stykke fra Fredes hjem, så derfor bruger han også en del tid på at køre hende til og fra skole. Men afstanden er for lang, og han vil derfor gerne finde et sted, som ligger tættere på datterens skole.

- Jeg synes ikke, hun skal flytte skole, bare fordi hun nu bor hos mig.

Frede Refsgaards landsted kategoriseres i salgsannoncen som et fritidslandbrug. Stuehuset er omkring 200 kvadratmeter og består otte værelser. Dertil er der over 1.000 kvadratmeter stald og lade, som altså kræver en del arbejde at holde ved lige.

I klippet øverst i artiklen kan du se, hvordan det så ud, da Lene Beier besøgte Frede noget tid efter de sidste optagelser var slut.

Vil blive på landet

TV 2 har spurgt Frede Refsgaard, om han kan finde på at flytte til Vejle, der er den nærmeste store by, men det afviser han foreløbigt.

- Jeg vil stadig have min dagligdag på landet og være tæt på naturen. Det er jeg ikke blevet træt af, siger Frede Refsgaard.

Han arbejder som maskinfører i skov- og landbrug ikke langt fra sin gård i Vejle-området, og det vil han også blive ved med.

Planen er at finde noget, han i første omgang kan leje, som er mindre end hans store gård. 

Single igen

Frede Refsgaards dating-liv fik sig noget af et skub, efter han havde medvirket i 'Landmand søger kærlighed'. Men han er for nylig blevet single og er derfor igen på udkig efter en kæreste.

- Jeg kunne godt tænke mig at møde en sød pige, som jeg kan opbygge noget sammen med. Jeg er jo kun 38, så det er jo ingen alder - der er masser af singlepiger omkring de 30 og 40 år, siger Frede Refsgaard.

Væk fra minderne

I 2009 købte han gården sammen med sin ekskone, der er mor til hans otteårige datter og deres søn på fem år. Sønnen bor sammen med moren. Omkring nytår mellem 2011 og 2012 flyttede ekskonen ud, og Frede blev på gården.

Derfor er der også en lang række minder fra det tidligere ægteskab i landstedet, og dem vil Frede gerne lægge afstand til nu:

- Måske er det meget smart at flytte og få lagt de ting bag sig, siger han.

Selv om gården ikke har været til salg særlig længe, har der allerede været et par seriøse henvendelser.

- Et par af dem, der har været og kigge på min gård, mangler sådan set bare at sælge deres eget hus, før de kan slå til. Så det er jo spændende.

Se Fredes landsted her.