Kendte

'Vild med dans'-vært i alvorligt styrt: - Det kunne være gået helt galt

Claus Elming er en ivrig motionscyklist. Her ses han på vej mod toppen af det italienske bjerg Mottarone på en tidligere cykeltur. Claus Elmings Instagramprofil

Sommerferien skal nu bruges på genoptræning for tv-vært Claus Elming.

- Når man tænker over, at det kunne være gået helt galt, så er jeg sluppet heldigt. 

En cykeltur i det nordsjællandske endte med brud på syv ribben, kraveben og et skulderblad samt en punkteret lunge for Claus Elming. 

Fredag blev han udskrevet fra Rigshospitalet efter tre ugers indlæggelse.

- Jeg var lige ved at få kuller til sidst. Heldigvis fik jeg besøg af venner og familie, der forsynede mig med læsestof, og som kom og underholdte mig, mens jeg lå på langs, siger han. 

Måtte opereres i ribbenene

Ulykken skete på Strandvejen ud for Kokkedal på Kristi Himmelfartsdag, hvor han var ude at køre med sine to venner. Hans forhjul kom i nærkontakt med vennens, og Claus Elming endte med at falde og slå kroppen ned i kantstenen. 

Han blev kørt med ambulance til Nordsjællands Hospital i Hillerød, hvor han tilbragte de første syv dage, og derefter blev han flyttet til Rigshospitalet, hvor han blev opereret i et af ribbenene, der var brækket to steder. 

Selvom Claus Elming har fået alvorlige skader og en ordentlig forskrækkelse, så forsikrer han, at ulykken ikke kommer til at betyde noget for hans rolle som vært, når 'Vild med dans' starter til efteråret. 

- Jeg lover, at jeg igen er i topform til september, når 'Vild med dans' går i gang, siger han.

Sådan kender de fleste seere nok Claus Elming, når han giver den som vært på 'Vild med dans'. Men han har også en karriere som professionel amerikansk fodboldspiller bag sig.

Mor er flyttet ind

Den sportsglade Claus Elming, der er vant til at stå på ski, spille amerikansk fodbold og cykle, er nu i gang med et genoptræningsforløb, der skal sikre, at han snart er på højkant igen.

Jeg lover, at jeg igen er i topform til september, når 'Vild med dans' i år går i gang

Claus Elming, tv-vært

- Det føles lidt ’back to basics’, når man skal igennem helt basale ting, som at hæve skulderen på den rigtige måde. Men selvom jeg allerede kan mange af tingene allerede, så ved jeg, at det er vigtigt at træne dem for at få motorikken fuldt tilbage, siger han.

Han har også fået en pibe med hjem, der skal træne hans lunge. 

Og for at hjælpe ham lidt på vej er hans mor flyttet hjem til ham.

- Hun har været her siden fredag, hvor jeg blev udskrevet. Hun er tidligere fysioterapeut og sørger for, at jeg får lavet mine genoptræningsøvelser rigtigt, og at jeg får lidt godt at spise, siger han.

Sommeren kommer til at foregå på langs

Cykelstyrtet kommer også til at sætte sit præg på Claus Elmings sommerferie, der nu kommer til at foregå i et noget roligere tempo end planlagt. Nu skal han bare koncentrere sig om at komme sig over styrtet, siger han.

- Så jeg kan med god samvittighed sige, at jeg kommer til at se rigtig meget Tour De France fra sofaen.

Og cykelentusiasten Claus Elming er ikke blevet mere ængstelig for at cykle efter ulykken.

- Jeg er tilbage på cyklen igen, lige så snart min krop er til det, siger han.