Uskyldigt kys eller over grænsen? Beckham-billede vækker forargelse

16x9
Arkivbillede: David Beckham holder sin datter Harper ved et modeshow i 2014. Harper fylder seks år til juli. Foto: ERIC THAYER / Scanpix Denmark

Et tilsyneladende uskyldigt kys mellem far og datter har pustet til debat om intimitet mellem forældre og børn.

Er det forkert at kysse sit barn på munden?

Dét spørgsmål rejser sig igen, efter den tidligere fodboldspiller David Beckham lagde et billede på sin Instagram-profil, hvor han kysser sin 5-årige datter, Harper, på munden.

I løbet af kort tid har næsten to millioner liket billedet, men det er langtfra alle kommentarer, som er søde.

I begyndelsen optræder mange undrende og ligefrem hadefulde kommentarer, som er af den opfattelse, at det er forkert at kysse sit barn på munden. 

- Hvis det er sådan jeres kultur og samfund flytter sig, så er jeg bange for, at incest bliver en del af jeres kultur.

- Pervers mand i skabet.

- David, det er forkert at kysse din datters læber.

Ovenstående er et udpluk af de kommentarer, som er kommet ind.

Der er også mange støttende kommentarer, som tager afstand fra de hadefulde. 

- Det er jo bare noget, som de gør i deres familie, og de har ikke den fjerneste idé om, at det kan blive misforstået, siger familierådgiver Diana Lindegaard til TV 2.

Hun understreger, at der intet bevis er for, at det er på nogen måde er skadeligt for et barn at kysse sine forældre på munden.

Kys på munden er intimt

Diana Lindegaard har ikke indsigt i, hvor mange familier, som kysser på munden, men vurderer, at det for fleste familier ophører, som børnene bliver ældre. 

- Det er meget intimt at kysse på munden. Voksne gør det som par, men man ser meget sjældent voksne venner kysse hinanden på munden, siger hun og fortsætter: 

- Dem, som ikke kysser på munden i familien, tillægger det til noget i seksualsfæren, og vi er for tiden meget forsigtige med at blande signaler sammen og overskride grænser i forhold til begrebet pædofili, så vi vil ikke gøre noget, som kan misforstås, siger hun. 

Det vigtigste er ifølge Diana Lindegaard at forstå og respektere sit barns naturlige blufærdighed, som varierer meget fra barn til barn. 

- For det ene barn er det helt naturligt at kysse på munden, og for et andet er det slet ikke. Det er vigtigt, at man forstår den forskel, siger hun.

David Beckham har ikke selv reageret på kritikken.

Afstemning