Kendte

Eminem får ord optaget i den engelske ordbog 17 år efter han fandt på det

Eminem hittede verden over med nummeret 'Stan' i år 2000. GARY HERSHORN / Scanpix Danmark

Ifølge ordbogen er en ’Stan’ en fan, der er besat af en bestemt berømthed.

Den amerikanske rapper Eminem har fået et ord optaget i den engelske ordbog The Oxford English Dictionary, som er en af de mest anerkendte ordbøger over det britiske sprog.

Han har høstet æren med nummeret 'Stan'. Og det er netop navnet på nummeret, som havde den britiske sangerinde Dido på omkvædet, der nu er at finde i ordbogen.

Det skriver BBC.

En besat fan

Ifølge The Oxford English Dictionary er en ’Stan’ en fan, der er besat af en bestemt berømthed.

Præcis ligesom figuren ’Stan’, der optræder i det verdensberømte nummer fra 2000, som ender med at slå sig selv og sin gravide kæreste ihjel, fordi Eminem ikke svarer på hans breve.

I ordbogen bruges eksemplet: Han har millioner af ’Stans’, der er besat af ham og kalder ham en rapgud.

Eminem kommer dermed med i en eksklusiv skare af berømtheder, der har fået et ord optaget i den britiske ordbog.

Bootylicious og Yolo 

Tidligere har sangerinden Beyoncés ord ’Bootylicious’ og sangeren Drakes ord 'Yolo' (You only live once/du lever kun én gang, red.) fundet vej til ordbogen.

Nummeret ’Stan’ var en massiv succes verden over, da det kom frem, og toppede hitlisterne i flere lande inklusiv Danmark.

Det anerkendte musikmagasin ’Rolling Stone’ rangerede sangen som den 296 bedste nogensinde, da de lavede en liste over de 500 bedste sange i verden i 2003.

Desuden optrådte Eminem med sangen til Grammy Awards i 2001 flankeret af ingen ringere end Sir Elton John, der tog sig af omkvædet.