GO'

Hollywoodstjerne om ligestilling: - Det har været et grimt chok at se

Skuespilleren Connie Nielsen er aktuel i filmen 'Wonder Woman', der er den første superheltefilm med en kvindelig hovedrolle i 12 år.

Den danske Hollywoodstjerne Connie Nielsen har tilbragt næsten to årtier i USA, siden hun fik sit internationale gennembrud i 1997.

I denne uge besøger hun Danmark i forbindelse med filmen ’Wonder Woman’, hvor hun spiller en ledende rolle som dronning og mor til filmens heltinde. 

Og Connie Nielsen havde en opsang klar, da hun gæstede Go' morgen Danmark for at fortælle om filmen.

Udover at filmholdet består af en stor andel af kvinder, skiller filmen 'Wonder Woman' sig ud ved, at det er den første superheltefilm med en kvindelig hovedrolle i 12 år.

En opsang til Danmark

Connie Nielsen håber, at filmen er med til at ændre på den måde, som man ser på kvinder og mænd.

For dét er der brug for i hele verden – også i Danmark, lyder det fra den danskfødte skuespiller.

- Jeg er ved at være så træt af de her kønsroller. Jeg er træt af, at det stadig er et problem, siger Connie Nielsen i Go’ morgen Danmark.

- Da jeg var 15 år gammel her i Danmark, var det sådan, at jeg skulle lære sløjd, og drengene skulle lære at sy og strikke, og jeg troede, vi havde håndteret det hele, lød det fra den danske skuespiller.

Et grimt chok

Som Connie Nielsen ser det, er det meget simpelt: Kvinder og mænd skal have de samme rettigheder og muligheder, og hun synes ikke, det er godt nok, at Danmark ikke er nået dertil endnu.

- Det har været et grimt chok at se, hvordan vi er trådt tilbage.

- Det er nok nu. Nu skal vi bare videre. Vi har mange andre problemer, vi skal have håndteret som mennesker, siger Connie Nielsen i Go' morgen Danmark.

Det er ikke kun i Danmark, ligestilling er et problem, mener hun.

Det er alles opgave

I USA, Europa, ja, i hele den vestlige verden, trænger man til at gøre noget ved sagen, og det ses blandt andet i de film og serier, man ser på skærmen, lyder det fra Connie Nielsen.

- Når vi ser dramaer som 'Borgen', så er det næsten sådan, at det er dét, at det er en kvinde, der gør det til noget specielt, siger hun.

Connie Nielsen mener, at filmen 'Wonder Woman', kan være med til at rykke ved kønsforestillingerne i samfundet. For i filmen spiller alle kvinderne med dybde og styrke, og man glemmer, at det ér kvinder, lyder det.

Forhåbentligt vil det være et lille skridt på vejen til en 'ny norm', hvor kvinder og mænd har de samme rettigheder og de samme muligheder, lyder det fra skuespilleren.

- Hvis den får en enorm succes, så kan den være med til at rykke lidt. Men jeg synes, at det er vores allesammens personlige ansvar at spørge os selv: "Er du med til at rykke i denne her verden?", siger Connie Nielsen.

For i dag har man en tendens til at overdrive de forskelligheder, der er mellem mænd og kvinder, mener hun.

- I virkeligheden er vi allesammen bare mennesker. Så hvis vi bare kan starte derfra, slutter Connie Nielsen.

Artiklen er rettet: Connie Nielsen har efterfølgende præciseret, at hun ikke har en holdning til 'twerking' og 'Pussy riot", og at hun mener, at ligestilling er et problem i hele verden - ikke kun i Danmark.