Roserne regner ned over dansker i Cannes: Kalder ham den nye Mads Mikkelsen

Den danske skuespiller Claes Bang, 50, som danskerne kender fra Anna Pihl-serien, er på vej til international stjernekarriere.

Selv er han dybt beskeden og ydmyg og kalder sit første besøg på den legendariske Cannes-filmfestival for en "Askepot-oplevelse".

Men blandt skuespiller-kolleger og filmanmeldere regner roserne ned over danske Claes Bang, 50, der for mange danskere måske er mest kendt som politibetjent i tv-serien 'Anna Pihl' på TV 2.

Claes Bang er i Cannes, fordi han har en af hovedrollerne i filmen "The Square" af den svenske instruktør Ruben Östlund. Filmen bliver af filmmagasinet Variety betegnet som en "sociologisk thriller", og den har vakt opmærksomhed i Cannes og kan være en af favoritterne til at løbe med førsteprisen, den Gyldne Palme.

Claes Bang på den røde løber i Cannes
Claes Bang på den røde løber i Cannes Foto: TV 2 / TV 2

Claes Bangs præstation i den store mandlige hovedrolle er også blevet bemærket af anmelderne - men danskeren selv forstår dårligt nok, at han nu er i Cannes.

- Jeg har aldrig været i Cannes. Det føles lidt, som du ved, Askepot skal til bal på slottet - eller drømmer om det, siger Claes Bang.

Ikke en drøm

Men det er ikke en drøm for den danske skuespiller - det er virkelighed. Og han tør godt være mindre ydmyg om sin præstation i "The Square".

- Jeg kan sige helt uden at skamme mig, at jeg er pave-fucking stolt af det, jeg laver i den film. Jeg har sgu nok aldrig været bedre, siger Claes Bang.

Og det er både kolleger og anmeldere enige i. Variety betegner Claes Bang som den nye Mads Mikkelsen, men noterer dog, at han taler bedre engelsk end Mads Mikkelsen.

- Claes Bang spiller det hele med en imponerende og eksklusivt underspillet sympatisk frækhed, skriver Variety om danskerens præstation i "The Square."

Skuespiller-kollegaen Elizabeth Moss, der nok er mest kendt for danskerne for at spille en af hovedrollerne som reklametekst-forfatter i "Mad Men", har den kvindelige hovedrolle i "The Square". Og hun er begejestret for sin danske medspiller.

- Han vil gøre alt, hvad der kræves i rollen, og det var derfor, Ruben valgte ham. Han spiller meget ærligt, og det er det, man søger i en skuespiller, siger Elizabeth Moss.

Claes Bang: Super-cool

Lørdag aften mødte TV 2 igen Claes Bang efter den danske skuespiller havde haft en hektisk dag med masser af interviews på den røde løber i Cannes.

- Det har faktisk været en rimelig heftig dag. Jeg har aldrig lavet så mange interviews på en dag i mit liv, og der er lige så mange i morgen. Men jeg ser det ikke som en udfordring, jeg glæder mig til det, og jeg tror, det bliver sjovt, sagde Claes Bang.

Han er også meget tilfreds med de pæne ord om hans præstation i flere filmmagasiner.

- Der står fandeme nogle pæne ting hist og pist. Det synes jeg, er super-cool, sagde Claes Bang.

Han er også stolt over sammenligningen med Mads Mikkelsen, som Variety står for.

- Det kan jeg kun være stolt af. Jeg synes simpelt hen Mads Mikkelsen er fuldstændig fantastisk. Jeg kan godt forstå han har fået en kæmpestor karriere, for jeg synes fandeme, han er god. Så hvis jeg kan træde i de fodspor - det vil jeg gerne, siger Claes Bang, der dog allerhelst vil være kendt for at være den nye ... Claes Bang.

- Jeg kunne godt tænke mig at være min egen. Jeg kunne godt tænke mig ikke at være en ny noget-som-helst, men at få det prædikat, det bliver jeg på ingen måde sur over, siger Claes Bang.

- Det har været vildt hektisk, siger danske Claes Bang efter sin første dag i Cannes.