Sådan kommer du i bukserne på dansk 'Game of Thrones'-stjerne

Har du brug for lidt 'Game of Thrones'-stjernestøv i din garderobe – så kan Nicolaj Coster-Waldaus smoking nu blive din.

Har du altid drømt om at stå på den røde løber, mens kameraerne blitzer? Så kan du nu komme lidt tættere på drømmen.

Den danske skuespiller Nicolaj Coster-Waldau har gang i den med film og serier i både ind- og udland. Netop nu er han aktuel i den danske thriller '3 ting', hvor han blandt andet spiller overfor sin 'Game of Thrones'-kollega Birgitte Hjort Sørensen. 

I dén forbindelse var han forbi 'Go' morgen Danmark' for at tale om sin nye film, men han havde også en helt særligt sæt tøj med.

- Det er en Hugo Boss-smoking med sorte laksko til. Det har været på én gang før, da jeg gav en pris til European Film Awards for nogle år siden, siger han.

Byd på smokingen

Man siger jo, at klæder skaber folk, så hvis du har lyst til at virke lidt mere som Coster-Waldau eller bare snuse lidt til hans succes på nært hold, så kan denne smoking nu blive din. 

Han har nemlig valgt at donere smoking og laksko til TV 2 og Røde Kors' kampagne 'Smid tøjet'. Sættet er nu sat på auktion, og du kan få fingrene i det her.

Nuværende bud er på 700 kroner.

- Jeg går ikke så meget med smoking til daglig, så jeg tænkte, at det kunne der være nogle andre, der gjorde. Det er jo bryllupssæson, siger skuespilleren. 

Jakken er størrelse 52-54, bukserne er en amerikansk størrelse 40 og skoene svarer til en størrelse 45.

Kig op under kjolen

Og skoene er med Nikolaj Coster-Waldaus egne ord "så blanke, at man kan spejle sig i dem".

- Det er lidt et farligt par. Det er sådan nogen, man kan kigge op under kjolen med, joker han.

Reglen i mit klædeskab er, at hvis man skal have noget nyt ind, så skal der noget andet ud

Nicolaj Coster-Waldau, skuespiller

Selvom denne smoking kun har været i brug én gang, er skuespilleren generelt glad for at genbruge sit tøj i stedet for at købe nyt.

Tre år siden sidste danske film

Er du i humør til mere af den danske skuespiller, så kan du netop nu se ham i rollen som sprængstofseksperten Mikael i filmen '3 ting', hvor han sammen med en gruppe serbiske kriminelle har stjålet 60 millioner kroner og i løbet af 1,5 time skal redde sit liv og forhandle med PET om et vidneudsagnsprogram.

Og det er faktisk tre år siden, at Nicolaj Coster-Waldau sidst medvirkede i en dansk film. Så lang tid går der forhåbentlig ikke igen, lyder det fra skuespilleren:

- Det er jo meget nemmere at arbejde hjemme end at tage ud hele tiden. Jeg bor jo her. Det er jo en helvedes tur, når man skal på arbejde.