Kendte

Jussi Adler-Olsen modtager utraditionel pris: - Jeg er utrolig handy

Han er Danmarks bedst sælgende forfatter og har solgt millioner af bøger, men i dag blev Jussi Adler-Olsen hædret på en lidt utraditionel facon.

Det er nemlig Haandværkerforeningen i København, som har indstillet forfatteren til 'Æreshåndværker' 2017. En pris, som han netop har modtaget under en ceremoni på Københavns Rådhus, hvor H. M. Dronning Margrethe var blandt de mange festklædte gæster. 

Anledningen var den årlige medaljefest, som Haandværkerforeningen, Next Uddannelse København og TEC holder én gang årligt. Her får de dygtigste blandt de nyudlærte håndværkere overrakt Haandværkerforeningens sølv- eller bronzemedalje. Foruden de 77 medaljer fik de unge i år overrakt legater fra laug, virksomheder og fonde for en million kroner.

Siden 1973 har foreningen udnævnt en æreshåndværker, som har ydet en ganske særlig indsats til gavn for det danske samfund. 

- Jeg blev ganske overrasket, da jeg fik det at vide. Jeg mener faktisk ikke, at jeg har fortjent det i forhold til de unge svende, som i dag har modtaget medaljer, siger Jussi Adler-Olsen til TV 2 og fortsætter: 

- Jeg er dog utrolig handy og ferm til mange ting. Hanne og jeg har bygget og renoveret 16 boliger sammen. 

Den populære forfatter fortæller også, at han tidligere brugte sine evner med hænderne til at styrke evnerne i hovedet.

- Da jeg havde mere tid, så murede jeg ofte, inden jeg satte mig til at skrive. Det sætter kroppen i et andet beredskab, når man bruger forskellige dele af hjernen, og den fungerer bedre, siger han. 

Arbejder på næste bog om afdeling Q

Lige nu arbejder Jussi Adler-Olsen på næste bind i serien om afdeling Q, hvor det denne gang er historien om Assad. Men det er ikke uden udfordringer. 

- Det er nok den sværeste historie, jeg har skrevet. Det går meget stille og roligt. Jeg satser på, at den kommer i efteråret 2018, siger han. 

Med til ceremonien i dag var H. M. Dronning Margrethe, men forfatteren afviser fuldstændigt at inddrage Kongehuset i sine romaner. 

- I min verden er den institution fredet, men det ville heller ikke give mening, da jeg slet ikke skriver i den retning. Jeg kan med sikkerhed sige, at det ikke kommer til at ske. 

Tidligere æreshåndværkere tæller blandt andet Piet Hein, Anders Fogh Rasmussen, Benny Andersen, Lise Nørgaard, H. M. Dronning Margrethe, Mærsk Mc-Kinney Møller og mange flere.