Smid Tøjet

Frisør vinder 'Smid tøjet': - Han går efter alt der glitrer

Det var Dennis Knudsens store kærlighed for glimmer og glitter, der sikrede ham sejren i aftenens udgave af Smid tøjet.

Tyl, pailletter og flæser fløj om ørerne på Dennis Knudsen i finaleafsnittet af 'Smid tøjet'.

- Jeg vidste virkelig ikke, hvad jeg havde gang i. Det var så stressende og virkelig en hård måde at lade kreativiteten komme på prøve, siger Dennis Knudsen.

Mens de tre andre deltagere i finalen efter kort tid havde tegnet deres design og var begyndt at sy, var Dennis stadig meget i tvivl om, hvordan hans skulle se ud. Det var først i sidste øjeblik, at han fik sat sin kreation sammen.

- Jeg havde slet ikke set den komme, at jeg skulle vinde. Jeg har jo ikke siddet ved en symaskine, siden jeg var barn, siger han.

Ravnen Dennis

Temaet i finalen var rød løber – dress to impress, og de fire finalister skulle ud fra få stykker genbrugstøj skabe et kreativt og elegant look. Dommerne var vilde med Dennis Knudsens glitrende design.

- Fedt, at han, i det her kaos af genbrugstøj, er gået efter det, der har glitret, siger designer og dommer Naja Munthe.

Og det var Uffe Buchard enig i:

- Dennis er en ravn, han går efter alt der glitrer, og det er altså godt, når temaet er den røde løber.

Jeg tænkte, er det Beyonce der kommer ind

Uffe Buchardt, modeekspert og dommer i Smid tøjet

- Jeg tænkte, er det Beyonce der kommer ind, det tøj kunne hun have på i morgen. Det var en stærk powerkvinde, og det ligger meget i tiden, at kvinder ikke bare skal være smukke, de skal også have noget power, siger Uffe Buchard om modellen.

De andre finalister var sanger Karen Mukupa, instagrammer Benjamin Lasnier og modeblogger Trine Kjær. Se deres finaledesign i videoen herunder.

Karen Mukupa, Benjamin Lasnier og Trine Kjærs modeller på catwalken. Video: Marie Kjempff

Pengene går til et godt formål 

Med sejren vinder Dennis Knudsen trofæet ’Den gyldne lynlås’ og endnu vigtigere 250.000 kroner, han kan donere til et valgfrit godt formål.

- Det er vigtigt for mig, at pengene går til et projekt, hvor man kan se et fysisk resultat, siger han.

Han har valgt at pengene skal bruges til at bygge skoler i Nepal.

- Det er meget håndgribeligt, at der kommer til at være en ny skole, som kan sikre bedre uddannelse for mange børn, siger han.