Kendte

De skal være Danmarks Skam-par: - Det har været en kæmpestor hemmelighed

De unge, danske skuespillere, som er blevet håndplukket til at være med i teateropsætningen af Skam, er mere end almindeligt spændte, fortæller de.

- Jeg tror, de bliver sådan lidt 'what the fuck', når de får at vide, at jeg skal spille 'Eva' i Skam. Den skal nok lige synkes, men det skal den altså også for mig. Det er lidt overvældende, siger Frieda Krøgholt.

Hun er kun 17 år gammel og går i 2.g. på Rysensteen Gymnasium i København.

Den 15. september har hun hovedrollen som 'Eva' i den danske teateropsætning af Skam. En norsk tv-serie, som store dele af verden taler om.

- Det er meget, meget stort. I klassen - hver gang, der kommer et nyt klip - så sidder alle bare og ser det. Derfor er jeg ret spændt på det her, siger Frieda Krøgholt, da TV 2 møder hende forud for pressemødet, hvor skuespillerholdet skal afsløres.

SKAM på de skrå brædder

Allerede i år kan publikum opleve 1. sæson af Skam på de skrå brædder, som handler om Eva. Og til næste år er der premiere på 2. sæson.

Du kan se datoerne herunder:

  • "Skam 1 - Eva" har verdenspremiere d. 15. september 2017 og løber til 28. oktober 2017.
  • "Skam 2 - Noora og William" har verdenspremiere d. 6. april 2018 og løber til 19. maj 2018.

Kilde: Aveny-T

Vi kender til alle Skam-problemerne selv

Som det første teater i verden har Aveny-T i København sikret sig rettighederne til at opføre den populære norske tv-serie 'Skam' på de skrå brædder. Serien som på rekordtid er blevet et globalt kulturfænomen.

Men ikke før i dag har skuespillerne måttet fortælle noget. Og det har været svært, fortæller Sylvester Byder, som skal spilles Evas kæreste, 'Jonas', i Skam.

- Det bliver dejligt at fortælle mine venner og familie det, for det har været en kæmpestor hemmelighed, og det er noget, jeg sindssygt gerne har villet fortælle til alle mulige mennesker, siger han.

'Skam' har ikke bare taget ungdommen med storm, men også de voksne. Og det er positivt, understreger Sylvester Byder.

- Det er fucking fedt. Jeg elsker Skam. Alle os unge tænker, at 'sådan har vi det også', dem, der er lidt ældre, tænker; 'sådan har vi også haft det', og de helt unge kommer nok til at opleve det. Det er enormt fedt, siger han.

Frieda Krøgholt bakker op:

- Jeg tror næsten, jeg kan relatere til alle dilemmaerne. I gymnasiet kæmper man med at finde ud af, hvad filan det er, man vil, siger hun.

SKAM - Det danske hold

Her har du Danmarks svar på Noora, Vilde, Sana, Jonas og alle de andre fra Hartvig Nissens Skole.

Isak

Isak

22-årige Mathias Käki Jørgensen skal spille 'Isak' i den danske opførsel af Skam-serien. Han dimitterede fra Frederikshavn Handelsskole i 2013 - samme år, som han fik sin første rolle, som ishockeyspilleren 'Oliver' i tv-serien Norskov.

Foto: Aveny-T

Noora

Noora

Karla Rosendahl Rasmussen skal spille 'Noora' i den danske opførsel af Skam-serien. Hun er skuespillerelev på Den Danske Scenekunstskole i København og har blandt andet spillet 'Ophelia' i 'The Tiger Lillies Perform Hamlet' på Teater Republique.

Hun har ogsåmedvirket i flere film, blandt andre 'Fantasten', 'Hemmeligheden' og 'Karla og Jonas'.

Foto: Aveny-T

Vilde

Vilde

Nanna Finding Koppel skal spille 'Vilde' i den danske opførsel af Skam-serien. Hun er skuespillerelev på Den Danske Scenekunstskole i København.

 

Foto: Aveny-T

Sana

Sana

20-årige Asil Al-Asadi skal spille 'Sana' i den danske opførsel af Skam-serien. Hun går til dagligt i 3.G på HTX Next Sydkysten Gymnasium i Ishøj og har medvirket i både film og teater.

Asil Al-Asadi har blandt andet medvirket dokumentarfilmen "Muslimske Pigers Dagbog" og teaterstykket "Frygten, der skiller os ad".
 

Foto: Aveny-T

Jonas

Jonas

Sylvester Byder skal spille 'Jonas' i den danske opførsel af Skam-serien. Han går i 1.g på Gammel Hellerup Gymnasium og har lavet film og tv, siden han var 10 år.

Det er dog Sylvester Byders debut på de skrå brædder.

Foto: Aveny-T

Eva

Eva

17-årige Frieda Joanna Krøgholt skal spille 'Eva' i den danske opførsel af Skam-serien. Hun går i 2.g på Rysensteen Gymnasium i København og har spillet skuespil siden hun var 10 år.

Hun har medvirket i både teaterforestillinger og tv-serier; blandt andre 'Op med Halen' og 'Limbo'.

Foto: Aveny-T

Chris

Chris

25-årige Sofie Salée skal spille 'Chris' i den danske opførsel af Skam-serien. Hun har sin daglige gang på East15 Acting School i London.

Foto: Aveny-T

William

William

Jonathan Stahlschmidt skal spille 'William' i den danske opførsel af Skam-serien. Han arbejder som kok, tjener, teateranmelder og danser på en natklub.

Foto: TV 2

'William' og 'Chris' har ikke selv set Skam - endnu

Jonathan Stahlschmidt, som skal spille gymnasiets populære og pigeglade fyr 'William', og 25-årige Sofie Salée, som skal spille 'Chris', har - modsat de andre skuespillere - aldrig set Skam.

De glæder sig til at finde ud af, hvorfor serien er så "hypet".

Jonathan Stahlschmidt har aldrig selv set Skam, men han har fået at vide, at han ligner den karakter, han skal spille; William. Video: Sofie Synnøve Herschend

- Min kæreste er helt vild med det, hun har punket mig for ikke at have set den. Hun har skrevet eksamensopgave om Skam. Da hun hørte, hvad jeg skulle spille, blev hun helt; ej, jeg havde det største crush på William. Så det er noget at leve op til, griner han.

Allerede i den kommende teatersæson, 2017/2018, vil Aveny-T på Frederiksberg opføre to forestillinger baseret på 1. og 2. sæson af 'Skam'.

Tredje sæson forventes at få premiere i sæson 2018/2019, og fjerde sæson i 2019/2020.