Toppen af poppen

Rockstjernen Michael Falch skal være deltager i 'Toppen af poppen'

Den 60-årige sanger Michael Falch har efter syv års overvejelse sagt ja til at være med i 'Toppen af poppen' i 2017.

- Det er et af de længste tilløb til et ja, jeg nogensinde har taget. 

Sådan lyder det fra den 60-årige sanger Michael Falch, 

Allerede i 2010 blev han spurgt, om han ville være med i første sæson af det populære musikprogram 'Toppen af poppen'.

- Men jeg har ikke følt mig mentalt klar til det der store menageri. Det bilder jeg mig så ind, at jeg er nu. Ærligt talt, så synes jeg også, at programmet er blevet konstant stærkere med årene. Det er blevet meget mere et musikprogram, siger han. 

Vandt en bodil for bedste mandlige hovedrolle

Michael Falch brød igennem i midt 70'erne, da han dannede rockbandet Malurt og senere gik han solo. Han er kendt for hits som 'Mød mig i mørket' og 'Superlove'. Han har udgivet adskillige albums op gennem 80'erne, 90'erne og 00'erne og har turneret både som soloartist og med Malurt. 

Rockbandet Malurt blev dannet i 1976. Her ses guitaristen Christian Arendt, trommerslageren Peter Mors, bassisten Dia Nielsen, keyboardspilleren Pete Repeate og forsanger Michael Falch.

Danskerne kender ham dog ikke kun som sanger, men også fra filmlærredet og tv-skærmen, hvor han har spillet populære roller såsom Jan Boysen i 'Rejseholdet', Rikkes far i 'Tarzan Mamma Mia' og den navnløse journalist i hans gennembrudsfilm 'Mord i mørket', der indbragte ham en Bodilpris for bedste mandlige hovedrolle. 

Derudover er han også kendt som forfatter til de tre dagbogsbøger 'Helligdage', 'Hjemve' og 'Trækruter'. 

"Der kan også gå ild i gamle huse"

Nu skal Michael Falch altså tjekke ind på et endnu ukendt sted i Danmark sammen med en håndfuld andre danske kunstnere, hvor de hver især skal fortolke hinandens hits. 

- Jeg synes, at det kribler i mig. Der kan også gå ild i gamle huse! Lige så langt væk jeg har følt mig fra den slags showbizz, ligeså glad har det gjort mig at nå frem til endelig at kunne sige ja. Jeg kender lidt til nogle af dem, jeg skal være på hold med, men jeg glæder mig til at lære dem bedre at kende, også som sangskrivere. Jeg tror rent faktisk, at det kan blive skide spændende på et menneskeligt plan. Jeg tror, at det kommer til at kunne gøre noget ved mig, siger han. 

Indtil videre er det dog kun Michael Falch og holdet bag 'Toppen af poppen', der kender navnene på de andre deltagere, de bliver nemlig først afsløret senere. 

Af tidligere deltagere kan nævnes Søs Fenger, Mads Langer, Peter A.G., Jokeren og Poul Krebs.

Læs mere om Michael Falch og de andre deltagere i årets 'Toppen af poppen' lige her.