GO'

Eksmillionæren må sove på venners sofaer: Der er ikke mange, der vil hjælpe

Hun er gået fra dyr champagne og luksus i overflod til smalkost og en månedlig ydelse på 5500 kroner.

Der står ikke meget på 61-årige Anne Mette Beckmanns CV.

Hun har ingen uddannelse, har aldrig arbejdet en dag i sit liv og havde egentlig heller ikke troet, hun nogensinde skulle få brug for et job.

Hun er nemlig født til rigdom og luksus og har levet hele sin barndom, ungdom og størstedelen af sit voksenliv på første klasse uden nogensinde at skulle bekymre sig om den slags.

Jeg vil gerne have med dyr at gøre, jeg elsker dyr

Anne Mette Beckmann, eks-millionær

Men arven er væk og nu står hun akut og mangler et job.

Hjemløs og jobløs

I knap to år har den tidligere millionær boet og levet efter et job i Danmark.

- Jeg vil gerne bruge mine sprog, jeg vil gerne have med dyr at gøre, jeg elsker dyr, jeg vil gerne have med turisme at gøre og jeg har talent for fotografi, siger hun.

Hun har ikke nogen fast bopæl og må i stedet må flytte rundt fra sofa til sofa hos venner og bekendte.

- Jeg bor rundt omkring hos de meget søde mennesker, der gerne vil hjælpe mig. Men det er ikke nemt, for der er ikke mange. 

Og den situation gør jobsøgningen sværere:

- Det er meget svært, når man ikke har en base, hvor man kan have sine ting og få ro til at tage sig sammen, siger hun.

Klarer sig for 5500

De omkring 5500 kroner som Anne Mette Beckmann får udbetalt hver måned i ydelse står i skarp kontrast til hendes tidligere liv.

Selvom Anne Mette Beckmanns tilværelse har ændret sig, så ser hun stadig positivt på livet.  

- Når man lever i en beskyttet boble, som jeg gjorde før, så er man bange for at komme ud af den. Men det har jeg fundet ud af ikke er så farligt, siger hun.

Hun er født ind i en yderst velhavende familie, der har levet i Portugal og blandt andet har omgås med kendte og kongelige fra hele verden.

Men de fleste kender hende nok fra dokumentarfilmen The Good Life fra 2010, der handler om den økonomiske detour, som hun og hendes mor var på efter den store familieformue var svundet ind.

Efter moderens død i 2015 valgte Anne Mette Beckmann at flytte til Danmark for at se, om det var muligt at komme på understøttelse af den danske stat. Det projekt blev fulgt af de tre TV 2-programmer ’Millionær på bistand’.