Så hård var skuespillers rolle: - Der var dage, hvor jeg nærmest spyttede blod

I en bemærkelsesværdig høj alder boksede Jørgen Hansen sig gennem flere yngre boksere og sikrede sig titel efter titel - nu kommer filmen om hans liv.

Mikkel Boe Følsgaard er snart aktuel i det er historiske boksedrama 'Den bedste mand' om Jørgen "Gamle" Hansen - en af de mest ikoniske danske boksere, som sendte meget yngre udfordrere i kanvassen gennem 1970'erne og i starten af 1980'erne.

Træningen gav dage, hvor jeg næsten ikke kunne rejse mig fra sengen og nærmest spyttede blod.

Mikkel Boe Følsgaard

Til rollen som bokseren med den frygtede højre næve, måtte Mikkel Boe Følsgaard i skarp træning, så han så troværdig ud som bokser. Men det nyttede ikke at pumpe sig op, da boksere i 1970'erne var noget anderledes byggede end i dag.

- Det var rigtig fedt at opdage, hvor meget der ligger bag boksning, som kan virke lidt kaotisk for nogle. Men når jeg havde sparring (træning med slag, red.), så var det pisse angstprovokerende, når en modstander begynder at slå på dig. Træningen gav dage, hvor jeg næsten ikke kunne rejse mig fra sengen og nærmest spyttede blod, siger Mikkel Boe Følsgaard, som påførte sig selv den værste skade, da han fik et sjippetorv i øjenbrynet.

Gennem seks måneder måtte han møde op til træning seks gange om ugen, hvor der blev øvet jabs og uppercut (forskellige slag, red.) og meget andet. Kosten blev lagt om, måltiderne blev spredt ud til seks-syv stykker om dagen og alkoholen blev lagt på hylden. 

- Jeg skulle lære helt fra bunden, hvordan man boksede. Jeg fik en bokselærer, som kastede mig ud i skarp træning. Men det skulle ligne en bokser fra 70'erne i vægtklassen på 68 kg, så det ramte jeg. De havde jo store rygge dengang, så de kunne give nogle ordentlige slag, men ikke så store arme. Benene skulle også være hurtige, så alt for store benmuskler duede heller ikke, siger Mikkel Boe Følsgaard til TV 2.

Men hvis du forventer at møde en stor og brutal bokser-Mikkel Boe Følsgaard på gaden, så kan du godt tro om igen. 

- Da vi havde indspillet den sidste scene bad jeg om en fadøl og en cola. Efter én måned var alle musklerne væk og jeg lignede mig selv igen. Det var sgu ret deprimerende, siger han. 

Den gamle kæmpe

'Den bedste mand' er instrueret af Mikkel Serup, som har haft et samarbejde med den rigtige Jørgen "Gamle" Hansen og hans kone Hanne i tilblivelsen af filmen. 

Det interessante ved Jørgen "Gamle" Hansen var hans psyke i ringen. På gode dage var han en af de allerbedste med en massiv og frygtet højre, men klappen kunne også gå ned og så kunne man se, at han ikke ville mere og blev bange.

Mikkel Boe Følsgaard

Selv har Mikkel Boe Følsgaard studeret den gamle bokser gennem utallige interviews og kampe på Youtube og selvfølgelig biografiske bøger. 

- Der er altid nogen, som vil være uenige, når man skildre personer, som lever. Jeg har gjort, hvad jeg kunne, for at være ham. Jeg har også øvet meget på at tale som Jørgen "Gamle" Hansen. Hans familie har set filmen, og hans barnebarn skrev til mig, at de var meget glade for filmen og den ramte godt, siger Mikkel Boe Følsgaard og fortsætter: 

- Det interessante ved Jørgen "Gamle" Hansen var hans psyke i ringen. På gode dage var han en af de allerbedste med en massiv og frygtet højre, men klappen kunne også gå ned og så kunne man se, at han ikke ville mere og blev bange, siger han.

'Den bedste mand' har premiere 15. juni og har, udover Mikkel Boe Følsgaard i rollen som Jørgen "Gamle" Hansen, også skuespillere som Lene Maria Christensen i rollen som Hanne Hansen og Søren Malling som Mogens Palle plus mange flere.