Hollywoodstjerne begejstret for Pilou Asbæk: - Han er bare skør

Den danske skuespiller måtte tage et fly til USA - for egen regning - for at fortælle folkene bag 'Ghost in a shell', at de havde begået en fejl.

Den danske skuespiller Pilou Asbæk har for længst erobret den danske filmscene, men nu får han måske også fået sit store internationale gennembrud.

For den danske skuespiller en af hovedrollerne i DreamWorks' 120 millioner dollar dyre film 'Ghost in the Shell', der har Hollywoodstjernen Scarlett Johansson i hovedrollen.

Det er dog en rolle, som han har kæmpet hårdt for at få, fortæller han i Go’ morgen Danmark.

- På to år, tror jeg, jeg har lavet mellem 200 og 250 castings, som jeg så ikke har fået. Det vidner jo bare om, hvor vanvittig meget, der bliver produceret.

- Og hvor meget lort, der også er, siger han med et grin.

De kunne ikke lide hans bånd

Scarlett Johansson og Pilou Asbæk har tidligere spillet sammen i Luc Bessons film, Lucy, og det er faktisk én af grundene til, at det lykkedes ham at komme i betragtning til rollen som antiterrorbetjenten Batou.

Men han var ikke selvvalgt til rollen. Faktisk blev han afvist efter den første casting, fortæller han.

Castingen foregik på den måde, at Pilou Asbæk fik tilsendt filmens manuskript og en rolle, som han skulle læse, fortolke, indspille på kamera og redigere og sende til casterne inden for 24 timer.

- Og så får jeg at vide, at Paramount og Dreamworks ikke er specielt glade for det her arbejde, jeg har lavet på det her bånd, fortæller Pilou Asbæk.

Det fik den danske skuespiller til at tage sagen i egen hånd.

Fløj til USA for egen regning

Kort tid efter, at Pilou Asbæk havde fået beskeden, sad han i et fly fra Danmark – med kurs mod USA – for at fortælle producenterne, at de tog fejl.

- Nu flyver jeg til LA for egen regning, og så tager jeg møder med jer, og så forklarer jeg jer, hvorfor jeg er den bedste til denne her rolle, sagde han til casterne.

- Jeg kan være overbevisende, når jeg gerne vil være det, tilføjer Pilou Asbæk.

Strategien lykkedes, og han fik som bekendt rollen i filmen, som har premiere i denne uge.

Pilou Asbæk blev overrasket på tv, da værten i Go' morgen Danmark delte en personlig anekdote om hans far.

Har udviklet et venskab

Ifølge Pilou Asbæk har han undervejs udviklet et venskab til Scarlett Johansson.

Blandt andet legede hendes datter, Rose, og hans datter, Agnes, sammen, når de havde fri.

Go’ morgen Danmarks filmanmelder mødte Scarlett Johansson, inden interviewet med Pilou Asbæk, hvor hun fortalte om nogle af de stunder, som hun havde haft med den danske skuespiller.

Filmstjernen Scarlett Johansson og Pilou Asbæk udviklede et venskab under indspilningerne til filmen 'Ghost in a shell'. Her fortæller hun om én af de episoder, hvor hendes danske ven gjorde noget skørt. Video: Thomas Jørgen Seerup

Blandt andet kunne fortælle om en af de gange, hvor Pilou Asbæk, pludseligt sprang om bag baren – for at lave og servere drinks for alle gæsterne.

- Tjenerne havde alle de her tropiske skjorter på, og han besluttede sig for at gå om bag baren og tage en af de her skjorter på og begyndte at servere drinks for hele baren.

- Han er bare skør, fortalte Scarlett Johansson.

Filmen får fire stjerner

Selve filmen har fået blandede anmeldelser.

I Go’ morgen Danmark får 'Ghost in a shell' dog fire ud af seks stjerner – blandt andet på grund af Pilou Asbæks præstation, og fordi det er en ”vanvittig flot forlystelsestur” og ”en visuel oplevelse”.

Det trækker ned, at instruktøren ikke har forløst det filosofiske univers, som Manga-universet også besidder, men Pilou Asbæk spiller rollen som antiterrorbetjenten Batou rigtig godt, lyder dommen fra Go' morgen Danmarks filmanmelder, Ann Lind Andersen.

Karakteren har den funktion, at han skal fungere som et anker for hovedkarakteren, spillet af Scarlet Johansson – samtidig med, at han skal vise, at han også er menneskelig. Og det lykkedes for Pilou Asbæk, mener Ann Lind Andersen.