Enken giver lov - Bamses venner genopstår

16x9
De resterende medlemmer af 'Bamses Venner' har nu fået lov til at kalde sig for netop dét navn igen. Fra venstre: Peter Bødker, Anders Lampe og Frank Thøgersen Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Efter mange år under et andet navn, optræder 'Bamses Venner' nu igen under netop dét navn.

Flemming 'Bamse' Jørgensen er ikke mere, men nu genopstår hans band under det gamle navn 'Bamses Venner'.

Det får de lov til, efter at Flemming 'Bamse' Jørgensens enke, Käte Jørgensen, har givet sin accept. Det er nemlig hende der arvede rettighederne til bandnavnet, da Bamse gik bort nytårsnat 2011. Det skriver BT søndag.

Bamses Venner optrådte for første gang under navnet i forbindelse med Dansktop Prisen 2017 som blev afholdt lørdag aften i Jyske Bank Boxen.

Her valgte de at spille nummeret 'En engel som dig', som sanger og sangskriver Kim Schwartz har skrevet teksten til på opfordring af Bamse.

Bamse nåede ikke selv at høre sangen, men lørdag blev den altså opført i hans minde.

Stig og vennerne

De sidste fem år har de resterende medlemmer af 'Bamses Venner' Peter Bødker, Anders Lampe og Frank Thøgersen, optrådt sammen med Stig Rossen under navnet 'Stig og vennerne', men nu har de altså fået lov til at bruge deres gamle navn.

'Bamses Venner' eksisterede oprindeligt fra 1973 til 2011, og i 1980 vandt gruppen Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Tænker altid på dig".

Blandt gruppens mest kendte numre er "Vimmersvej", "I en lille båd der gynger" og "Hvorfor går Louise til bal".