BH90210

Her er 10 skøre ting du ikke vidste om 'Beverly Hills 90210'

Én skuespiller løj sig yngre, mens en anden blev fyret, før hendes kontrakt udløb. Her får du 10 facts om 'Beverly Hills 90210', du måske ikke vidste

Selvom tv-seere over hele verden stadigvæk kan se 'Beverly Hills 90210' , er det mere end 25 år siden, at skuespillerne første gang begyndte indspilningerne til den populære serie.

Skuespillerne afslørede hemmelighederne

Dengang fortalte skuespillerne, der blev store teenageidoler, ikke meget om, hvad der foregik bag kulisserne, men som årene er gået, har både skuespillere, producenter og manuskriptforfattere efterhånden afsløret mere og mere om, hvad der skete før, under og efter optagelserne i tv-serien.

Fakta om 'Beverly Hills 90210'

 • Oprindeligt hed serien 'The Class of Beverly Hills'.
 • West Beverly High School findes ikke i virkeligheden. Skolen, der bliver brugt i optagelserne, hedder Torrance High School.
 • Jennie Garth var den første, der fik en rolle i tv-serien.
 • Dylan McKay skulle oprindeligt kun have været med i de første afsnit af tv-serien, men han blev senere forlænget.
 • 'Beverly Hills' er den mest indbringende tv-serie, produceren Aaron Spelling har lavet.
 • Der findes 296 afsnit af 'Beverly Hills' - ingen skuespillere har medvirket i samtlige afsnit.

For eksempel ved vi i dag, at Brenda og Kelly både var rivalinder foran og bag kameraet og faktisk kom op og slås under optagelserne. Det har begge skuespillerinder senere fortalt. Ligesom Jason Priestley i sin biografi har afsløret, at en række af skuespillerne havde et forhold til hinanden.

I anledning af tv-seriens 25 års jubilæum i Danmark har vi samlet ti sjove ting, du måske ikke vidste om 'Beverly Hills 90210'.

Liste: 10 skøre ting du ikke vidste om 'Beverly Hills 90210'

 1. Afstemninger på Kellys mange ulykker

  Kelly Taylor

  Kelly Taylor er uden tvivl den Beverly Hills-karakter, der bliver udsat for det største antal skandaler og ulykker gennem tv-serien. Faktisk findes der forskellige afstemninger på nettet, hvor man kan stemme på, hvad der er det værste, der er sket for Kelly Taylor. Hun er blandt andet blevet voldtaget, skudt og forsøgt myrdet, samt haft et kokainmisbrug, hukommelsestab, en ufrivillig abort og et misbrug af slankepiller.  

 2. Dylan skulle kun være med i få afsnit

  Dylan McKay

  TV-kanalen Fox, der sendte 'Beverly Hills 90210', var ikke begejstrede for karakteren Dylan McKay. Derfor skulle han efter planen kun være med i de første afsnit af serien, og produceren Aaron Spelling måtte betale skuespilleren Luke Perry af egen lomme. Men Fox ændrede hurtigt mening, da de så, hvor populær karakteren blev. 

 3. Derfor måtte Brenda slå op med Dylan

  Dylan McKay og Brenda

  Manuskriptforfatteren Darren Star var tvunget til at lade Brenda og Dylan gå fra hinanden i anden sæson. På tv-kanalen Fox var man nemlig chokeret, da Brenda mistede sin mødom til Dylan - ikke fordi hun mistede sin mødom, men fordi hun i den efterfølgende scene var glad for det. Man ville helst have, at serien skulle vise konsekvenserne af sex. Derfor lod manuskriptforfatteren Brenda slå op med Dylan kort tid efter. 

   

 4. Jamie Walters musikkarriere gik i vasken

  Jamie Walters

  Efter at have spillet rollen som Donnas voldelige kæreste Ray Pruit, gik Jamie Walters sangkarriere langsomt ned ad bakke. Mange mener, at det især skyldes en altafgørende scene i serien, hvor han i raseri skubber Donna Martin ned ad en trappe. 

 5. Andrea løj om sin alder

  Andrea, David og Donna.

  Gabrielle Carteris, der spiller rollen som Andrea, løj sig yngre, da hun skulle til audition på 'Beverly Hills 90210'. Hun fik at vide af sin advokat, at hun godt kunne underskrive kontrakten under en anden alder, så længe hun skrev, at hun var over 21 år. Hun var 29 år dengang og dermed den ældste skuespiller blandt "teenagerne" i serien. 

 6. Drew Barrymore sagde nej til rollen som Valerie

  Drew Barrymore

  Holdet bag serien havde både Alicia Silverstone, Alyssa Milano og Drew Barrymore i tankerne til rollen som Valerie Malone. Barrymore blev faktisk tilbudt rollen, men sagde nej. Det blev som bekendt Tiffani  Amber Thiessen, der kom til at spille den skandaleombruste Valerie.  

 7. Gymnasium ville ikke have noget med serien at gøre

  Beverly Hills

  Beverly Hills High School ville ikke have deres navn brugt i tv-serien, derfor hedder gymnasiet, teenagerne går på, 'West Beverly Hills High School'. Optagelserne ude foran gymnasiet foregår på 'Torrance High School'. Samme skole blev i øvrigt brugt i en anden populær teenage-serie 'Buffy - Vampyrernes Skræk.'

 8. Jennie Garth var den første

  Jennie Garth

  Jennie Garth, der spiller rollen som Kelly, var den første, der fik en rolle i 'Beverly Hills 90210' efter fem castings. 

 9. Jason Priestley fik rollen tre dage før

  Brandon Walsh

  Jason Priestley var til gengæld den sidste, der kom med i serien. Han gik til audition på rollen som den velopdragne, politisk korrekte Brandon en fredag - fik rollen - og gik igang med optagelser mandag.

 10. Hilary Swank blev fyret

  Hilary Swank

  Hilary Swank, der spiller rollen som single-moren Carly Reynolds, havde egentlig fået en kontrakt på to sæsoner i tv-serien, men efter 16. afsnit blev hun fyret. Hun har dog senere, som den eneste Beverly Hills-skuespiller, vundet ikke bare én, men to Oscar-statuetter for andre film. 

Kilder: ABC News, New York Times og Entertainment Weekly.