Fik kræft midt under Vild med dans – nu er hun rask og har fået sin drøm opfyldt

Det virkede lidt syret for Karina Frimodt, for hun havde lige danset rundt på tv og følte sig ikke syg. Men det var hun.

I 2015 var danseren Karina Frimodt midt i TV 2-programmet Vild med dans sammen med sin dansepartner, den tidligere fodboldspiller John Faxe Jensen, da hun blev ramt en ubehagelig overraskelse.

Det var tilmed i netop den uge, hvor Vild med dans satte fokus på kræft sammen med Knæk Cancer, at Karina Frimodt mærkede en knude i sit ene bryst.

Til at begynde med tænkte hun – lidt naivt, indrømmer hun i dag - at det nok ikke var noget alvorligt. Derfor ventede hun med at få knuden undersøgt.

- På det tidspunkt var det ligesom dansen og Faxe, jeg fokuserede på, og så tænkte jeg, at når jeg så ryger ud med Faxe, så kan jeg få tjekket den knude, som nok bare er en vandcyste, siger Karina Frimodt i Go’ aften Danmark.

- Jeg følte mig jo ikke syg

Frimodt og Faxe røg ikke ud lige med det samme. Men da hun endelig kom til sin egen læge, blev hun sendt direkte videre til Rigshospitalet.

Det viste sig, at hun havde en ondartet knude, der var forstadiet til kræft, i det ene bryst.

- Det virkede lidt syret. Man havde lige stået i et tv-program og danset rundt, og jeg følte mig jo heller ikke syg, siger Karina Frimodt.

Brug for et punktum

Danseren blev opereret to gange og fik fjernet det ene bryst.

- Og dér ved jeg jo så ikke, om det bliver en lavine af operationer, jeg ryger ind i, eller om jeg kan få sat et punktum. Og på det tidspunkt havde jeg virkelig bare brug for at få sat punktum og komme videre, fortæller hun.

Heldigvis blev der sat punktum med operation nummer to. I dag er Karina Frimodt erklæret rask, og så har hun fået opfyldt en barndomsdrøm og startet sin egen danseskole.

- Det er en drøm, jeg har haft - også før jeg blev syg. Så det er jo noget, jeg altid rigtig gerne har villet, fordi jeg virkelig elsker at undervise. Men det er klart, at det er virkelig dejligt at få sat hak ved en af de ting, som jeg har gået og drømt om, siger danseren.