Oscar

Se historisk Oscar-brøler: Den forkerte vinder blev udråbt ved en fejl

Ved dette års Oscar-show skete det, der bare ikke måtte ske. Prisuddeleren kom til at overrække en statuette til den forkerte.

Mandag morgen kunne man opleve, hvad man vist roligt kan kalde verdenshistoriens største Oscar-brøler. 

For da den sidste og mest prestigefyldte pris for 'Årets bedste film' skulle overrækkes, tøvede prisuddeleren Warren Beatty lidt, før han rakte kuverten til sin meduddeler Faye Dunaway, der kiggede på kuverten og udråbte 'La La Land' som vinder. 

- Det er sket en fejl - det er ikke en joke!

Og traditionen tro myldrede hele holdet bag filmen op på scenen og påbegyndte deres takketaler, men pludselig afbrød produceren på 'La La Land', Jordan Horowitz, takketalen med ordene: 

- Undskyld, nej! Der er sket en fejl! - 'Moonlight' vandt prisen. Det er ikke en joke!

Hverken holdet på scenen eller publikum så helt ud til at forstå, hvad der foregik, men da produceren til sidst viste kuverten med 'Moonlights' navn til kameraet, begyndte det at gå op for både publikum og seere, hvad det var, der var sket.

Den forkerte vinder var blevet udråbt, og folkene bag filmen 'Moonlight' begyndte chokeret at bevæge sig op på scenen, mens 'La La Land'-holdet slukørede måtte gå ned fra scenen.

Efter en del tumult fandt instruktøren bag 'Moonlight', Barry Jenkins frem til mikrofonen, på scenen og udbrød:

- Selv i mine drømme virker dette uvirkeligt. Men til helvede med drømme, jeg er færdig med at drømme, for det her er virkeligt!.

Fik forkert kuvert

Det viste sig, at Warren Beatty og Faye Dunaway havde fået den forkerte vinder-kuvert, det forklarede Warren Beatty oppe på scenen. 

- Jeg åbende kuverten, og den sagde 'Emma Stone - La La Land', det var derfor, jeg var så forvirret, fortalte han.  

Emma Stone havde vundet prisen forinden for 'Bedste kvindelige hovedrolle' i 'La La Land'. 

Hun udtalte efterfølgende, at hun havde sin vinderkuvert med sit navn på sig hele tiden. Derfor undrer hun sig over, hvordan prisuddelerne kunne have et kort med hendes navn på. 

Filmekspert: Det største Oscar-fuck up nogensinde

Filmanmelder Ann Lind Andersen  sad med hele aftenen i TV 2-studiet under Oscar-showet og behøvede ikke at tænke længe, da hun skulle svare på, hvad det var, vi lige havde været vidner til: 

- Det her er det største Oscar-fuck up nogensinde. Det er den største fejl nærmest i Awardshow-historien, siger hun i Go' Morgen Danmark. 

'La La Land' var nomineret til rekordmange Oscars i år - hele 14 nomineringer. Men de endte med at gå hjem med seks statuetter for blandt andet 'bedste kvindelige hovedrolle' og 'bedste instruktør', som gik til henholdsvis Emma Stone og Damien Chazelle. 

'Moonlight' vandt tre priser - blandt andet prisen for bedste mandlige birolle, og prisen for bedste film, selvom de altså i første omgang troede, at de havde tabt prisen til 'La La Land'.

Note: TV 2 har ikke længere rettigheder til klip fra Oscar-showet, de er derfor fjernet fra artiklen.