Oscar

Oscar-vært gik efter Trump fra start

Oscar-værten Jimmy Kimmel holdt sig ikke tilbage med at referere til den amerikanske præsident Donald Trump i sin åbningstale.

Vært Jimmy Kimmel åbnede det store Oscar-show med en tale, som langt fra lagde fingre imellem. Komikeren og talkshow-værten indledte nemlig med en lang opremsning af jokes om den amerikanske præsident Donald Trump. 

- Dette show bliver set af millioner af amerikanere, og det kan ses i hele 225 lande... som nu hader os, sagde han indledningsvist.

Og hvis man var i tvivl om, at det nu var Trump, det handlede om, så gjorde han det hurtigt klart:

- Hvis hver af jer, som ser det her show, tager fat i en, som I er uenige med og har en positiv, venlig samtale, så kan vi alle sammen 'Make America Great Again'. Dermed tog han fat i Trumps berømte valgslogan og slog fast med syvtommersøm, at det handlede om den nyvalgte amerikanske præsident.  

Se eller gense hele Oscar-showet på TV 2 Play:

Gennem hele talen flød det med små stikpiller til præsidenten.

- Jeg vil gerne sige tak til præsident Trump. Kan I huske, da det var Oscar-uddelingen, der var racistisk? Det er væk, takket være ham, sagde Kimmel med reference til, at Oscars har haft tradtion for at nominere hvide skuespillere frem for sorte - særligt i 2016, hvor der var historisk få sorte blandt de nominerede.

Nu er det ikke Oscar-uddelingen, der er racisitisk, men nærmere den nye præsident, ifølge Kimmel.

- Meryl Streep er overvurderet

Mens publikum jublede, slog han også ned i en strid, som startede ved en anden af de store amerikanske prisuddelinger - nemlig Golden Globes. 

Her affødte Meryl Streeps takketale et meget vredt tweet fra præsident Donald Trump med teksten: 

- Meryl Streep, en af de mest overvurderede skuespillerinder i Hollywood, kender mig ikke, men angreb mig i nat til Golden Globes. Hun er en... 

Meryl Streep, som er blandt de mest vindende skuespillere nogensinde og meget respekteret i Hollywood, havde talt om Trumps kvindesyn efter det kom frem, at han havde talt nedladende om kvinder på en 11 år gammel optagelse. 

Kimmel bad Streep, som han konsekvent kaldte "overvurderet" og "uinspirerende" om at rejse sig og modtage publikums klapsalver.

Hun har i år fået sin tyvende Oscar-nominering.  

- Fed kjole forresten, er det en Ivanka (Trumps datters modemærke red.)?, sagde han, inden hun fik lov at sætte sig ned igen.

En anden dygtig skuespillerinde, som også kom i værtens Trump-mølle, var franske Isabelle Huppert, som er nomineret for bedste kvindelige hovedrolle for sin rolle i filmen 'Elle'. 

- Jeg er glad for at Homeland Security lod dig komme ind i landet, sagde han med klar reference til Trumps indrejseforbud, som netop er blevet ophævet igen af den amerikanske højesteret. 

Pessimistiske udsigter

Kimmel havde dog ikke kun sjove stikpiller til Trump. Selvom de fleste af hans sætninger endte med et sjovt twist, lagde han ikke skjul på, at USA er i svære tider.  

- Jeg behøver ikke fortælle jer det, men vores land er delt op lige nu. I forventer sikkert at jeg skal sige noget, som kan forene os. Men det kan jeg ikke, sagde han.

Han sluttede sin indledende monolog med en af sine sædvanlige jokes:

- Nogle af jer vil komme herop på scenen og give en tale, som den amerikanske præsident vil skrive på Twitter kun med store bogstaver i sin morgen-tweet. Og det synes jeg er helt vildt fantastisk.