Kendte

Anders Matthesen advarer om ny dokumentar: - Den er god men ikke sjov

En ny biograffilm skildrer den proces, der går forud for Anders Matthesens shows.

- Inde i mit hoved er der kaos. Jeg har simpelthen ikke den samme selvtilid længere. Jeg har mistet modet lidt, kan jeg mærke.

Sådan starter traileren til dokumentarfilmen 'Den anden side', der gennem flere år følger komikeren Anders Matthesen i tykt og tyndt.

- Det er meget privat. Den er god, men hvis man tænker, det er en ny sjov Anders Matthesen-film, så skal man ikke se den. Det er ikke en comedy-film, siger Anders Matthesen til TV 2.

Overvejer at stoppe

I stedet skildrer filmen den proces, komikeren forsvinder ind i mellem sine shows.

- Jeg bryder mig selv ned hver gang, lærer noget nyt og bygger op igen. Du kan kalde det nede og vende eller ude at hænge i vinden og blafre. Jeg er ikke deprimeret, men det er en krise og en udfordrende periode. Det er sådan, det er hver gang, forklarer Anders Matthesen. 

Gad vide om jeg er færdig, og jeg ikke skal lave det her mere?

Anders Matthesen, komiker

Specielt showet 'Anders' i 2013 sendte komikeren ud i en svær proces.

Showet handler om identitet, men det var først, da tæppet gik for ved den sidste forestilling, at Anders Matthesen for alvor begyndte at forholde sig til spørgsmålet om sin egen.

- Gad vide om jeg er færdig, og jeg ikke skal lave det her mere?, spørger Anders Matthesen sig selv i dokumentaren.

Lange skriveblokader og tvivlsomme karriereskift

Men tanken om at give op og lave noget andet, er ikke fremmed for Anders Matthesen, og han er faktisk glad for at dele den.

- Det kan være barsk i filmen, men det er ikke unikt. Det er bare ikke blevet filmet før. Hvis nogen tror, jeg bare ryster det ud af ærmet, så vil jeg gerne vise, at det er svært. Hvis nogen tror, det gælder om at komme gratis på vip-klub, så skal folk se, at det her er mit arbejde, siger Anders Matthesen. 

Jeg har gået i tre år og sparet op og ikke vidst, hvad jeg skulle.

Anders Matthesen, komiker

Arbejdet byder på lange skriveblokader og en periode, hvor Anders Matthesen tror, han fremover skal lave sjove køleskabsmagneter. 

Men som flere gange før munder processen også ud i et show.

- Så kommer der en periode med mareridt, og hvor jeg begynder at købe ekstra ind af alle parykker for at gardere mig, siger Anders Matthesen.

Usårlig nu

Lige nu turnerer Anders Matthesen med showet 'Shhh', der, som man kan se i filmen, har været længe undervejs. 

- Jeg har gået i tre år og sparet op og ikke vidst, hvad jeg skulle. Nu kender jeg planerne helt frem til år 2019. Jeg har 14 forestillinger tilbage af mit show, jeg har lige udgivet en børnebog, jeg skriver på en toer, og jeg vil gerne lave noget i forbindelse med mit 25-års jubilæum næste år. Alt skal ud på en gang nu. Det er sådan en usårlighedsperiode, siger Anders Matthesen, der oven i det hele altså også er aktuel med en personlig dokumentar om sit liv og sin arbejdsproces.

Dokumentaren 'Den anden side' har biografpremiere den 27. april i år, og vil blive vist på TV 2 i foråret 2018.

Du kan se traileren allerede nu i afspilleren øverst.