Kendte

Derfor vil Jussi Adler-Olsen ikke læse krimikollegas bøger

Den danske krimiforfatter afholder sig fra at læse andre bøger i samme genre.

Han skriver den ene bog efter den anden om vicekriminalkommissær Carl Mørck og Afdeling Q, og i efteråret udkom den syvende roman i rækken.

Jussi Adler-Olsen er dog langt fra ene om at hitte som skandinavisk krimiforfatter. Kigger man eksempelvis over på nabolandet Norge, står forfatteren Jo Nesbø bag krimiserien om politimanden Harry Hole, og et bogsalg på mere end 23 millioner eksemplarer på verdensplan. 

Den danske forfatter har til sammenligning solgt i alt cirka 14 millioner bøger. 

Men selv om de to krimiforfattere burde have meget til fælles, vil Jussi Adler-Olsen helt bevidst ikke læse kollegaens bøger.

Det afslører han i et interview med norske VG. 

- Jeg har aldrig mødt Jo, og jeg har ikke læst nogen af hans bøger. Jeg vil ikke påvirkes på nogen måde. Vi er jo også konkurrenter, siger Jussi Adler-Olsen til det norske medie.

Venter til pensionisttilværelsen

Jussi Adler-Olsen vil hellere vente til et bestemt tidspunkt, før han går i gang med Harry Hole-serien. 

- Jeg venter, til jeg bliver pensionist. Så vil jeg læse alt af Nesbø, lyder det fra den 66-årige danske forfatter. 

I 2014 afslørede Jussi Adler-Olsen i et andet interview, at han faktisk helt generelt afholder sig fra at læse bøger af andre krimiforfattere. 

- Jeg opfatter mig som helt alene på min bane. Jeg læser aldrig det, de andre skriver. Det fungerer bedst for mig, når jeg ikke ved, hvad jeg er oppe imod. Jeg læser af og til en bagside-tekst på en anden krimi, læser en anmeldelse af de andres krimier i ny og næ, bladrer nogle gange for lige at tjekke skrivestilen, sammenlignet med min egen, sagde han dengang til BT.

Den danske forfatter udgav i efteråret 'Selfies', som er den syvende bog i rækken om Afdeling Q. Planen er at skrive i alt 10 bøger i serien om Carl Mørck, Assad og Rose.