Kendte

Siger farvel til 'Den skæggede dame': - Jeg er nødt til at slå hende ihjel

- Jeg har ikke længere brug for hende, lyder den opsigtsvækkende melding fra kunstneren bag den skæggede Melodi Grand Prix-vinder.

Den 28-årige østrigske sanger Tom Neuwirth forbereder sig på at lukke ned for sit alter ego, Conchita Wurst. 

Kvindefiguren med skæg og den store stemme sikrede ham sejren under Eurovision i København i 2014 med sangen 'Rise Like a Phoenix'.

Til det tyske medie Die Welt fortæller Tom Neuwirth, at han har lyst til at skabe noget nyt. 

- Siden Eurovision-sejren har jeg i princippet opnået alt med den skæggede dame. Jeg har ikke længere brug for hende, fortæller han. 

Til spørgsmålet om, hvad der så skal ske med Conchita Wurst, kommer denne makabre udmelding: 

- Jeg er nødt til at slå hende ihjel.

Trods de ord har Conchita Wurst efter avisudgivelsen skrevet på sin egen Instagramside, at "det sker ikke lige nu", at karakteren lægges i graven.

TOM NEUWIRTH

Født 6. november 1988 i Gmunden, Østrig. 

I 2007 får han en andenplads i det østrigske talentshow 'Starmania'.

I 2011 færdigør han et designstudie, og her begynder han at optræde som karakteren Conchita Wurst. 

I 2014 får Conchita Wurst flest østrigske stemmer og skal repræsentere landet ved Eurovision i København, hvilket hun vinder. 

I 2015 udgiver Conchita Wurst sit første album. 

I 2017 meddeler Tom Neuwirth, at han er klar til at prøve noget andet end at være Conchita Wurst. Senere på året vil han udgive sit andet album. 

Kilder: Conchitawurst.com og Die Welt

Tom gør oprør

Den østrigske sanger er i øjeblikket ved at finde ud af, hvilken type person han gerne vil være. 

- Mere end nogen sinde før sætter jeg spørgsmålstegn ved mig selv for tiden. Jeg prøver at finde ud af, hvad jeg er rigtig god til. Jeg kan lidt af alting, det er mit problem. Jeg prøver at finde mig selv. Og Tom gør oprør, lyder det til den tyske avis. 

Efter Eurovision-sejren skabte karakteren Conchita Wurst masser af opmærksomhed som forkæmper for rettigheder for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. 

Conchita Wurst blev blandt andet inviteret til at optræde i Europa-Parlamentet og på FN's kontor i Wien. Dengang sagde FN's generalsekretær Ban Ki-moon

- Hun udfordrer folks forudfattede idéer om køn og seksualitet - og hun appellerer til dem om at acceptere hende, som hun er.

Her møder Conchita Wurst og FN's tidligere generalsekretær Ban Ki-moon hinanden i FN-bygningen i Wien.