Titanic-skaber 20 år efter: Derfor døde Jack

Instruktøren bag Titanic, James Cameron, holder fast ved, at kontroversiel Titanic-afslutning holder.

Siden filmen Titanic tog verden med storm i 1997, er det jævnligt blevet diskuteret, om filmens hovedperson, Rose (Kate Winslet), kunne have reddet den anden hovedperson, Jack (Leonardo DiCaprio), i en scene, hvor de befinder sig i det iskolde vand efter forliset.

Flere har peget på, at der er masser af plads på den dør, som Rose ligger på og som Jack holder fast i.

Blandt andet slog det populære tv-program Mythbusters i 2012 fast, at Jack kunne være blevet reddet ved hjælp af en redningsvest.

Ved at lægge Roses redningsvest ind under døren, kan opdriften blive tilstrækkelig stor til at bære to mennesker - og dermed kunne parret leve lykkeligt til deres dages ende, lød det i programmet.

- De er fulde af lort

Instruktøren bag filmen, der modtog 11 oscars, James Cameron, giver nu svar på tiltale i et interview med The Daily Beast.

Her siger stjerneinstruktøren blandt andet, at ”de sjove fyre bag programmet Mythbusters er fulde af lort”.

Ifølge mediet siger James Cameron, der ellers har holdt sig fra at kommentere programmets konklusion, med et grin:

- Skal vi virkelig derhen igen? Hør, det er meget, meget simpelt. Hvis du læser side 147 i manuskriptet, står der: ”Jack går af brættet og giver sin plads til Rose, så hun kan overleve. Så simpelt er det”, siger han og henviser til, at de to hovedroller befinder sig i minusgrader.

- Mythbusters foreslår, at Jack tager hendes redningsvest af, svømmer ned under den her ting og sætter vesten fast, så den ikke skyller væk to minutter efter, siger han og vurderer, at en sådan aktion ville tage fem-10 minutter.

- Når han endelig kommer tilbage, vil han allerede være død. Så det ville ikke virke, siger James Cameron.

Nogle sjove fyre

Han slår samtidig fast, at Jacks bedste chance for at overleve i filmen er at holde sin overkrop oven vande og håbe på at blive reddet af en båd eller lignende.

- De er nogle sjove fyre (de to værter i Mythbusters), og jeg elskede at lave showet med dem, men de er fulde af lort, lyder det fra instruktøren.

Det er langt fra alle, der deler James Camerons holdning til scenen. 

Nedenfor kan du se et af de mange billeder, som folk har lagt på de sociale medier, hvor de forsøger at bevise, at der var plads til begge på døren. Billedet her er lagt op under hashtagget 'rosekilledjack', som betyder 'Rose dræbte Jack'.

Den ene af personerne i den berømte scene, Kate Winslet, er i modsætning til instruktøren ikke overbevist om, at scenen holder.

I 2013 besøgte Kate Winslet et amerikansk talkshow, hvor værten Jimmy Kimmel stak til hende:

- Du lod ham fryse ihjel i vandet. Der var masser af plads på den dør, sagde han.

- Jeg ved det, jeg ved det. Jeg tror, han faktisk kunne have været på døren, svarede Kate Winslet dengang.