Årgang 0

'Årgang 0'-mor i audiens hos Dronningen

Rachels mor, Theresia, har en kongelig udnævnelse og hvide handsker med i tasken, da hun skal møde selveste dronning Margrethe.

Theresia Treschow-Kühl og ægtemanden Lars Ellebye skal flytte til byen Tarp, der ligger lige syd for Flensborg. De skal flytte, fordi Theresia, er blevet udnævnt som præst for det danske mindretal i Sydslesvig.

Theresia har holdt 9 års pause fra præstegerningen, men er heldigvis faldet godt til i jobbet. Hun er allerede flyttet ind i præsteboligen, mens Lars venter med at flytte ind, til boligen er færdigrenoveret.

Renoveringen af præsteboligen trækker ud

- Åh lad være med at spørge om det, siger Theresia, da TV 2 møder hende foran Christiansborg,

- Det går lidt langsomt med renoveringen, jeg tror slet ikke, de er begyndt endnu, siger hun.

Imens pendler hun mellem præstebolig, job, og hjemmet i Aabenraa.

- Det tager heldigvis kun en halv time, så er jeg hjemme hos Lars, siger hun.

Onsdag skal det dog handle om noget helt andet end tankerne om renoveringen af præsteboligen. Theresia er nemlig taget til København, sammen med sin ægtemand Lars, fordi hun skal i audiens hos dronning Margrethe, da Theresia har modtaget en kongelig udnævnelse. I brevet står: 

"Vi Margrethe den anden af guds nåde Danmarks Dronning gør vitterligt, at Vi har stadfæstet pastor Theresia Low Treschow-Kühl som præst for de danske menigheder i Ugle Herred i Sydslesvig med virkning fra den. 15. Oktober 2016"

Det er dog ikke alle præster, der udnævnes af Dronningen, men kun præster i danske kirker i udlandet.

- For mig betyder det rigtig meget, at jeg har Dronningen bag mig, når jeg står i udlandet, siger hun

Bukkede for Dronningen

Før audiensen har Theresia indkøbt hvide handsker, som alle skal bære under audiensen.

- Jeg var meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle neje i præstekjole. Men så fik jeg at vide, at når man bærer en uniform, som herre også bærer,  skal man bukke for dronningen. Så jeg har altså bukket for dronningen, siger hun. 

Kender jeg ikke dig fra fjernsynet?

Theresia er vant til, at folk spørger hende ”om de ikke har set hende i fjernsynet”, og det var da også tilfældet, da hun troppede op foran Christianborg. Flere nysgerrige tilskuere var lige et smut forbi og hilse på kendisparret fra 'Årgang 0'.

-Jeg ved ikke, om Dronningen ser 'Årgang 0', men adjudanten, der åbnede døren, var ikke bleg for at spørge: ”Er det ikke dig fra 'Årgang 0', griner Theresia.

Rachel er glad for at være i Argentina

Når Theresia ikke kører frem og tilbage til jobbet, bruger hun tid på at skype med datteren Rachel, der i øjeblikket er på udveksling i Argentina.

- Hun har det bare så godt derovre, og hun er blevet rigtig god til spansk, fortæller Theresia.

Rachel har fulgt med i 'Årgang 0' selvom hun er i Argentina, og her var der et særligt klip, der ikke vækkede udpræget begejstring, afslørede hendes mor: 

- Til gengæld vakte Lars-twerken ikke den store glæde hos teenageren, som bebudede ”at hun ville skifte efternavn”, griner Theresia.

'Årgang 0'-Rachel befinder sig i Argentina, mens hendes forældres dans hjemme i stuen går viralt.

- Rachel er vant til, at vi gør skøre ting, så det mener hun nok ikke alvorligt, tilføjer Theresia.

Rachel må fejre sin 17 års fødselsdag i Argentina

Til gengæld kan hun helt selv bestemme, om hun vil skifte efternavn, når hun til næste år fylder 18 år og derved bliver myndig.

- Det virkede som i går, hun var en lille pige, tænk, næste gang jeg skal fejre hende, bliver hun 18 år, siger Theresia.