Kendte

Andens hemmelighed: Sådan træner han sin ekstreme hukommelse

De fleste danskere kender ham som den skaldede komiker med den ekstreme hukommelse, men hvordan er Anders Matthesen helt privat?

Anders "Anden" Matthesen er ophavsmand til nogle af de største succeser i dansk underholdning. 

Den 40-årige komiker fra Albertslund, der etablerede sig som standup-komiker og fortsatte videre som rapper og filmskaber. Et multitalent, der tilsyneladende skaber en succes i stort set alt, hvad han laver. 

Men den høje kvalitet skaber også høje forventninger, som giver den rå entertainer stress og skaber en usikkerhed for karrieren. 

Helt tæt på

Dokumentarfilmsinstruktøren Pernille Rose Grønkjær har helt ekstraordinært fået lov til at følge den danske megastjerne helt tæt på i fire år fra 2012 til 2016, som er blevet til dokumentarfilmen 'Den Anden Side'. 

Her lukker "Anden" for første gang offentligheden ind i sine private øjeblikke og situationer, hvor en krise næsten er ved at kvæle den komikerkomet, der efterhånden har været ledestjerne for mange andre danske komikere i årevis.

Ekstrem hukommelse

Flere gange har Anders Matthesen imponeret publikum med sine lange monologer, hvor han fremviser en evne til at huske som ingen anden. 

I dokumentarfilmen kommer vi helt tæt på komikeren og får også et indblik i den mentale træning, det kræver, at være på toppen af sin branche. Dertil har Anders Matthesen udviklet sin egen memo-teknik, hvilket han demonstrerer ved at huske alle landene i Asien.

Anders "Anden" Matthesen er en af Danmarks største komikere. Hans shows sælger som ingen anden komiker herhjemme, tv-programmer som “Jul på Vesterbro” har opnået kultstatus, filmene “Terkel i Knibe” og “Sorte Kugler” har været store biografsucceser, og han hittede som Simon Spies i musicalen “Simon” på Østre Gasværk Teater.

'Den Anden Side' får biografpremiere landet over den 27. april.

"Anden" er kendt for sin ekstreme hukommelse og her fortæller han, hvordan han bærer sig ad med at huske.